Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Výchova & charakter

Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 28-03-2011, 13:28   #1
kribo
Junior Member

kribo's Avatar

Ahoj Kometo, prosímtě hlavně ty klíče NE! Už jste snad viděli, že nějaký vlk či pes hází po druhém klíče??? jen aby mu něco sdělil. Jde to i jinak a BEZE SLOV, pokud to s čsv myslíš vážně, kontaktuj p.Dostála z Psiskolafalco(Liberec),učí jak opravdu komunikovat ne si na to hrát, vyhledej si na netu ať nedělám reklamu. Ale sdělit to, je nutnost.
kribo jest offline   Reply With Quote
Old 28-03-2011, 18:39   #2
Kometa
Junior Member

Kometa's Avatar

Quote:
Originally Posted by kribo View Post
Ahoj Kometo, prosímtě hlavně ty klíče NE! Už jste snad viděli, že nějaký vlk či pes hází po druhém klíče??? jen aby mu něco sdělil. Jde to i jinak a BEZE SLOV, pokud to s čsv myslíš vážně, kontaktuj p.Dostála z Psiskolafalco(Liberec),učí jak opravdu komunikovat ne si na to hrát, vyhledej si na netu ať nedělám reklamu. Ale sdělit to, je nutnost.
Ne, neviděla. Ale taky jsem ještě neviděla, že by jeden vlk druhého vedl na vodítku, zavíral ho do kotce, dával mu jídlo, učil povely... Já nejsem pes, ale člověk... a ten pes přece není tak hloupý, aby to nerozlišoval... naopak, moc dobře chápe, co má dělat i když mu to vysvětlím po člověčím, ale to, že to dělat nechce, je věc jiná... Těžko k němu na vycházce s vrčením doběhnu a pokoušu ho za to, že nechtěl přijít, jak by to udělal jiný pes. Já nemám nic proti tomu, když někdo chce vychovávat psa po psím, ale myslím, že většina lidí psy vychovává po člověčím, nebo takovou nějakou kombinaci, a funguje to... U toho našeho rozhodně není problém v tom, že by nerozuměl, co se po něm chce...

Jinak jsme začli zkoušet tu stopovačku, zatím teda úspěch v tom, že ho lze odchytit, když vyvádí vylomeniny... když nechce přijít na přivolání, tak si ho na tom přitáhnu, ale zatím se radši nechá vláčet, než by se sebral a přišel... postupně snad se to zlepší. Jinak jsem teda zjistila, že v cizím prostředí poslouchá Když jedeme někam na výlet, kde to nezná, není celkem problém, drží se nás, nikam neodbíhá, za ničím neběhá i od zajímavých věcí ho celkem odvolám... jak jdeme tam, kde to zná, protože tam chodíme na procházku často, zřejmě dojde k názoru, že když ví, kde je, tak mě nepotřebuje a vůbec se o mě nestará Jinak teda pamlsky moc nechce ani v tom cizím prostředí i když je to trochu lepší. Zatím jsme došli k tomu, že přiběhne na zavolání a kousne mě do předloktí, pustí a zase jde... zjevně si to vybral jako největší odměnu Uznávám, že to není nic moc, ale zatím jsme ráda, že prostě nějak přijde, lepší modřiny na ruce než nějaký "psí průšvih"... Úplně ukázkové přivolání má, když jdeme na procházku s jinými psy, jak přiběhnou oni, přiběhne taky, předsedne (a to ho to nikdo neučil, asi to okoukal) a čeká, co dostane! To úplně nevěřím, že je to fakt ta moje příšera, to vzorné zvíře
Kometa jest offline   Reply With Quote
Old 29-03-2011, 08:17   #3
kribo
Junior Member

kribo's Avatar

V dobrém, vidím že máš v odpovědi spousty omylů, ale budiž. Kdo neviděl nepochopí, a někdo ani nechce, to vidím u lidí nejvíce . Čsv ale není německý ovčák.
Old 29-03-2011, 10:28   #4
sdivokoukrvi
Member

