|
|
#21 |
|
Junior Member
|
Jak rozszyfrować kod bonitacyjny ??? Rozumiem, że na wilczaka oczekuję około roku alno więcej ??
z góry wielkie dzięki za informacje |
|
|
|
|
|
#22 |
|
VIP Member
|
Karte bonitacyjna masz tu: http://www.wolfdog.org/pol/articles/914.html..jak przegladasz baze to pod danymi psa jest podlinkowane objasnienie kodu bonitacyjnego.
Z czekaniem to nie ma reguly- oczywiscie w dobrych hodowlach na ogol sie czeka bo chetni dokladnie wiedza co chca i co im dana hodowla gwarantuje...ale to nie jest regula sztywna na 100% i zawsze warto pytac bo hodowca decyduje do kogo trafi szczeniak i moze sie zdarzyc ze nagle pojawi sie ktos super fajny, kto wyjatkowo spodoba sie hodowcy...albo akurat jest wiecej szczeniaczkow niz "pewnych" zamowien. I tak wszystko rozstrzyga sie na linii hodowca-zainteresowany |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Wiewiórka Wredna
|
Przeczytałam cały temat, bo sama waham się nad wilczakiem. Są dwie sprawy: pierwsza to mieszkanie - w kawalerce raczej nie trzyma się psa; druga to moi mali przyjaciele, którzy dzieliliby dom z wilczakiem, czyli szczury.
Wiem, że to psy z mocnym instynktem, ale wierzę, że pracą i cierpliwością nauczę wilczaka, że szczur to część stada. Doradzono mi, żebym na początek zaczęła od czegoś łatwiejszego niż wilczak, ale ja chyba już nie umiem... Zakochałam się na maksa w bursztynowych oczach, silnym charakterze i wielkim potencjale tych psów. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Wilczy Duch
|
coz.. co do innych lokatorow,w tym i szczurow mozna przyzwyczaic wilczaka,sama mam szczura.. jednakze co do wilczaka jako pierwszego psiaka.. hmm.. to sa psy dosc..wymagajace i raczej kiepsko nadajace sie dla nowicjiuszy.. no ale o tym lepiej zeby sie wypowiedzialy osoby dluzej posiadajace CzW.. ja zajmuje sie roznymi rasami,wiec moge dac porownanie.. ale to wszystko tak naprawde zalezy od czlowieka..
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Wiewiórka Wredna
|
Od razu powiem, że i ja i mój narzeczony mieliśmy psy.
Ja szukam psa do agility i sportu. Narzeczony chce popróbować sił w obronie. To musi być pies, który podoła dużej ilości zajęć i ruchu, więc pomyśleliśmy o wilczaku. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Gorthan's WeReWoLf
|
My mamy szczura, myszoskoczki, dwa psy (w tym jeden wilczak) oraz kota w malym mieszkaniu i wszystko jakos zyje i sie dogaduje
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Wilczy Duch
|
no.. sssmoku to najelpszy przyklad, ze sie moze udac
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
K-Lee Family
|
sssmok, małe tzn jakie??
ja już czekam na tego wymarzonego... ale zaczynam się coraz bardziej stresować |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Wilczy Duch
|
Gia.. co fakt to fakt.. maly juz sie zajmie tymi waszymi rzeczami.. tego jestem pewna :P Nie martw sie ,napewno sobie poradzicie.. No ale wszyko warto przemyslec trzy razy..
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
K-Lee Family
|
graciarnia z czasem zniknie, tylko na razie nie wiadomo kiedy uda nam się zrobić remont... może pies go przyspieszy
|
|
|
|
|
|
#31 |
|
Wilczy Duch
|
No tak.. ona pewnie tez ma sporo rzeczy.. (nie,to nie ironia
Gia,to poczekajcie do przyjazdu psiaka.. |
|
|
|
|
|
#32 |
|
K-Lee Family
|
Ona jest taką kolekcjonerką, że ma chyba tyle ile my we dwie osoby...
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Wiewiórka Wredna
|
My na poważnie myślimy nad zmianą mieszkania na takie, żeby psu i nam było wygodnie.
Jak wspomniałam kawalerka nie wydaje się nam słusznym miejscem dla psa i uwaga: 12 szczurów. Zapewne do czasu zakupu psa ta liczba się zmniejszy, ale jednak... Od razu mówię, że to same samce, więc nie ma szans na powtórkę z Popiela. |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Junior Member
|
Popiela myszy zeżarły
|
|
|
#35 |
|
Wilczy Duch
|
No niezla gromatka .. nie ma co.. ja mam tylko jednego..
A Gia.. to planujecie jej wyprowadzke;> a ona wie |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Wiewiórka Wredna
|
Szczury w mojej wersji
Myślimy nad tym, żeby klatka szczurów stanęła na ewentualnej antresoli, ale mamy zamiar socjalizować psa od małego z ogoniastymi. Uważam, że jest duża szansa powodzenia |
|
|
|
|
|
#37 |
|
K-Lee Family
|
Shaluka powoli cierpliwość nam się kończy... ja mam już dość porozrzucanych cudzych rzeczy
Nie było sensu ulepszać i remontować mieszkania dla kogoś, ktoś nie będzie szanował |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Wiewiórka Wredna
|
Czyżby zmiana tematu na 'Nie chcemy współlokatorów?'
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
K-Lee Family
|
no prawie
wtedy psiu będzie miał własny bezpieczny pokój |
|
|
|
|
|
#40 |
|
Junior Member
|
Drogie Młode Koleżanki,
mam wielką prywatna prośbę abyście nie zamieniały wolfdoga w miejsce gdzie wilczak jest tylko w tytule. Myślę, że nie tylko mnie ale i wiele innych osób mało interesują wasze problemy damsko-męskie, czy niepożądanych współlokatorów. Na tym forum chcę się dowiadywać czegoś o rasie, problemach z jakimi borykają się inni w codziennych relacjach z psem, nowych psich figlach i ich sukcesach na wystawach czy w szkoleniu. Jakiś czas temu przestałam wchodzić na "peronówkę", bo ją okupowałyście, czy teraz przerzuciłyście się na wolfdoga? Szkoda, bo będzie to kolejne forum na które nie będzie się dało wejść Pozdrawiam Anka |
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|