|
|
|
|||||||
| Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje.... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Moderator
|
pDlaczego tak mysle? bo jest MIELIONA i kosc i mieso. a tak nie moze byc- to juz lepej w takim przypadku karmic sucha karma niz mielionem tym cus.
mowie ze liudzi nie czytaja regulaminu i systematiki karmienia BARF czy RAW. ale dopoki same nie zaczna to robic tu nic nie mozna pomoc Last edited by wolfin; 28-10-2008 at 12:22. Reason: pisownia |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Junior Member
|
Ja też za bardzo nie wierze w takie wynalazki. Karmie BARFem dlatego żeby wiedzieć i mieć pewność co je mój pies, a w przypadku tej mrożonej karmy takiej pewności nie mam.
Wolfin - czemu nie może być mielona? Ja od czasu do czasu wkładam do maszynki do mięsa korpus kurczaka albo indyka do tego warzywa, oczywiście wszystko surowe i taką papke daje Lanie i mam pewność że ona to zje (warzywa i owoce z dodatkiem mięsa) bo tak same warzywka to nie za bardzo lubi i wybrzydza, podobnie jak jej dam całą marchewkę czy jabłko - to zamiast jeść bawi się tym. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Moderator
|
Najpierw ja NIGDY nie karmilam i nie bede karmic swoich psow BARF-em. ja karmie w systeme RAW. RAW- to naturalny pokarm, taki jaki musza miec psy, ktore pochodza od wilkow, a BARF to wymisl i robienie jakis tam mixow z jiedzieniem i malo naturalnosci a wieciej beznadzejnych dodatkow, ktorych calkiem nie potrzebuja ani psy ani wilki.
Gdzie wilk w lesie moze dostac... pomarancze i mieliona kosc mieliona kosc i mieso za krotko bywa w zeladku i jelitach, nie jest takie mieso w PRAWIDLOWEJ forme do trawienia, mielione kosci rania zeladek i jelita. takim mixem karmic psa to tak samo jak dawac kase owsiana. a odpowiedzi co jak sa tu : http://rawfed.com/myths/ground.html |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Moderator
|
p.s. owocy, marchewki i inna "trawe" psy moga jesc jesli im samym to podoba sie. tego nikt nie porcijuje i daje sie wieciej jak zabawka a nie jedziene.
jedno co dostaja kazdego tygodnia to czosnek. wieciej nic. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Wiewiórka Wredna
|
Nie wiem - ja tam kości psu nie mielę - od tego ma zęby. Warzywa dostaje zmielone, bo tak mu łatwiej niektóre z nich zjeść - buraki kocha, marchewkę takoż. Jabłka to hit, podobnie śliwki i dyskusyjne winogrona. Do takich papek często dodaje surowe jajko lub trochę oleju z winogron. A mięso je różne - od skrzydełek, przez podroby, do ogonów. Ale np. płuca i ryba mu nie smakowały.
|
|
|
#6 |
|
Junior Member
|
Wolfin - oczywiście zgadzam się z Tobą, ale mając wybór między "sztucznymi" suplementami a mielonymi surowymi warzywami z mięsem - wybieram mielenie.
|
|
|
|
|
|
#7 | |||
|
Member
|
Quote:
Quote:
Quote:
Nie wszystko co naturalne jest zdrowe. Po pierwsze: wilczak to mimo wszystko nie wilk, przynajmniej w 50% jest psem, który zmienił swoje zwyczaje żywieniowe. Po drugie wilk żywi się tak jak żywi, bo inaczej nie potrafi.... nie dlatego, że lubi zdrową żywność, ale dlatego, że nie ma wyjścia
|
|
![]() |
|
|