|   |   | 
| 
 | |||||||
| Off topic O wszystkim i o niczym - sposób na miłe spędzenie czasu... | 
|  | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  21-02-2006, 13:38 | #1 | 
| Wilczasty : Foto |  zagadka co to za pies ?? 

Zagadka Co to za pies??    
				__________________ Brązowa Odznaka Honorowa Związku Kynologicznego w Polsce Braterstwo Wilczaków Galeria | 
|   |   | 
|  21-02-2006, 15:02 | #2 | 
| Junior Member |   

Wilk   albo jakiś wilczak   
				__________________ "Masz ¶wira to go hoduj." John Irving-Hotel New Hampshire Człowiek-wilk. | 
|   |   | 
|  21-02-2006, 16:06 | #3 | 
| Junior Member Join Date: Apr 2004 Location: Warszawa 
				 |   

A jakie są nagrody? Ja myślę, że wyżej uśmiecha się do nas Kondor z Krotkovskeho dvora, a pod spodem może to Aset?
		 | 
|   |   | 
|  21-02-2006, 16:47 | #4 | ||
| Wilczasty : Foto |   Quote: 
 Quote: 
 Zgadujcie dalej zobaczymy kto trafi. 
				__________________ Brązowa Odznaka Honorowa Związku Kynologicznego w Polsce Braterstwo Wilczaków Galeria | ||
|   |   | 
|  21-02-2006, 17:02 | #5 | 
				 |   

No wiesz Daniel, to mnie zaskoczyłeś, co do Kondora to była pewna, bo ma bardzo niespotykane umaszczenie głowy, które nazywam "na myszkę Miki", takie samo oko i ucho jak starszy pan na zdjęciu. Teraz to dopiero jestem ciekawa kto to taki. Czekam na wyniki
		 | 
|   |   | 
|  21-02-2006, 19:31 | #6 | 
| Senior Member |   

Tak ja vas prekvapim. Tento pes je sibirsky hasky s rodokmenem !  Je to chovny pes zijici v Nemecku.Jmenuje se Schiu-Yc Rotenstern Konigsborn a je velmi velmi zajimavy. Kdybyste nekdo chtel videt vice jeho fotek, mohu je poslat.  Ale me  by se jako ceskoslovensky vlcak libil.  Urcite je hezci, nez nekteri csv. Ahoj Hanka
		 | 
|   |   | 
|  21-02-2006, 19:56 | #7 | 
| Junior Member |   

Husky?      
				__________________ "Masz ¶wira to go hoduj." John Irving-Hotel New Hampshire Człowiek-wilk. | 
|   |   | 
|  21-02-2006, 20:02 | #8 | 
| Senior Member |   

Tak, husky,  no neni krasny?
		 | 
|   |   | 
|  21-02-2006, 20:02 | #9 | 
| Junior Member Join Date: Feb 2006 Location: haszczakowo hokkaidowo 
				 |   

no i rozwiązana   Hanka, to miała byc zagadka, jak widać z Danielem zabilismy wam niezłego klina, co?  )) tak jak napisała Hanka, to jest rasowy SH - z rodowodem, Schiu-Yc Rotenstern Konigsborn, był na kryciu w hodowli Hercovsky Las w Czechach w 2003 roku, a te pod spodem to szczeniaki po nim  Jest to pies nie z linii wystawowych, tylko starych, dobrych. uzytkowych, biegających i takich od jakich pochodzi wieksza cześc dzisiaj wyselekcjonowanych puchatków SH. Pies, ma w swojej krwi linie Igloopaka, w których czesto wystepuje takie umaszczenie - nazywane jest agouti. Ciekawskim, jak wyglądają inne haszczaki o takim umaszczeniu polecam strony: http://www.kossok.com/sibes/info/colors/colors.htm http://www.vargevass.com/websiberian...ed/colors.html http://www.huskycolors.com/agouti.html http://www.huskycolors.com/myshka.html szczeniaki miotu B tutaj: http://sweb.cz/harcovsky_les/ czy większośc psów z Jarvik kennel www.jarvik.dk pozdrawiam ewaka | 
|   |   | 
|  21-02-2006, 20:19 | #10 | 
| Senior Member |   

