|
|
|
|||||||
| Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 | |||||||||||
|
VIP Member
|
Quote:
Quote:
OK , po tej probie miazdzajec krytyki przeczytalam ponownie: 1.duza dziura w mojej mamy spodniach znaczy jaka? rozszarpana klem ( oj moglby sie zlamac) , czy wygryziona? a skoro wygryziona to chyba istnieje ryzyko, ze polkniety, przezuty material jakos moze zaszkodzic? Czyli dziura czy rozdarcie? Rozprawiamy czysto teoretycznie... idzmy dalej: 2.zbita szklanka i potem 7. kolejna szklanka czyli jak to sie ma do natychmiastowej reakcji w celu unikniecia powtorki?? Quote:
Alez chyba tak Dziura 1. ‘otwór wydrążony w głąb lub zrobiony na wylot jakiegoś przedmiotu (ciała stałego), będący wynikiem celowego działania lub uszkodzenia czegoś; dół, wgłębienie, jama’ 2. ‘miejsce powstałe po usunięciu jednego z elementów, z których dana rzecz jest zbudowana; luka’ Quote:
Popatrzylam...i nadal nie widze poparcia w rzeczywistosci stwierdzenia o natychmiast przeprowadzanych zmianach. Bo jako "natychmiast "rozumiem" zaraz po" , a opisany przykład wystapił dzień po dniu... Quote:
grzeczność ‘życzliwe, delikatne, ujęte w pewne konwencje zachowanie się względem innych ludzi; uprzejmość’ , zwlaszcza fragmnet, w ktorym zalecane jest zwracanie sie do adwersarza po imieniu pisanym z malej litery...( przykład: Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Proponuję zastanowic sie nad forma tego pytania ponownie..bo jest juz zdecydowanie ponizej pasa Wybacz ale na tym poziomie to ja koncze dyskusje zegnam Pana |
|||||||||||
|
|
|
|
|
#2 |
|
Member
|
Ta część forum jest poświęcona tematom 'ku przestrodze' - Gaga postanowiła wykorzystać go w taki sposób. Nie krytykujmy jej.
Rozumiem, że to nie jest Wasz pierwszy pies - mam nadzieję, że Wasz szczeniak nie zniszczy nic więcej - to by dało innym do myślenia, iż można wilczaka wychować inaczej. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Junior Member
|
Quote:
Uwazam,ze jak sie jest w domu to trzeba miec oczy dookola glowy,a jak wychodzisz pies idzie z toba lub do klatki. Amon jest do niej przyzwyczajony i nie ma z tym najmniejszych problemow,czasem zostaje w niej pare godzin i po prostu spi.
|
|
|
|
#4 | |
|
Junior Member
|
Quote:
z tego co wiem Amber takze nie ma na swoim koncie wielkiej ilosci zniszczen.
|
|
|
|
#5 | ||
|
Junior Member
|
caly poczatek posta pomine, bo nie chce mi sie prowadzic dysput na temat dziur.
co do szklanek - chodzilo o to ze nikt nie jest idealny i ze nam sie tez takie rzeczy zdarzyly. Quote:
Quote:
Porownanie do dzieci jest wg mnie jak najbardziej na miejscu - bo czym innym sa nasze malenstwa jak nie dziecmi, tylko ze nie ludzkimi, ale na ludzki to wiekszosc z nas pewnie bardziej juz uwaza... Dla mnie EOT bo dyskusja schodzi na jakies dziwne tematy poparte argumentami o dyskryminacji plciowej. |
||
|
|
|
|
|
#6 |
|
Member
|
hm tak sie składa że mutant Haluta wydostal sie z zamknietej i okablowanej klatkiii.... także czasami sie nie da
|
|
|
#7 | ||
|
Junior Member
|
Kurcze, jaką rozpętałam burzę z małego deszczu
Jeżeli mogę ? tylko troszkę się wtrącę i napiszę swoje zdanie: Quote:
Jest coś takiego co nazywa się socjalizacją... warto coś na ten temat poczytać mając wilczaka. I sądzę tak jak leśniczyna, że jeszcze masz za krótko wilczaka, by cokolwiek wiedzieć o ich pomysłowości. Quote:
...wyluzuj się gościu! |
||
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Junior Member
|
Quote:
|
|
|
|
#9 |
|
Junior Member
|
ok przepraszam panstwa, bo niektorzy jak tu widac sa wszystko wiedzacy,a ja mam psa za krotko,zeby cokolwiek wiedziec o wychowaniu wilczaka.
ja glupia i niedoswiadczona. odezwe sie za pare miesiecy jak juz bede miala PRAWO sie wypowiedziec.
|
|
|
#10 | |||
|
Junior Member
|
Quote:
Quote:
Quote:
Jedyne czego dowiedzialem sie w tym temacie to to, ze nie mam prawa krytykowac innych bo jestem za mlody i za krotko mam wilczaka. Brawo! |
|||
|
|
|
|
|
#11 |
|
Member
|
O prosze Panstwa, myslę, że emocje są zbędne.
Niektórzy/niektóre z nas odebrały różne słowa zbyt osobiście, a czy to ma jakikolwiek sens? Nie powiedziałem, że właściciele Amona mają wilczaka zbyt krótko, by się wypowiadać na temat jego wychowania - proszę zobaczyć post niżej. Myślę, iż Gagę zirytowała jej zdaniem zbytnia pewność siebie przeniesiona w krytykę, być może niemającą nikogo urazić, czy też zbyt poważne potraktowanie tematu, który miał miećz założenia inny charakter. Myślę, że nie ma sensu kontynuować podobnej dyskusji. Pozdrawiam Joanna |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Tmave Zlo
|
Quote:
A co do poslugiwania sie, prosze uprzejmie, nie krepuj sie. Chociaz uwazam, ze mozesz uzywac wlasnych. Spadajace szklanki (i ich okruchy) sa dla dzieci rownie niebezpieczne.
|
|
|
|
#13 | |||
|
Junior Member
|
Quote:
Quote:
Quote:
....i trochę więcej poczucia humoru |
|||
|
|
|
|
|
#14 | |||
|
love and terror
|
Quote:
Zauwaz, ze Kuba dalej w swoich postach (tzn w tym samym co zauwazylas ze zwrca sie do Ciebie z malej litery) zwraca sie do Ciebie poprawnie... |
|||
|
|
|
|
|
#15 | |
|
VIP Member
|
Quote:
A skoro uwazasz, ze przesadzam- niech bedzie, nie mam przyjemnosci kontaktowania sie z analfabetami. pozdrawiam Gaga |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
love and terror
|
O matko!
|
|
|
|
|
|
#17 | ||
|
love and terror
|
Quote:
|
||
|
|
|
|
|
#18 |
|
VIP Member
|
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
love and terror
|
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Member
|
Przecież Marzena pisze się przez "rz" tak, jak napisala Gaga....
|
|
|
|
![]() |
|
|