|   |   | 
| 
 | |||||||
| Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... | 
|  | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  08-08-2005, 19:02 | #1 | 
| love and terror Join Date: Jul 2004 Location: Twardogóra/Gdańsk 
				 |  Litwa - BALTIC WINNER 2005 

Nie wiem czemu ale Aga sie nie chwali nic a nic wiec ja to zrobie     Aga z vargiem byli na wystawie w Litwie i oto wynik Varga: Varg dostał CAC LT, CACIB, BALTIC WINNER 2005 = ocena doskonała i złoto OGROMNE GRATULACJE!!!!!! natomiast Harka wygrala w porownaniu ras i dostala Zw. Rasy Rowniez gratulujemy!  Aga-moze cos opowiesz ciekawego?   | 
|   |   | 
|  08-08-2005, 19:15 | #2 | 
| Distinguished Member Join Date: Jan 2004 Location: Supraśl/Poznań 
				 |   

Heh, dziękuję w imieniu Vargolca     za gratulacje i za to, że napisałaś. Wieczorem w sobotę wróciliśmy do Augustowa, gdzie spaliśmy, cali zmokrznięci, zziębnięcy, ale baaardzo zadowoleni  , nawet pies, mimo że na wystawie grał takiego, wiecie, faceta znudzonego życiem, przymulonego itd., to jednak z samochodu wyjść nie chciał - a przecież jeszcze chwilę wcześniej wyglądał, jakby w tym samochodzie miał wybuchnąć z nudów i niewygody :P. Arystokrata :P. Byłam pierwszy raz na Litwie i niestety uroki miasta i kraju podziwiałam właśnie zza grubej ściany deszczu. Wystawa w Trakai była pięknie położona, bo tuż nad jeziorem, a z naszego ringu widac było słynny zamek w Trakai  . Daiva pracowała cały czas na ringu, natomiast jej suczką, Harmonią Eden severu, zajęła się p. Beata. Co ciekawe, Harka nigdy wcześniej nie widziała mojego Varga (zresztą jej półbrata - mają tę samą matkę), ale jak szłam z Vargusiem poprzez tłum psów w jej stronę, to ona w jednej chwili, jak nas zobaczyła, wyłapała z tłumu, sprężyła się i postawiła uszy, przyglądała nam się bardzo intensywnie - po prostu poznała, że to idzie drugi wilczak  . Ogólnie, sama wystawa, mimo że padał deszcz, była udana (no, wiadomo  ). Miły sędzia, Czech Petr Rohanek i ciekawe upominki - zamiast medali cacibowe i cacowe kubku i rozetka  . Fajnie było. Fakt faktem, Varg 3/4 wystawy przeleżał otulony kocem, ale w końcu starsznie lało. Myślę, ze przy najbliższej okazji znowu pojedziemy na Litwę, a w sumie to już niedługo może być. Szkoda, że nie bylo więcej wilczaków. Mam nadzieję, że te wilczaki, któych nie było, nadrobią swoją nieobecność w Białymstoku....   | 
|   |   | 
|  08-08-2005, 19:57 | #3 | 
| Distinguished Member Join Date: Aug 2004 Location: Kraków 
				 |   

Nadrabiam forumowe zaległości, więc seredczne GRATULACJE dla Varga i dla Ciebie. Wspaniałe sukcesy!        Tinka co prawda jest tylko wilczakiem-sierotką, ale też zachowywała arystokratyczne maniery w miejscowości w której była ze mną na krótkich wakacjach - z wdziekiem księżniczki ignorowała wszystkie szczekające i ujadające pieski lokalne, chodziła grzecznie przy nodze, a na komendę "Tinka, kotów tu nie ma" obchodziła bez smyczy i z godnością szerokim łukiem napotkane koty... Byłam naprawdę dumna z opanowania przez nią zasad posłuszeństwa  Za to w lesie szalała jak młodzieżówa! | 
|   |   | 
|  08-08-2005, 20:45 | #4 | 
				 |   

Zazdroszcze! może to kwestia wieku, a może płci, a może czegos innego jeszcze   , ale obchodzenie kotów bez zainteresowania takiego, to super rzecz  . | 
|   |   | 
|  08-08-2005, 20:55 | #5 | 
| Junior Member |   

