|
Sport i szkolenie Wilczaki jako psy użytkowe - jak je szkolić, jak uczyć kolejnych elementów, informacje o zawodach i seminariach... |
|
Thread Tools | Display Modes |
13-02-2011, 21:10 | #1 |
Wilkokłak
|
Zimowy Dogtrekking Siedlec 2011
Uczestnicy pucharowych "zmagań" tak długo wiercili dziurę w brzuchu ich organizatorom, że w końcu doczekali się pierwszych zimowych zawodów, które odbyły się wczoraj na Jurze ze startem i metą w Siedlcu.
Co prawda nie wszystko udało się zrealizować, bo było planowane także współzawodnictwo w kategorii skijoring, ale i tak wszyscy się ogromnie cieszyli ze zmiany pogody, która zamiast ulewnego piątkowego deszczu zaoferowała nam mróz, słońce i trasy, po których dało się przejść sucha stopą. Nie zabrakło i nas. Spacerek był bardzo przyjemny, a moje zadowolenie zwiększa jeszcze fakt, że tym razem dopisało mi "nawigacyjne szczęście" i udało mi się ani razu nie wyprowadzić naszego skromnego teamu na manowce, dzięki czemu osiągnęliśmy jak na nas rekordowy czas ok. 4 godz. 15 min. Zdjęcie z oddechem: W drodze do... Piekła Piekło, gdzie czekał na nas ostatni punkt kontrolny, okazało się jednak nie taki złe... ... a nawet odrobinę "niebiańskie" Kawałek "Sahary" Dogtrekking był co prawda zimowy, ale my znaleźliśmy wiosnę |
13-02-2011, 21:25 | #2 |
Plessowy wilczak
|
Aaaaa.... Jak ja Wam zazdroszczę .... Ja też chcę już śmigać na dogtrekkingach...
13-02-2011, 21:31 | #3 |
Wilkokłak
|
Jeszcze trochę, a będziecie śmigać.
Tomek startował z młodym na plecach. |
14-02-2011, 12:03 | #4 |
Plessowy wilczak
|
No ja siebie nie posądzam o takie wyczyny... Szkoda, że Witka dt nie bawi, bo mógłby sam z Aszczurem startować...
|
|