Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Sport & trénink

Sport & trénink Českoslovenští vlčáci jako pracovní psi - jak cvičit, jak učit nové prvky, informace o soutěžích a zkouškách a výcvikových seminářích...

Thread Tools Display Modes
Old 08-12-2005, 09:00   #8
borislav
Junior Member

borislav's Avatar

Dakujem za doterajsie odpovede.
V podstate som spokojny. Naozaj mi, ako laikovi, islo iba o nazor na vzajomny kontakt psov, ich motivaciu a socializaciu pocas a tesne po odbornom vycviku. S vencenim to nemalo nic spolocne. Skoda, ze v praxi to nemozem tak realizovat a navyse som uz stratil dost casu. Male mesto ma aj svoje nevyhody. V troch kluboch u nas je situacia taka ako som spominal. Priebeh vycviku v nich nedokazem zmenit, ale skusame to uz vacsinou dvaja mimo cvicaku v poliach – rozne plemena. Dokonca aj 5 rocny „starec“ oziva a nema velke namietky ked ho pubertaci polozia na lopatky. Podla vysledkov tohto fora a aj osobnych dotazov v sirsom okoli nie je nazor na cvicaku u nas moc rozsireny. Nastastie. Vyzera to, ze ide iba o biznis s co najnizsou namahou.
Pohybu, prechadzok a hier vo dvojici nastastie mame este stale dost. Takisto aj adrenalinu a tecucich nervov. Patri to k povahe CSV aj mojej.
Medzicasom sa situacia zmenila. Zo stenata sa stal 10 mesacny pubertak ako vysity a co sme zameskali, uz nedohonime. Mame „problemy“ s dominanciou a styk s dalsimi psami sa javi ako skutocny problem, kontakt a hry s fenami je bez konfliktov. To je ale obsah ineho fora. Sledujem so zaujmom aj ten.
Este raz vdaka.

Borislav.
borislav jest offline   Reply With Quote

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules