Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Sport i szkolenie

Sport i szkolenie Wilczaki jako psy użytkowe - jak je szkolić, jak uczyć kolejnych elementów, informacje o zawodach i seminariach...

Thread Tools Display Modes
Old 17-06-2011, 14:01   #1
Grin
Wilkokłak

Grin's Avatar

Default Dog Adventure, czyli dogtrekking w wydaniu wieloetapowym :D Ujsoły 19-21.08.11 PL

Miło mi "donieść", że doczekaliśmy się w Polsce wieloetapowego dogtrekkingu. . Jest to impreza odbywająca się w ramach i zgodnie z regulaminem Pucharu Polski, ale zamiast jednego dnia, będzie trwała trzy dni. W tym jeden (ponoć) dość krótki etap nocny.
Wszystko odbywać się będzie w Beskidzie Żywieckim ze startem w Ujsołach w dniach 19 - 21 sierpnia.
Szczegóły na stronach PP:
http://dogtrekking.com.pl/index.php?...213&Itemid=196
oraz
http://dogtrekking.com.pl/index.php?...214&Itemid=197
Muszę przyznać, że STRASZNIE nas z Jackiem kusi, aby spróbować swoich sił (o siły Łowcy jestem dziwnie spokojna ), bo uwielbiamy góry, ale jest o czym myśleć, bo po pierwsze nie mamy niezbędnego sprzętu biwakowego i trzeba byłoby go skompletować, po drugie Łowca nigdy w swym życiu nie nocował pod namiotem, co biorąc pod uwagę otoczenie TYLU psów, może być ciekawym doświadczeniem samo w sobie.
No i last but not least; nie mam pojęcia, jak ja miałabym się zwlec i wykrzesać z siebie siły na trzeci dzień po (powiedzmy) 8 godzinach marszu w górach na kolejny etap...
Zatem w naszym przypadku sprawa jest jeszcze otwarta.
Ale jest jeszcze trochę czasu i można temat przemyśleć.

Last edited by Grin; 17-06-2011 at 16:03.
Grin jest offline   Reply With Quote

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules