![]() |
![]() |
|
Zdraví a výživa Jak krmit vlčáka, informace o psích krmivech, jak vakcinovat a co dělat, když pes onemocní... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Junior Member
|
![]()
Já osobně mám dobrou zkušenost s granulemi Nutram puppy Large Breed, dělají i senzitivní variantu, moje fenka nikdy neměla problémy, velká hovínka nebo průjmy, nijak netrpí, má skoro 70 v kohoutku, krásnou srst, DKK negativní.... kosti s masem dostává jako pamlsky a na hraní, nemám čas vařit ( to radši stihnu tu procházku delší ) a nemám to kam uložit, ale problém v tom nevidím.
ps. moji pejsci dostali o víkendu každý půl prasečí hlavy a po několika hodinách si došli říct o granule. Jinak tvému štěňátku držím palce, a rozhodni se dle svého svědomí, jak budeš krmit, když se něco dělá svědomitě, tak je to ku prospěchu i když žere pes granule nebo jen maso ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Junior Member
|
![]()
takže vy dávate aj surové mäso lenže ona ešte nemala vobec nič surové bojím sa že by som jej este uškodila viac. Keď prišla mala som ešte od mojej malej čivavy royal canin starter granule tie jej nic nerobili.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Junior Member
|
![]()
Viete adšej si nechám poradiť je to moj milačik spava so mnou v postely pekne za hlavou a keď som ju brala bol pre mňa šok kedy sa narodila 6.1 v tedy sa mi narodil aj prvý pes ktorého som mala. Bol chorý tak som ho musela utratiť
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Junior Member
|
![]()
Storm, z toho co a ako sa pytas, tak toho o krmeni psa vies pomenej, myslim, ze to je tak u vela zaciatocnikov, ale ty si uz psa mal
prosim ta, co kde ako si si nastudoval o krmeni? pred tym, ako si si psa zaobstaral? odporucim aj tebe www.dogforum.sk |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Junior Member
|
![]()
Ano psa som mala ale nie veľké plemeno skor malé a v tom je velky rozdiel.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Member
|
![]()
to si nemyslim,ze je rozdil ve velikosti psa. traveni maji prece podobne,ne?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Maso samozřejmě syrové, jen tak má pro psa cenu jako výživa. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
http://www.tobrok.sk
|
![]()
pokiaľ nemáš skúsenosť a info ako kŕmiť psa - akéhokoľvek - tak si radšej naštuduj nejaké stránky a texty. pri raste šteniatka sa dá viac pokaziť ako keď kŕmiš psa dospelého - vyvíjajú sa kĺbiky,...
ako písal Pavel - varené mäso nemá ani zďaleka toľko živín ako surové a varením sa všetko zničí. v prvom rade sa rozhodni či teda granule alebo mäso. osobne by som nemiešala, ale ako vidíš, sú ľudia čo miešajú a pesani nemajú problém. sú pesani, čo nemajú problém a sú kŕmení len granulami. ale zdá sa, že tvoj hafko tie granule fakt nemusí. takže študuj, pýtaj sa. aj tu na wollfdogu sú články a internet je plný toho, ako kŕmiť BARFom... ![]()
![]() |
#30 |
Junior Member
|
![]()
Ještě jednou shrnu svoje zkušenosti, názory a co jsem se kde doslechl (zkušenosti známých a kamarádů) a dočetl:
1) Když už granule, tak volit kvalitní granule od výrobců, kteří na svých stránkách uvádějí složení, způsob výroby, způsob konzervace, původ surovin. Důležité je, aby bílkoviny a tuky byly převážně živočišného původu. Ke kvalitním granulím nepřidávat žádné vitamíny a minerály, max. možno přidat kloubní výživu (Alavis, Nutradyl). Pozor na obsah bílkovin, pro velká plemena je potřeba dávat "utaženější" granule - kolem 25% bílkovin a 15% tuku. Granule s podílem bílkovin přes 30% jsou pro štěňata velkých plemen špatné (moc rychlý růst svalové hmoty)! 2) Nestřídat granule a maso, ani dávání obojího zaráz není nejšťastnější řešení. 3) Maso + přílohy je nejlepší a nejpřirozenější. Masa by měla být v krmné dávce štěněte asi 60%. Nutno dbát na vybalancování vápník - fosfor (cca 1,3 : 1) - možnosti jsou přidávání průmyslových doplňků (např. Aptus Multidog, Aptus Multipuppy apod.), nebo přirozenou cestou (ploché kosti, chrupavky). Vitamíny - lze doplnit opět jmenovanými průmyslovými doplňky, lepší je syrová zelenina (nastrouhaná). Lžíci lososového oleje denně, příp. olivového. Můžeš přidat pár tablet pangaminu denně. Maso netřeba vařit - osobně bych vždy povařil jen vepřové. Rýži si můžeš klidně navařit na pár dní dopředu, v ledničce vydrží. 4) Nutno kontrolovat u mladého rostoucího psa 1x měsíčně, u dospělého psa 1x za 3 měsíce, trus na přítomnost parazitů a v případě potřeby odčervit (to platí i u krmení granulemi). Štěně do půl roku odčervovat 1x měsíčně automaticky. 5) Velikost krmné dávky je jak u granulí, tak u masa potřeba přizpůsobit individuálním potřebám psa! Tzn. pes (štěně) nesmí být překrměné ani vychrtlé. Boky a břicho mají být mírně vtažené, břicho pevné, při pohybu (klusu) psa by měla být viditelná poslední 2 - 3 žebra. 6) Nucení na stolici každé tři hodiny NENÍ NORMÁLNÍ STAV, ani když je štěně jinak veselé. Takový stav může - pokud se ponechá bez řešení - zanechat na trávení psa a následně jeho celkovém zdravotním stavu trvalé následky. Doporučuji neodkladně provést koprologické a bakteriologické vyšetření a také okamžitou změnu diety. Pokud se rozhodneš pro maso a nechceš dát hned syrové (i když myslím že by to nebyl problém), můžeš nejdřív dát pár dní dietu - povařené kuřecí maso, rozvařená rýže, rozmixovaná vařená mrkev (asi dvě lžíce do každého jídla - neděs se, někdy zbarví trus do červena). Klidně můžeš dávat pár dní 3x denně Atapectin, příp. přidat nějaká probiotika (Aptobalance, Probican pasta). Dobrý přírodní doplněk je i Yuccan, který údajně působí i proti giardiím. Karel |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Junior Member
|
![]()
Karel to vystihl, jen doplním, pro štěňata velkých plemen, krmených granulemi , se nedoporučuje podávat kloubní přípravky obsahující vápník, v granulých je to optimální dávka vzhledem k specifickému metabolismu vápníku, aby nedošlo k zástavě vstřebávání CA z potravy a nezačalo si tělo toho tvorečka dopovaného nadměrně vápníkem brát Ca z kostí.
