|
|
|
|||||||
| Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje.... |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#15 | ||
|
Junior Member
|
Quote:
wrabie torebke foliowa, kawalek firanki, szpilke , kapsel.....w zasadzie nie ma graniczen w psiej pomyslowowsci kulinarnej )))Natura oszalala czy co ? ))Ja mialam na mysli li tylko i wylacznie czysta anatomie i fizjologie przewodu pokarmowego- taka budowe i wydzielanie enzymow, ktore powoduja, ze krowa jest roslinozernym przezuwaczem, lew drapieznikiem a hiena padlinozerca. Co nie zmiania faktu, ze Twoj przyklad potwierdza moja teze - taki cwaniaczek wrabie torebke foliowa czy kawalek firanki ale sie nia nie zywi a rozmawiamy na temat zywienia. A z drugiej strony - skad wiadomo jak taka torebka foliowa pachnie psu - moze baaaaaaaaardzo smakowicie i dlatego ja "wcina". Czlowiek rozumne zwierze, a male dzieci zjadaja guziki i inne "pyszne" kapsle ))Quote:
bo jakos trudno mi uwierzyc ze 4 psy naraz , dotychczas bez klopotow zoladkowych nagle na gwalt potrzebuja oczyscici zoladek..... I stoi sobie malownicze stadko przezuwaczy )) tylko patrzec jak nadejdziepora dojenia oznajmniona gromkim muuuuczeniem )))))Kazdy miesozerca wcina dla odmiany rosliny, malo tego potrafi sie "leczyc" odpowiednimi "ziolkami". To nie tak, ze miesozerca to tylko miesko i nic innego. Nie kazda jedzona przez psa trawa ma na celu oczyszczenie zoladka i sprowokowanie wymiotow, do tego sluzy o ile mi wiadomo pewien rodzaj ostrej, szorstkiej trawy (nie pamietam nazwy). Zas mlode pedy swiezej trawy sa po prostu pyyyszne i dlatego psy (i koty) je jedza. pozdrawiam Joanna i Halla |
||
|
|
|
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|