![]() |
![]() |
|
Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#15 |
Junior Member
|
![]()
A tos mnie pocieszyla, jak jej sie nie polepszy to niebawem bedziemy
mieszkac w smietniku! Oj nie takiej pociechy od Ciebie oczekiwalismy Margo, nie takiej! A moze ja zwiazac? ![]() A tak swoja droga pytanie powazne i z innej beczki. Wydaje nam sie, ze Halla chuda strasznie. Ma 26 kg i jak ja mierzylam ok. 3 tyg. temu to miala 58 cm. Taka "dupeczke" ma chudzienka i brzuszek podkasany. Glowka chuda, pysk dlugi i uszy jak nietoperz. I nogi jej sie zrobily takie dluuuuuugie. Jednym slowem bocian. Jest nadal na Eukanubie i gotowanym (lub surowym) miechu z ryzem lub razowym makaronem + kosteczki cielece z duza chrzastka lub ogon wolowy + gadzety (bialy serek co pare dni, zoltko, jablko, smietnik - ten jest nafajniejszy - w ocenie psa oczywiscie). Troche sie stresujemy, bo wyglada jak niekarmiona- jeszcze konczy gubic wlos wiec juz wogole - lysy bocian. Zglosilismy ja na wystawe w Krakowie, w takim stanie to ja przepisza do chartow! Z drugiej beczki: jak przygotowac psa do wystawy? Wczesniej przygotowywalam pudla-jestem pewna, ze wilczaka "troche" inaczej. Kiedy ja wykapac tuz przed wystawa czy kilka dni wczesniej, w czym, zeby wlos nie starcil szorstkosci?Itd. Mozemy liczyc na kilka cennych rad? na co zwrocic szczegolna uwage przy wystawianiu, zeby nie narazic sie sedziemu? Oczywiscie klusik, obmacywanie przez obce osoby i gmeranie w pysku cwiczymy (choc to ostatnie z roznym skutkiem). Mozna w szczeniakach posilkowac sie smakolykami, czy na ringu absolutnie? W nadziei na cenne rady pozdrawiamy Joanna, Adrian i bocian |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|