Quote:
V dobrém, vidím že máš v odpovědi spousty omylů, ale budiž. Kdo neviděl nepochopí, a někdo ani nechce, to vidím u lidí nejvíce . Čsv ale není německý ovčák.
Mohu se zeptat na zkušenosti s čsv? a člověk vážně není pes a ne vždy se dá vše řešit po psím, pokud vím, tak moje Arya je 100% rychlejší, má lepší čich a je zdatnější než já, musím tedy jednat jako člověk.
A nevím jestli bych jela k panu Dostálovi, pár známých sním nemá zrovna dobré zkušenosti. Pro jeho aroganci a chování ke psům. Ani netová fora nejsou moc schovívavá k jeho metodám a už jen proto že čsv není NO bych tam pro tuhle pověst asi nejela.
Ale to je můj názor, taky sem už párkrát směrem k arye něco hodila( nemám mušku a stačí ji vyrušit z dané činosti) a kupodivu, v tu chvíli splnila daný povel, tedy přišla ke mě.
sdivokoukrvi jest offline   Reply With Quote
Old 29-03-2011, 11:06   #5
kribo
Junior Member

kribo's Avatar

...píšeš, že si u něj nebyla, a takhle soudíš?:
Quote:
"Pro jeho aroganci a chování ke psům. Ani netová fora nejsou moc schovívavá k jeho metodám a už jen proto že čsv není NO bych tam pro tuhle pověst asi nejela.
Nám tento obětavý človek velice pomáhá a nejen nám a ke psům se chová jako malokdo. Ale dost, nechci vám to tu narušovat, lidi se prozradí sami . Ber to jako bych tu ani nepsal. Hezký den přeji
Old 29-03-2011, 11:17   #6
sdivokoukrvi
Member

Quote:
...píšeš, že si u něj nebyla, a takhle soudíš?:
Nám tento obětavý človek velice pomáhá a nejen nám a ke psům se chová jako malokdo. Ale dost, nechci vám to tu narušovat, lidi se prozradí sami . Ber to jako bych tu ani nepsal. Hezký den přeji
No upřímně, prostě bych radši šla k někomu o kom moji přátelé a známí řeknou, že jim fakt pomohl a je to dobrý člověk. Ale každému vyhovuje něco jiného a jiný přístup. Pokud bych potřebovala pomoc, šla bych k někomu s čsv, kdo snima má fakt zkušenosti, nebo k výcvikáři který je zná a už mu jich pár rukama prošlo. Tak jako cvičák si vyberu ten, kde čévéčka už znají.
Mám přečtenou celou Dostálovu poradnu a některé věci mi prostě nesedí. Hlavně ohledně bull plemen, naštěstí v dnešní době je dost "výcvikářu" a výcvikářů, a v okamžiku kdy budu potřebovat pomoc mám na výběr z více možností
sdivokoukrvi jest offline   Reply With Quote
Old 29-03-2011, 13:41   #7
CDaniela
http://www.srdcervac.wbs.

CDaniela's Avatar

Quote:
Nám tento obětavý človek velice pomáhá a nejen nám a ke psům se chová jako malokdo.
A můžeš být konkrétní?
Pokud vím, má sám celkem nezvládnutého psa sibiřské hasky, který se k ostatním psům nechová zrovna nejlépe a má to od majitele dokonce povoleno.

CDaniela jest offline   Reply With Quote
Old 29-03-2011, 18:03   #8
affisek
Junior Member

Tak třeba nám, byly jsme u něj na soustředění a byl to úžasný zážitek. On ale není výcvikář, psy necvičí, ale komunikuje s nimi. A ten jeho "husky" je lajka:-)
affisek jest offline   Reply With Quote
Old 29-03-2011, 11:14   #9
mellorn
Member

mellorn's Avatar

Hazeni mi prijde v pohode,ale prijde mi tam dulezity,to aby pes nevedel odkud to leti,kdo to hodil a nemel naprahovou reakci.Tim hodem lze celkem uspesne prerusit nezadouci cinnosti,ale zase,dulezity je to nacasovani.Hodit po psovi retizek,kdyz uz 20 s pozira mrsinu ma ten efekt,ze si s tim spis popojde jinam,ale priste to udela zas. Ja nemam zadnou musku a trefim uplny houby.Takze hazeni pouze na kratkou vzdalenost,ale moc to nepouzivam.
Proste k privolani se mi nejlip osvedcila 10metrova stopovacka a stve me,ze ji ne vzdy mam.Pak se mi stane to,co vcera,ze sice ma jakousi snurku,cca 2 m,ale kdyz mi utekla ke krmelci,tak za boha jsem nebyla schopna ji privolat,i kdyz vedela,ze mam v kapse maso.Kdyby mela tu snuru dlouhou,tak by tam vubec neodbehla,protoze bych ji to zaslapla.
Protoze si tam odesla plavnym krokem a ne loveckym cvalem.Ale kdybych byla dusledna,tak by tu stopku tahala furt do te doby,dokud by 100% neprisla. Pak bych ji zkratila na polovinu a trvala na tomtez a pokud by chodila i s metrovou snurou,pak bych ji sundala uplne. Ale ja jsem nedusledna a podle toho to taky vypada

btw.Na Dostala jsem taky neslysela nic dobryho.
mellorn jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules