|
Různé Vše o československých vlčácích... |
|
Thread Tools | Display Modes |
16-11-2011, 11:55 | #21 |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
Pokud se to dítě nebojí nebo není moc drzé, tak je to ještě ta lepší varianta. Dítě naší sousedky (která nás nemá ráda a umím si živě představit, co mu asi o psech doma vykládá) při setkání s našimi psy už na vzdálenost deseti metrů začne výskat a divoce mávat rukama. Nejlepší způsob, jak docílit pokousání. Naštěstí jsme o krok napřed, takže naši miláčkové na dítě jen civí, jestli nepřijelo z Bohnic.
|
16-11-2011, 19:22 | #22 |
Junior Member
|
|
16-11-2011, 19:26 | #23 | |
Junior Member
|
Quote:
az bude cesta do prahy, tak se ozvu |
|
16-11-2011, 19:29 | #24 |
Junior Member
|
uz trenujeme s burty..a celkem to zabira zatim ale jen od lidi, ktere uz zna z drivejska jako kolemdouci...na uplne cizi nejak nereaguje
|
16-11-2011, 23:51 | #25 |
Member
|
jako deti jsou skupina sama o sobe, tem se, pokud to nejsou vylozene deti psi, vyhejbame. Nedoslo by k pokousani, ale takovyto vejskani s rukama nahore je idealni lovna korist.Ale mam cerstvou zkusenost s tim,ze nam na cundru, kdyz jsme si varili obed a ja a ani Arwen jsme prichoziho cloveka nezaregistrovali, ze se proti nemu vyritila a skakala na nej ne s uplne pratelskym umyslem.Prisla mi zaskocena, protoze vetsinou o lidech vim tak dve minuty predtim, nez se objevi,protoze temne vrci a je mi jasny, ze ne bezduvodne. Tohle mi prislo,ze zaspala svou strazni povinnost,protoze byl treba vitr jinak otocenej, (kterou po ni nikdo nechce) a ze proto takhle vystartila. Jinak v Praze s lidma problem nema zadnej.Ale v noci ,mimo mesto, hlida spolehlive.Nesteka, jen zavrci,a kdyz vi, ze to vnimame,nedela uz potom nic....
|
17-11-2011, 10:27 | #26 | |
Junior Member
|
Quote:
Jinak včera se mi Dingo rozhodl sežrat nějakého pána. Jdeme normálně po chodníku a na druhé straně široké frekventované silnice šel nějaký starší pán, normálně oblečený, měl sice čepici, ale to už v tomhle počasí nosí kde kdo a Dinouš si toho nevšímá, neměl brýle, vousy, vůbec nic a docela normálně šel, ani o nás nevěděl. A Dingo jak ho uviděl, celý se naježil a začal vrčet a štěkat, úplně jako blázen. Šli jsme souběžně asi sto metrů a celou dobu vyváděl, já se ho snažila soustředit na pamlsky, chtěla aby šel u nohy a tak, tak vždycky na chvilku přestal a pak zase. Nakonec jsme oba přecházeli na stejném přechodu silnici proti sobě, a to už jsem fakt měla co dělat, abych psa udržela... nevím, co to do něj vjelo, jestli mu někoho připomínal nebo co... fakt nevím, ale to jsem ještě nezažila tohle. Jako že se lekne divně vypadajících lidí, když se před ním vynoří, hlavně třeba večer, to je normální, ale tohle?
17-11-2011, 12:24 | #27 | |
z Podřipské samoty
|
Quote:
Že nereaguje na cizí to není tak špatný, pokud okolo nich neprochází se staženým ocasem. Zkoušejte to postupně a pravidelně, to se srovná. Dobře taky funguje uzený kuře Vyber si typ lidí který jí nevadí a začněte od nich. Annie se bála velikejch chlapů a babek s holema, a už je to skoro dobrý. Dodneška se ale občas objeví někdo kdo se jí nelíbí, teď se chová tak že dělá že je nevidí a je to. Dokonce se už nedávno nechala pohladit od obrovskýho hospodskýho a mlela ocáskem
17-11-2011, 13:04 | #28 | |
Rakša
|
Quote:
Ale jedna věc je učit se vychovávat svého psa a druhá věc je jít, a vychovávat psy náhodným kolemjdoucím... |
|
17-11-2011, 14:06 | #29 | |
http://www.srdcervac.wbs.
|
Quote:
|
|
17-11-2011, 14:15 | #30 |
|
Tak to naši psi chápuo velice dobře a hodně hysterčí.
|
17-11-2011, 14:37 | #31 | |
Junior Member
|
Quote:
Já to občas používám, když přijdu domů, v jedné ruce něco, co nechci zničit a na druhou se mi nadšením pověsí pes... to mi pak k sebeobraně zbývají jen ty zuby na jeho čumáku Ale efekt to má jen ten, že začne hystericky ječet, jak když ho na nože berou, ale stejně se neuklidní
17-11-2011, 15:43 | #32 | |
Bolt Grey Střípek snů
|
Quote:
Mně se osvědčilo jako jediné možné přerušení cizího nepřiměřeně silného podnětu jedině "kousnutí" rukou do boku. Je to sice z mé strany hodně zlé, ale v některých situacích to bylo jediné účinné, aby mě začal vnímat a zklidnil se (i co se týče psa, se kterým se chtěli servat), ale to používám jako takové poslední řešení. Poprvé jsem to na něj použila zcela nechtěně, když se mi jako štěně chtěl za každou cenu probourat z pokoje v noci, kdy bratr dorazil domů s kamarádem...já ho chtěla chytit za kůži nad zadkem druhou rukou a trošku jsem se přehmátla. Bolt zařval, zklidnil se a za chviličku si mě šel udobřovat lízáním ruky k posteli. Do rána už byl klid. |
|
17-11-2011, 16:27 | #33 | |
Rakša
|
Quote:
|
|
17-11-2011, 17:20 | #34 | |
Junior Member
|
Quote:
|
|
17-11-2011, 18:57 | #35 | |
|
Quote:
Dingo je pes s naprosto normální povahou, rozhodně není bázlivý ani agresivní, akorát je zvyklý přebírat situaci do vlastních tlapek. |
|
17-11-2011, 19:30 | #36 | |
Junior Member
|
Quote:
Příště budu důraznější, až bude mít zase snahu řešit něco za vůdce smečky
Display Modes | |
|
|