Tak promin, ja myslela, ze cekas, kdo to uhodne. Me se jeho barva hodne libi a sleduji stenata "B" Harcovsky les. Ale tata je stejne hezci.
		 | 
|   |   | 
|  21-02-2006, 20:27 | #11 | 
				 |   

A czy jest gdzieś inne zdjęcie tego psiaka?
		 | 
|   |   | 
|  21-02-2006, 20:35 | #12 | 
				 |   

Już znalazłam - popatrzcie na to zdjęcie   | 
|   |   | 
|  21-02-2006, 22:08 | #13 | 
| love and terror Join Date: Jul 2004 Location: Twardogóra/Gdańsk 
				 |   

Wow! bajera! ile kosztuje taki szczeniak SH? tyle samo co CzW? Podoba mnie sie  taki puchatek... i biegaja w zaprzegu?? | 
|   |   | 
|  21-02-2006, 22:37 | #14 | 
| Junior Member |   

Oj, nie wierzę, pewnie ktoś zrobił mały przekręt i dolał mu cześć kri karpakiego wilka... i to jest husky...   też bym takiego chciała, nie ma co...  mój to przy nim w ogóle niewilczy  świetny. I racja-podobny do Kondora   
|   |   | 
|  22-02-2006, 20:31 | #15 | 
| Wilczasty : Foto |    no to zagadka rozwiązała sie wczesniej       jak zobaczyłem ta Fote u Ewy zaraz postanowiłem ja wkleic na wolfdoga prawda ze piekny   
				__________________ Brązowa Odznaka Honorowa Związku Kynologicznego w Polsce Braterstwo Wilczaków Galeria | 
|   |   | 
|  22-02-2006, 20:33 | #16 | |
| VIP Member |   Quote: 

__________________ | |
|   |   | 
|  22-02-2006, 20:38 | #17 | |
| VIP Member |   Quote: 
      Jak to zobaczy wlasciciel to dostaniesz bure....... ale moze potem przesle nam jakies fotki Kondora z czasow, kiedy byl piekny i mlody....     
				__________________ | |
|   |   | 
|  22-02-2006, 21:23 | #18 | 
				 |   

Ale co Ty Margo, ja mam do Kondora sentyment straszny i bardzo mi się podoba - myślę, że Belindzie też przypadnie do gustu i będą prześliczne F-isie
		 | 
|   |   | 
|  22-02-2006, 22:31 | #19 | |
| VIP Member |   Quote: 

__________________ | |
|   |   | 
|  23-02-2006, 18:54 | #20 | 
| Junior Member Join Date: Feb 2006 Location: haszczakowo hokkaidowo 
				 |   

Canis lupus   Pisząc, ze jest to pies "nie z linii wystawowych, tylko starych, dobrych. uzytkowych, biegających i takich od jakich pochodzi wieksza cześc dzisiaj wyselekcjonowanych puchatków SH" nie chodziło mi o to, ze ten pies to jest puchatek  , tylko o to, ze ten pies ma w sobie linie, ktore są o wiele starsze niż psy wyhodowane i obecne w ostatnich latach na wystawach. Ze taki wygląd husky jest bardziej zbliżony do jego dawnego użytkowego wyglądu, niż "obecnie" "wzorcowe" SH. W liniach showdogów poprzez właściwią sobie selekcję wytepiono specjalnie umaszczenia typu agouti, pinto czy nawet białe - już porządane nie są. Zdarza się nawet ze (głównie polscy sedziowie się tak ośmieszają) potrafią napisać, ze taki husky ma "niewzrocowe" umaszczenie" ;( Na szczęście oprócz wystawowych hodowców, ktorzy bardzo zmienili wygląd SH, byli i tacy kotrzy stawaili na użytkowość, a nie na wygląd, stąd wiele huskich z linii sporotwych, naprawdę zaprzegowych - ma dla niektorych nawet nieco "burkowaty" wygląd. Nie mający nic wspólnego z psami z wystaw czy Śnieżnych Psów" Ale de facto, to psy tego rodzaju co Schiu-Yc, były praprapraprzodkami obecnych showdogów SH. A co do psów Iglopaka - to biegają świetnie ;] | 
|   |   | 
|  | 
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| 
 | 
 |