Na svých stránkách mám v článku optimální poměry živit při výživě psů. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Junior Member
|
![]()
Já jsem to tam napsal (když granule, tak žádné vitamíny a minerály navíc - jen případně kloubní výživu jako Alavis nebo Nutradyl), ale dobře že jsi to zdůraznila. Já bych jen doplnil, že (v případě krmení masem) optimální složení nemusí mít každá krmná dávka, ale krmení musí být vyvážené jako celek (v řádu dejme tomu několika dnů).
Karel Last edited by alexa; 01-04-2009 at 14:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Member
|
![]()
Pridavam sa k predoslym prispevkom, ale urcite by som poradila najprv zastavit hnacky - je to silna zataz pre psa. Takze len rozvarenu ryzu s uvarenym cistym maskom, ale mozno by bolo najlepsie nechat den uplne o hlade, nech sa vycisti system. A dat spravit vysetrenia trusu kazdopadne!
![]() |
#34 |
Junior Member
|
![]()
a ja este dodam k uvadzaniu zlozenia granul na www strankach - casto sa odlisuje od toho, co je na vreci
zlozenie treba citat z vreca a v jazyku vyrobcu (kedze na distributorov sa co sa tyka prekladu nevztahuju pravidla uvadzat "pravdive udaje", takze sa casto poultry meal meni na kuracie maso a podobne) |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Junior Member
|
![]()
Toto som absolvoval aj ja. Diety, injekcie, striedanie "najkvalitnejšieho kompletného krmiva". Chcel som sa ušetriť od podávania surového mäsa. Nepodarilo sa. :-) Akonáhle som ho začal servírovať (plus nejaké cestoviny), problémy skončili. Držím palce.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Junior Member
|
![]()
Vyzkoušel jsem kdejaké kvlitní granule a i když to zpočátku vypadalo dobře, po pár krmení se dostavil průjem. Nyní krmím syrovým masem (kusové hovězí nebo mleté hovězí s droby od Vetamixu) + rýže a dušená strouhaná zelenina (mrkev+petržel cca 6:1) + CalciPet + Vitapet + Nutradyl. 2x týdně kuřcí trup, 2x týdně žloudek + rozdrcená skořápka zakapaná citronem.
Jakmile jsem začal podávat syrové maso, průjmy okamžitě ustoupily. so se týká průjmů u štěněte, je důležité si uvědomit ještě jednu věc: naši miláčci sežerou na co přijdou, což je hlavně problém na sídlištích, kde se povaluje kdeco. Jednorázový průjem může být způsobený i nechtěným "přídavkem". |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Moderator
|
![]()
Průjem u štěněte může být i nervového původu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Member
|
![]()
se syrovou stravou souhlasím bez výhrad,ale možná bych nedrtila ty skořápky,štěně nemá možnost si vápník dávkovat podle své potřeby. skořápku nechávám celou,když potřebuje,sežere ji,když ne,nechá ji tak...
jinak od té doby,co nežere granule snad neměla průjem |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Junior Member
|
![]()
Já krmím Balta granulemi Acana - large breed a nikdy jsme s průjmy neměli problém,ani jinak se zdravotním stavem.Jinak mi s granulemi skvěle poradili jak ve zverimexu,tak u veterináře (ve značce se prakticky shodli)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Junior Member
|
![]()
Ja som sice zaciatocnik ale moj Jasan to zjavne nevie,pretoze na nom nebadam ziadne problemy.Je hravy,zvedavy a ma aj hustu stolicu.Davam mu maso z konzervy aj s granulami naraz 1/1 a zalievam mu to mliekom a lyzicou oleja,niekedy tam dam tuniakovu konzervu,ci pridam jedno vajce.Zatial sa nestazuje...uvidime casom co z toho bude.Inaksie,ak robim nieco zle tak mi to rychlo povedzte.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|