![]() |
![]() |
|
Off topic O wszystkim i o niczym - sposób na miłe spędzenie czasu... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Distinguished Member
|
![]()
Darunia, jeśli chodzi o ludzi, to w miasteczku gdzie mieszkamy sytuacja jest okropna- po ulicach wałęsa sie pełno bezdomnych psów, kundelków, ale zdarzają sie takze psy podobne do huskych, jakiś bernardyn itd.... jesli nie są to psy porzucone (nie mówiąc o przypadkach, gdzie niektóre psy nie są nawet porzucone, ale wręcz ulica to miejsce, gdzie sie rodzą i mieszkają, i nigdy żadnego właściciela nie miały), to mogą to byc też takie, których pozbawiono opieki (właściwie to chyba standart polskich wsi i miasteczek)- pies wałęsa się po ulicach, wróci do domu jeść, później znowu idzie i nikt sie nim nie interesuje. Co gorsza pieski, które domu nie mają, zbijają się nieraz w duże grupy (np. 8, 9 psów) i latają po ulicach, zdarza się, że nawet i atakują ludzi. A przejść koło takiego stada z moim Vargiem lub Bingiem nie da rady
![]() ![]() Nie przejmuj się ludxmi, którzy Cie krytykują- zrobiłaś SUPER EKSTRA DOBRZE biorąc do domu jeszcze jedno stworzenie, któremu musiało byc bardzo niedobrze... Teraz tylko musisz bardzo sie starać i dawać Sethowi duuuużo ciepła i miłości, aby piesek poczuł że ma dom i jest kochany!, a także zbey mu poukładać w głowie i pokazać, że nie musi już o nic walczyć. Nie wiem czy bym się kiedykolwiek zdecydowała na tak trudne zadanie, na pewno nie teraz, więc gratuluje jeszcze raz i trzymam kciuki, aby wszystko poszło dobrze.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Nie przejmuj się ludxmi, którzy Cie krytykują- zrobiłaś SUPER EKSTRA DOBRZE biorąc do domu jeszcze jedno stworzenie, któremu musiało byc bardzo niedobrze... Teraz tylko musisz bardzo sie starać i dawać Sethowi duuuużo ciepła i miłości, aby piesek poczuł że ma dom i jest kochany!, a także zbey mu poukładać w głowie i pokazać, że nie musi już o nic walczyć. Nie wiem czy bym się kiedykolwiek zdecydowała na tak trudne zadanie, na pewno nie teraz, więc gratuluje jeszcze raz i trzymam kciuki, aby wszystko poszło dobrze....
![]() [/quote] dowiadywałam sie o kastracji u nas w wałbrzychu koszt takiego zabiegu to okolo 200zl czy nie orientujecie sie czy istnieje jakas dotacja w sytuacji gdy ktos bierze psiaka ze schroniska?bede wdzieczna za pomoc |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]()
Szczerze mowiac dziwi mnie to, ze psiak nie byl juz wykastrowany.
W wiekszosci schronisk nie mozna odebrac psa przez zabiegiem, a kastrowane sa wszystkie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]()
kiedys wyciagalam psy z wielu schronisk. zawsze po wybraniu psa albo czekalo sie na zabieg, albo trzeba bylo brac takiego juz po zabiegu. zazwyczaj w schroniskach maja wetow wolontariuszy (przynajmniej w 4 tak bylo), najczesciej ludzi po studiach.
na wiosne zazwyczaj sa organizowane akcje z tanszymi zabiegami. popytaj sie u wetow - moze najwyzej poczekasz troche.
![]() Forum to nie rzeczywistość... A to, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia. Last edited by sssmok; 18-09-2007 at 20:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
widzisz, wszystko zalezy od schroniska. te, z ktorymi ja mialam doczynienia rzadko kiedy dokonywaly zabiegu kastracji psow, wiec nie dziwi mnie to ze Seth nie byl wykasrtowany.
fakt, zabiegi te nie sa tanie, z tego co pamietam, zdarzaja sie akcje ze zabieg ten kosztuje zdecydowanie mniej lecz ostatnio sie z nimi nie spotkalam ![]() kiedys nawet jezdzila specjalna ekipa po Polsce ze specjalnie wyposazonym samochodem, ale to byla jednoraozwa akcje, ktora sie juz nie powtorzy, niestety. dotacji wg przepisow panujacych praw w Polsce nie ma, zdarzaja sie sytuacje ze dane miasto, gmina wydaja rozporzadzenie by wlasciciele psow,zabierajacego zwierze ze schroniska mieli mozliwosc dokonywania taniej tego typu zabiegow, nie placenia podatku itp, ale to wszystko zalezy od miasta. moze sie spytaj weta o mozliwosc rozlozenia na raty, bo bedziesz miec nie zly szal gdy Shilla bedzie miec cieczke, albo jakas inna suka w poblizu, bo wtedy zapanowanie nad Sethem bedzie, delikatnie mowiac, trudne. ![]() pozdrawiam! |
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|