|
|
|
|||||||
| Sport i szkolenie Wilczaki jako psy użytkowe - jak je szkolić, jak uczyć kolejnych elementów, informacje o zawodach i seminariach... |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#31 | ||
|
Senior Member
|
Quote:
1. jesli ktos jak piszesz jest PONAD stadem , to oznacza to tyle, ze ma przywileje alfy psy zwracaja na niego uwage, chca byc blisko niego, itd 2. jesli ktos jest OBOK lub POD to w zasadzie sie nie liczy i jesli nie wchodzi w droge, to niech sobie zyje , a jak przeszkadza to niech spada Wiec roznicy i tak wielkiej nie ma do zwyklych regul. Quote:
nie mial psa , a juz na pewno szkoda na niego wilczaka!!! Ja tez staram sie znalesc zloty srodek i generalnie zgadzam sie z tym co piszecie, ale nie widzialam wilczaka , ktory by CHETNIE wykonywal komendy, a chyba nie sa mniej pojetne od ONow, chodzi wiec tylko o to , by jakos to do nich wyegzekwowac. Wydaje mi sie, ze latwiej jest zbudowac sobie pozycje w stadzie przez przestrzeganie pewnych regul, niz potem rzucac psem jak juz mi sie postawi. Po co stosowac rozwiazania silowe jesli mamy rozum i mozemy go wykorzystac. Na koniec z innej beczki. Czy wasze wilczaki tez baly sie wody, bo Amber zamoczyl tylko nogi i zwial, mam nadzieje ze sie przekona, bo chce mu zrobic fotki w wodzie! pozdro Ela i Amber |
||
|
|
|
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|