Ga terug   Wolfdog.org forum > Česky > _Administrace

_Administrace Otázky spojené s Wolfdog.org, databází a další technické záležitosti...

Reageren

Discussietools Weergave
Oud 29 December 2010, 12:31   #1
Hanka
Senior Member

Hanka's schermafbeelding

Stuur een bericht via ICQ naar Hanka Stuur een bericht via Skype™ naar Hanka
Standaard

Napadlo mě to samé, už jsem viděla čip u kořene ocasu. Navíc- kdyby byla aspoň kvalitnější fotečka, minimálně chovatelé by si svoje štěňata poznali. Takhle mi připomíná jednoho mojeho pejska, ale zatím mi majitel nebere telefon.
Hanka jest offline   Met citaat reageren
Oud 29 December 2010, 12:39   #2
sdivokoukrvi
Member

Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hanka Bekijk bericht
Napadlo mě to samé, už jsem viděla čip u kořene ocasu. Navíc- kdyby byla aspoň kvalitnější fotečka, minimálně chovatelé by si svoje štěňata poznali. Takhle mi připomíná jednoho mojeho pejska, ale zatím mi majitel nebere telefon.
nezkusíš tam s tímhle zavolat? jestli by se mrkli až ke koženu ocasu? tohle mě nenapadlo, s cestováním čipu zkušenosti nemám.
sdivokoukrvi jest offline   Met citaat reageren
Oud 29 December 2010, 12:39   #3
mellorn
Member

mellorn's schermafbeelding

Standaard

ja teda nepochopim,ze nekdo necha uvazanyho psa schvalne,aby se ho zbavil. Mozna,ze byla mestska policie prilis angazovana a sbalili ho driv nez si pro nej majitel prisel {zdravim Adriana} My bydlime pod Vysehradem,coz je kousek od Folimanky a v okoli o zadnem jinem CV nevim,info mam,ze snad v okoli Riegrovych sadu.
mellorn jest offline   Met citaat reageren
Oud 29 December 2010, 12:49   #4
sdivokoukrvi
Member

Standaard

no pokud mi to doktorka dovolí, ráda bych se tam zašla podívat, ale pokud je bez PP tak mjitele nebo " chovatele" nenajdem
sdivokoukrvi jest offline   Met citaat reageren
Oud 1 January 2011, 15:01   #5
Dayen
Not so Junior Member

Dayen's schermafbeelding

Standaard

Setkala jsem se i s tím, že čip po špatné aplikaci vypadl z ranky, v podstatě vyjel ven s aplikační jehlou. Dovezla jsem si takhle Dixinku, čip nikde.
Takže pokud by některý z chovatelů měl pocit, že podle vzhledu je to jeho odchov...

Nechávám svá štěňata po aplikaci ještě znovu zkontrolovat za pár minut, to už je ranka bezpečně zavřená a čip nemůže ven.

Laatst gewijzigd door Dayen; 1 January 2011 om 15:07
Dayen jest offline   Met citaat reageren
Oud 3 January 2011, 14:51   #6
Hanka
Senior Member

Hanka's schermafbeelding

Stuur een bericht via ICQ naar Hanka Stuur een bericht via Skype™ naar Hanka
Standaard

Stalo se nám to samé. Po čipování jsem muchlovala štěně a čip jsem našla v srsti u ranky. Takže od té doby si to doktor pamatuje, po zasunutí čipu podrží ranku mezi prsty a pak se ještě prohrabe srstí až k vpichu a koukáme. Když načipujeme všechny, tak ještě jednou "přečteme" čísla. Jinak "čtu" i při předání štěněte novému majiteli- pro jistotu a kontrolu,aby i majitel viděl, že štěně má čip a jaké číslo.
Hanka jest offline   Met citaat reageren
Oud 3 January 2011, 15:12   #7
Helenasotis
Junior Member

Helenasotis's schermafbeelding

Standaard

Tak tyhle 2 výše popsané zkušenosti jsou pro mně trochu překvapením - jsem standardně zvyklá, že ihned po aplikaci veterinář nějakou chvíli prsty mne místo vpichu (aby se tkáň kolem čipu lehce zhmoždila, naběhla a urychlylo se i jeho zapouzdření) a před odchodem z ordinace (nebo před odchodem veterináře - podle toho, kde čipování probíhalo) jsou všechna štěňata ještě jednou překontrolována čtečkou (a čísla samozřejmě porovnána se jmenným seznamem).
Ale jak vidím, tak to, na co jsem zvyklá, asi u všech vetů zas tak standardní bohužel není...

Helenasotis jest offline   Met citaat reageren
Oud 3 January 2011, 15:35   #8
alexa
Junior Member

Standaard

KCHČSV vlastní dvě čtečky čipů - myslím že poměrně kvalitní pořízené za nemálo peněz. Jednu má k dispozici česká pobočka a jednu moravská. Tu "českou" má myslím u sebe Hanka Křížová - není někdo z okolí, kdo by si mohl od Hanky čtečku půjčit (což je možné proti podpisu) a zajet tam s ní psa "objet"? Nebo příp. kdyby měla Hanka sama cestu do Prahy... i klubovou čtečkou jsme na některých psech čip vyloženě hledali a opravdu byl někdy jinde než "na krku vlevo"... kdyby ten pejsan čip měl, nebude snad takový problém ho dohledat (pokud by to byl pes s PP narozený po 1. 1. 2007, tak nám to na plemence řeknou prakticky obratem). Nevím jak jinak tomu pejsanovi zkusit pomoct.

Karel
alexa jest offline   Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten