Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Wystawy

Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-05-2011, 12:59   #1
Rona
Distinguished Member

Rona's Avatar

Quote:
Originally Posted by Konrad:) View Post
Podzielam ten pogląd - Shaluka nie robiła darmowych badań u Danieli, ha,ha!
Sorry, ale to Ty połączyłeś wyniki wystawy z wynikami DM Wcześniej nie wiedziałam ani kto wygrał, ani kto się kompromitował w roli gospodarza ringu i moje komentarze były czysto teoretyczne

Uważam, że wystawę powinien wygrać najlepszy pies, a nie ten, którego rekomenduje gospodarz ringu, albo którego właściciel ma duże zasługi dla rasy.

Rona jest offline   Reply With Quote
Old 17-05-2011, 15:08   #2
Konrad:)
Member

Konrad:)'s Avatar

Send a message via Skype™ to Konrad:)

Quote:
Originally Posted by Rona View Post
...Wcześniej nie wiedziałam ani kto wygrał, ani kto się kompromitował w roli gospodarza ringu i moje komentarze były czysto teoretyczne ...
Aaa... "teoretyczne" - to co innego; grunt tylko, żeby zawsze na czas wiedzieć, że się "ktoś" skompromitował (praktycznie, nieprawdaż?), bo to nie bozon Higgsa i do czegoś konkretnego trzeba nawiązać.
To nawet koresponduje z prezentowanym niżej poglądem, iż wystawy, wystawami, a "my" i tak "swoje" wiemy - teoretycznie, czy praktycznie ?, bo mnie się wydaje, że to drugie.

"Teoretycznie" to ja bym doceniła makiaweliczne zdolności "ktosia", gdyby ów był w stanie doprowadzić do sytuacji, że na tej konkretnej wystawie Amore Mio przegrałby z innym psem. A tak wygrał i .... tylko namieszał - na szczęście jedynie praktycznie - o teorię nie zahaczył.
Old 17-05-2011, 15:28   #3
Mistrali
Junior Member

Mistrali's Avatar

Quote:
"Teoretycznie" to ja bym doceniła makiaweliczne zdolności "ktosia", gdyby ów był w stanie doprowadzić do sytuacji, że na tej konkretnej wystawie Amore Mio przegrałby z innym psem. A tak wygrał i .... tylko namieszał - na szczęście jedynie praktycznie - o teorię nie zahaczył.
Czemu wciąż wraca temat Amore Mio skoro wyjaśniło się już, że to nie o jego wygraną chodzi ? Chodzi o sędziowanie w zupełnie innej klasie...
Old 17-05-2011, 16:05   #4
Konrad:)
Member

Konrad:)'s Avatar

Send a message via Skype™ to Konrad:)

Quote:
Originally Posted by Mistrali View Post
Czemu wciąż wraca temat Amore Mio skoro wyjaśniło się już, że to nie o jego wygraną chodzi ? Chodzi o sędziowanie w zupełnie innej klasie...
Bo ktoś na początku popełnił "błąd" odnosząc się do przegranej Fenrira (rywalizującego w championach z Amore Mio), potem ktoś będący w dobrym humorze troszkę sobie poteoretyzował i wyszło na to, że w ringu ogon macha psem , "gospodarz" doświadczonym sędzią; bardzo śmieszne i poza wszelkimi podejrzeniami (jakby się ktoś chciał czepiać)
Old 17-05-2011, 15:44   #5
Rona
Distinguished Member

Rona's Avatar

Quote:
Aaa... "teoretyczne" - to co innego; grunt tylko, żeby zawsze na czas wiedzieć, że się "ktoś" skompromitował (praktycznie, nieprawdaż?), bo to nie bozon Higgsa i do czegoś konkretnego trzeba nawiązać.
Prawdę mówiąc komentując post Daniela myślałam, że gospodarzem ringu była jakaś anonimowa osoba z lokalnego związku, która chciała się popisać, więc na ten temat zażartowałam. Do głowy mi nawet nie przyszło, że to ktoś ze świata wilczakowców!

Ale cóż, zawsze powtarzam, że każdy sądzi podług siebie... kto ma jakieś tam intencje będzie je też widział u innych

Ani nie wystawiam, ani nie hoduję, ani nie mam repa, ani szczeniaków do sprzedania czy egzaminów do zdania; wilczaka mam wyłącznie do kochania a moja suka nie stanowi dla nikogo konkurencji, więc naprawdę psie sprawy traktuję ze sporym dystansem.

Tym to wyznaniem kończę mój udział w dyskusji i życzę więcej poczucia humoru i mniej podejrzliwości.

Rona jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules