|
|
|
|||||||
| Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
VIP Member
|
Czyli co? Uznał, że nie będzie honorował zaswiadczenia, zdjęcia RTG ? Jakos to uzasadnił ?
Widziałam wiele razy, jak sędziowie uznają zaswiadczenia o urazach mechanicznych, powodujacych jakies braki u psa...po to własnie sa owe zaswiadczenia. Wygląda to na nieuzasadnione "widzimisie" a nie profesjonalne podejscie ;/ Nie oceniam oczywiscie samego psa- kompletnie niewazne co to byl za pies.. samo zachowanie sędziego było nielogiczne. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Member
|
Gratulujemy zwycięzcom, a w szczególności Jollce (gdyby ta pani nie miała tej ładnej aczkolwiek już obnoszonej czerwonej marynareczki mogło by być I miejsce,
dziękujemy fotoreporterom. Fajnie było spotkać wszystkich, zarówno nowych jak i również tych bardzo dawno nie widzianych. Z większością zobaczymy się w Późnej, gdzie zapewne przyjedziemy z dużą ilością wody utlenionej i bandaży bo może moja różyczka wreszcie trochę oberwie
|
|
|
#3 |
|
Tmave Zlo
|
AST był przecudny. 11-letni, o ile się nie mylę (Margo?). A co do zszywacza - mam profesjonalne klamerki do tych zszywaczy weterynaryjnych, wysłać Ci zapasik ?
|
|
|
#4 |
|
Member
|
![]()
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Junior Member
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
K-Lee Family
|
K-lee dziękuje Dewi za uściski
Pączuś już odespał i może wreszcie wrócić do swojego spokojnego życia bez złych wilczaków Przeszłyśmy na dietę i dostajemy posiłki częściej a w mniejszych ilościach, więc mam nadzieję, że zrzucimy conieco Fajnie było Was spotkać/poznać. Ciekawe kogo spotkamy w Będzinie za 2 tygodnie |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Moderator
|
Quote:
ale ... troche juz Havelke znam nie tylko z ringow, to jego takie zachowanie mnie nie za bardzo zdzywilo |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
The Grim Reaper
|
A sędzia ma prawo przepraszam nie honorować zaświadczenia weterynaryjnego o urazie mechanicznym? Jest to jakoś sprecyzowane w regulaminie?
|
|
|
#9 | |
|
Call Me Sexy Srdcervac
|
Quote:
W regulaminie znalazłam tylko takie coś "11. Przy indywidualnej ocenie psów sędzia bierze pod uwagę ich wady wrodzone i nabyte, fizyczne i psychiczne."Może w regulaminie sędziów? Sprawdzę. Wtedy jednak musiał by być bardzo precyzyjny regulamin, bo przecież nie może dochodzić do sytuacji w której ktoś usuwa wadliwy element i przynosi zaświadczenie, że to przez przypadek |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
złośliwy krasnolud
|
Quote:
|
|
|
|
#11 |
|
Moderator
|
ja tez popytam ale pamietam ze i na LT byli takie sedziowe ktore nie przyznali RTG - i to byl jakis niemiec i eee.. juz nie pamietam (10 lat pracowalam jak asystent) ale pamietam ze bylo.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
VIP Member
|
Dobra, OK, załóżmy, że nauczeni zyciem sedziowie nie uznaja zaswiadczen, stwierdzaja stan faktyczny- brak czegos istotnego i wio z ringu. Może tak byc. Pies ulegl wypadkowi- koniec jego "kariery" wystawowej. Bywa i to nie koniec świata. ALE! - niechże to będzie konsekwentne! Bo jesli sędzia daje MIMO braku uznania zaswiadczenia, jakąś ocene to ta ocena oznacza ni mniej ni wiecej tylko efekt jego ocenienia danego psa. Troche tu jedno wyklucza drugie. Powazna wada- jak Daiva wspomniala, byc moze na bonitacji zaowocowalaby P14 (pies niehodowlany) - to wylac takiego z ringu i jasna sprawa. Potrafie zrozumiec, ze sedzia NIE CHCE oceniac psa z powazna wada... ale dawanie mu dosc nijakiej oceny, która praktycznie nic o psie nie mówi to troche niepowazne.
|
|
|
|
![]() |
|
|