|
Standard plemene a bonitace Jak by měl vypadat typický vlčák, poměřování a komentáře ke standardu plemene, informace o bonitacích a svodech... |
|
Thread Tools | Display Modes |
13-04-2011, 10:20 | #41 |
Member
|
|
13-04-2011, 10:25 | #42 |
Member
|
Ja mam pocit,opravte me,pokud se pletu,ze na bonitaci ten RTG jeste za sebou mit nemusis.Ze vysledky klubu posle veterinar,az tam pujdete...
|
13-04-2011, 11:00 | #43 |
Member
|
Asi tak nějak... kdyžtak se chovnost odloží než bude RTG. JEště k těm veterinářům... ne všichni posílají výsledky přímo klubu, já výsledek od MVDr. Deckera budu předávat teď na bonitaci.
|
13-04-2011, 11:35 | #44 |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
Pro udělení chovnosti je rtg. DKK a DLK nutný, v případě, že ho ještě nemáš, bude chovnost odložena a teprve po doložení výsledků se doplní. Veterináři většinou odesílají výsledky sami, ale leckdy ho vydají do ruky (zejména, když klient řekne, že jde následující víkend na bonitaci), to většinou záleží na dohodě. Já mám zkušenosti s dr. Duchkem, který nemá problém výsledek vydat, ale i poslat - dle dohody.
Jinak, jak správně podotkla Terka, od letoška je pro udělení chovnosti nutný jak posudek DKK, tak i posudek DLK (tedy loktů). |
13-04-2011, 15:47 | #45 | ||
Junior Member
|
Quote:
Quote:
Karel P.S.: Pokud někomu můj příspěvek připadal "plamenný", tak se mu velice omlouvám. Reagoval jsem víceméně na informace uvedené ohledně možné účasti háravek na různých akcích, z nichž některé se nezakládaly na pravdě. Také jsem se snažil vysvětlit proč nelze pořádat bonitaci speciálně pro háravky a prezentovat svůj názor, že účast háravky při alespoň minimální ohleduplnosti jejího majitele nepředstavuje problém - konec konců, bylo tomu tak vždy, že na bonitaci sem tam nějaká háravka dorazila. P.P.S.: Ono ale hárání jako takové má pramálo společného s menstruací, která je "výsadou" primátů, nikoliv šelem |
||
13-04-2011, 15:53 | #46 | |
Junior Member
|
Quote:
Na bonitaci lze samozřejmě přijít, i když RTG ještě nemáte, ale jak bylo napsáno, chovnost bude do jeho doložení odložena. Tzn. pes bude normálně zbonitovaný se vším všudy, ale chovnost mu bude přiznána až po doložení výsledků RTG. Karel Last edited by alexa; 13-04-2011 at 15:57. |
|
13-04-2011, 16:15 | #47 | |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
Quote:
Tahle varianta mě taky napadla, takže pokud to bude proveditelné, udělali bychom to tak. Záleží ale na aktuálních možnostech na místě. Psů a fen na svod je dohromady kolem dvaceti (zatím), což je docela hodně a nevím, jestli bonitační komise, rozhodčí a účastníci bonitací budou ochotní na to čekat. Záleží na dobré vůli všech stran... |
|
14-04-2011, 21:01 | #48 |
Member
|
Ja len ako drobna rada spoluorganizatora bonitacii a zvodov na SK (z hladiska techniky) - zacali sme pokial mozno nosit dva notebooky - kym na jednom sa uz zvadza, na druhom sa daju priijimat oneskorene prihlasky, a tiez sa da potom pouzit na vytlacenie hotovych veci. Chce to niekoho sikovneho k zosietovaniu oboch ntb ale potom to uz fici celkom pekne. Aspon tot moja skusenost. Skor je problem ked je malo ludi co by to mohli obhospodarit. Na druhej strane myslim ze aspon bazalna slusnost je pockat si na tie vysledky do konca akcie - organizatori by tiez najradsej isli uz domov, kde ich netrpezlivo cakaju deprivovane psiska.
A neda mi nevyjadrit sa aj k haravkam - ak niekomu (ako mne) hara suka dvakrat rocne po minimalne 30 dni (a rozvoniava este mesiac pred a mesiac po) tak si moc ten termin nenavybera. Ja som teda mala stastie a zrovna bonitaciu som trafila mimo harania, ale kazdopadne mi unikli minimalne tri vitazstva v triede, ked som sa rozhodla byt ohladuplna a s haravkou sa klubovej/specialnej vystavy nezucastnit...
15-04-2011, 12:37 | #49 |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
Zrovna letos na jaře to právě s tím "personálem" moc nevyšlo. Já mám každou chvíli rodit, Karel má fenu ke krytí... Na poslední chvíli shánět a zasvěcovat dalšího je dost složité. Ale věřím, že se vše podařilo zařídit a proběhne to hladce.
O vzájemné toleranci a vstřícnosti se tu diskutuje před každou bonitací a vždy se stejnými argumenty... Co se týče čévéčkovského hárání (a jiných "schválností"), to bychom si asi mohli povídat dlouho. Někomu hárá pořád, někomu ve čtyřech letech pořád nic, jinému třikrát ročně a dalšímu sice jednou, ale pokaždé jinak. Zústaňme u toho, že možnost tu je a záleží na oboustranné dobré vůli (jako ve všem). |
15-04-2011, 14:33 | #50 |
Not so Junior Member
|
Pokud zítra dorazím (ještě čekám co na to odvoz), mohu klidně zapisovat i v Čechách. Stačí říct.
15-04-2011, 15:21 | #51 |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
Zatím počítám s tím, že jedu a když ne, vycvičila jsem si záskok. Ale každá případná ruka a hlava navíc se hodí, takže kdyby hořelo (zavoláme hasiče..), tak se na tebe určitě někdo obrátí.
|
15-04-2011, 17:38 | #52 |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
GPS cvičáku: 50°24'53.736"N, 14°15'16.823"E
|
15-04-2011, 18:54 | #53 |
Member
|
Něco pro návštěvníky bez GPS ..
http://www.wolfdog.org/forum/attachm...1&d=1302886288 http://www.wolfdog.org/forum/attachm...1&d=1302885269 |
|
|