No no, Agnieszka wielkie gratulacje!!!  Dla Varga przede wszystkim    Swoją drogą twoje psisko bardzo mi się podoba (fakt, tylko ze zdjęć) no ale myślę że zasłużył na taką ocenę   | 
|   |   | 
|  08-08-2005, 21:17 | #6 | |
				 |   Quote: 
    Wiecej smakolykow zbiera  gdy państwo są zadowoleni z psa!!! Podejrzewam, ze kazdy rozsadny wilczak wczesniej lub pozniej  dojdzie  do takich wnioskow.     | |
|   |   | 
|  09-08-2005, 00:38 | #7 | 
| Senior Member |   

Gratulacje dla Varga!    podziwiam ze mimo podlej pogody ladnie sie pokazal, Amber zrobilby niszczesliwa mine i olal by wystawe   | 
|   |   | 
|  09-08-2005, 10:47 | #8 | 
				 |   

A będą jakieś fotki z tej litewskiej deszczowej wystawy?
		 | 
|   |   | 
|  09-08-2005, 14:34 | #9 | 
				 |   

Ela - Varg też robił, ale udawał   )) Rona - niestety aparatu cyfrowego nie miałąm na tej wytsawie, bo brat mi nie dał :P, zrobiłam jedynie pare zdjęć zwyczajnym takim aparatem, tzn. "tradycyjnym". Nie wiem, czy uda mi się podrzucić te zdjecia na forum, na pewno nie w najbliższej przyszłości, bo muszę nie tlyko film do końca wypstrykać i wywołać, ale też nie mam sprawnegoi skanera  . Ale może coś tam wykombinuje  . Pozdrawiam Wszystkich i znikam na kolejne dwa tygodnie | 
|   |   | 
|  12-08-2005, 12:08 | #10 | 
| Moderator |   

przpraszam za litewska pogode. ja sama bylam mokra jak niewiem kto. widzalam jak byl wystawiony Varg i Harka, nawet lanie od swojego sedziego dostalam ze patrze nie w ta strone gdze potrzeba  ) a tak to wszystkich zapraszam na wystawy w grudniu w Wilno.  ) | 
|   |   | 
|  14-08-2005, 09:56 | #11 | 
| Junior Member Join Date: Jul 2005 Location: Tychy 
				 |   

wprawdzie nie mam wilczaka, ale nieco oglądam je od jakiegoś czasu    a do Wilna chetnie się bym wybrała, ale to trochę daleko, i trzebaby jakiś nocleg... bliżj nam na południe | 
|   |   | 
|  14-08-2005, 10:53 | #12 | |
				 |   Quote: 
  ) | |
|   |   | 
|  16-08-2005, 15:41 | #13 | 
| Junior Member Join Date: May 2005 Location: Puszcza Białowieska 
				 |   

Witam, serdecznie gratulujemy Vargowi i przepraszamy, że nie kibicowaliśmy w Augustowie (swoją drogą, jak było?) i przysięgamy, że zaległości nadrobimy w Białymstoku    Poza tym: czekamy na fotki (Vargolcove fotki znad Supraśli zeskanuje jak wywołam :P) Wolfin: jeśli byłabyś w stanie przesłać mi namiary na noclegi w Wilnie (najlepiej, aby można było z psami...) to byłabym wdzięczna, bo od roku planuje się tam wybrać   | 
|   |   | 
|  23-08-2005, 14:05 | #14 | 
				 |   

W Augustowie było gorąco   . Ale ogólnie tamta wystawa była szalenie sympatyczna: dobrze zoorganizowana i w ładnym miejscu. Zresztą, tak jak to już jest an wysawtach organizowanych przez białostocki Związek :P  . WolfHaze więc do zobaczenia już w niedzielę, masz być!  I na foty czekam też :-) | 
|   |   | 
|  27-08-2005, 08:20 | #15 | 
				 |   

W Białymstoku będę na pewno   A fotki już, już niosę do wywołania... | 
|   |   | 
|  28-08-2005, 01:33 | #16 | 
				 |   

Więc do zobaczenia jutro   . A dziś późnym wieczorem wróciliśmy z Wilna i mamy nowe sukcesy (brak konkurencji.....:P): Varg ponownie zdobył LT CAC oraz tytuł Show Winner, Daphne natomiast Zw. Młodzieży i Zw. Rasy!   | 
|   |   | 
|  28-08-2005, 10:32 | #17 | 
				 |       | 
|   |   | 
|  28-08-2005, 10:57 | #18 | 
				 |   

Gratulujemy ponownie...    | 
|   |   | 
|  | 
| Thread Tools | |