Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Off topic

Off topic O wszystkim i o niczym - sposób na miłe spędzenie czasu...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-09-2007, 20:45   #1
darunia-puma
Junior Member

darunia-puma's Avatar

nie chce zapeszac ale Seth zaczyna sie pomalu przyzwyczajac do warunkow jakie panuja u nas w domu jeszcze wczoraj warczał i bardzo emocjonalnie reagował na moje tulenie suni a dzis nawet niezareagował na moje pieszczoty do niej sam podchodził i chcial by go tulic co bez okazywania swej agresji otrzymywał...malymi krokami w ten sposob cos osiagniemy...
darunia-puma jest offline   Reply With Quote
Old 16-09-2007, 21:13   #2
sssmok
Gorthan's WeReWoLf

sssmok's Avatar

Send a message via Skype™ to sssmok Send Message via Gadu Gadu to sssmok

No to ja dodaje jeszcze zalegle fotki

Forum to nie rzeczywistość...
A to, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
sssmok jest offline   Reply With Quote
Old 16-09-2007, 21:20   #3
maria_i_wilk
Junior Member

maria_i_wilk's Avatar

Quote:
Originally Posted by sssmok View Post
No to ja dodaje jeszcze zalegle fotki
Wyglądają jak brat i siostra!
maria i wufi
maria_i_wilk jest offline   Reply With Quote
Old 16-09-2007, 21:37   #4
Narvana
love and terror

Narvana's Avatar

dokladnie
niesamowite podobienstwo
Old 16-09-2007, 21:49   #5
aneta1
Member

aneta1's Avatar

Send a message via Skype™ to aneta1 Send Message via Gadu Gadu to aneta1

Nie wiem pewnie nie kłamiesz tylko ja mam takie głupie przeczucie że to jest ten sam pies trochę trudno spotkać dwa takie same kundelki. No ale pewnie miałaś dużo szczęścia a ja się mylę
Skoro tak szybko się do ciebie przyzwyczaja to super Pies zabrany z schroniska oddaje miłość po stokroć i tego wam życzę

aneta1 jest offline   Reply With Quote
Old 17-09-2007, 10:02   #6
darunia-puma
Junior Member

darunia-puma's Avatar

Quote:
Originally Posted by aneta1 View Post
Nie wiem pewnie nie kłamiesz tylko ja mam takie głupie przeczucie że to jest ten sam pies trochę trudno spotkać dwa takie same kundelki. No ale pewnie miałaś dużo szczęścia a ja się mylę
Skoro tak szybko się do ciebie przyzwyczaja to super Pies zabrany z schroniska oddaje miłość po stokroć i tego wam życzę
nie za bardzo rozumiem ze pewnie nie klamie? od stycznia tego roku mialam tylko shille a od 3 dni mam tez setha gdzie tu klamstwo anetko1? nie wiem czy to ten sam pies ale na priva pisalam do agnieszki i mowilam jej kilka tygodni temu ze widzialam bardzo podobnego psa do shilli nie wiem czy to on ale intuicja mi mowi ze tak...raz go widzialam na swojej dzielnicy a kolejny w centrum miasta... nie moglam go wtedy wziac nawet zreszta o tym nie myslalam bo przeciez nie tak dawno zajelam sie juz jednym duzym psem!!!shilla to istota po stokroc delikatna spokojna i bardzo kochana i przyjazna ona wszystkich by do domu przyjela a co do zdjecia to tak bylo od razu seth ja pilnuje tam gdzie idzie ona tam jest tez on spi pod jej kanapa albo fotelem ona go calkowicie ignoruje (moze przez to ze on jest dla niej smarkacz?)w domu cisza i spokoj a na dworzu shilla jest luzem puszczana do lasu on na lince...dzis nawet zaczał szczekac na dzwonek do drzwi wiec chlopak sie otwiera...
Old 17-09-2007, 10:11   #7
aneta1
Member

aneta1's Avatar

Send a message via Skype™ to aneta1 Send Message via Gadu Gadu to aneta1

Wiesz różni są ludzie i programy do obróbki zdjęć też no ale skoro tak mówisz to pewnie tak jest a jam miałam błędne przeczucie w życiu tak bywa że nie zawsze ma się racje

Dobrze że się tylko nie gryzą i jakoś sobie w spokoju żyją będziesz miała super wesoło w domu i trochę więcej sprzątania

aneta1 jest offline   Reply With Quote
Old 17-09-2007, 19:06   #8
zubrzyca
Junior Member

zubrzyca's Avatar

nie chce zapeszac ale Seth zaczyna sie pomalu przyzwyczajac do warunkow jakie panuja u nas w domu jeszcze wczoraj warczał i bardzo emocjonalnie reagował na moje tulenie suni a dzis nawet niezareagował na moje pieszczoty do niej sam podchodził i chcial by go tulic co bez okazywania swej agresji otrzymywał...malymi krokami w ten sposob cos osiagniemy...

Swietnie! to bardzo dobrze ze nie reagowal negatywnie.
a jak przedstawia sie to teraz? gdy glaszczesz Shille to pomrukuje czy po prostu przychodzi i domaga sie takze pieszczenia?
co do kastracji, o ktorej wspominalas, to spotykalam sie z roznymi efektami, czasem powodwalo to zmniejszenie agresji a czasem nie bylo roznicy.
ja jestem zwolennikiem kastracji, wiec w takim przypadku jak twoj, to zdecydowanie poddalabym temu zabiegowi obojga
Pozdrawiam!
zubrzyca jest offline   Reply With Quote
Old 17-09-2007, 19:31   #9
darunia-puma
Junior Member

darunia-puma's Avatar

Quote:
Originally Posted by zubrzyca View Post

Swietnie! to bardzo dobrze ze nie reagowal negatywnie.
a jak przedstawia sie to teraz? gdy glaszczesz Shille to pomrukuje czy po prostu przychodzi i domaga sie takze pieszczenia?
co do kastracji, o ktorej wspominalas, to spotykalam sie z roznymi efektami, czasem powodwalo to zmniejszenie agresji a czasem nie bylo roznicy.
ja jestem zwolennikiem kastracji, wiec w takim przypadku jak twoj, to zdecydowanie poddalabym temu zabiegowi obojga
Pozdrawiam!
dziekuje za slowa otuchy...to dla mnie bardzo wazne a jesli chodzi o setha to chłopak dziś albo nie reagował na moje pieszczoty w strone shilki albo po prostu przychodził i z machaniem ogona wsadzał łeb między nas ale bez agresji delikatnie łapał shille zabkami ale wystarczyło powiedziec ze nie wolno i od razu przestawał widze w nim zmiany wczoraj wieczorem moj sasiad wszedł do mnie do pokoju (miał sprawe do mnie) a on zareagował bardzo szybko - wyczul ze ktos sie zbliza i ostrzegawczo zaszczekal jak on otworzyl drzwi to zrobil to samo ,czyli zaczyna bronic swoj teren ,co mi sie podoba bo shilla nigdy na nikogo nie zaszczekala-i teraz tez bylam potwornie zdziwiona co on robi?
Old 17-09-2007, 20:53   #10
Agnieszka
Distinguished Member

Agnieszka's Avatar

Darunia, jeśli chodzi o ludzi, to w miasteczku gdzie mieszkamy sytuacja jest okropna- po ulicach wałęsa sie pełno bezdomnych psów, kundelków, ale zdarzają sie takze psy podobne do huskych, jakiś bernardyn itd.... jesli nie są to psy porzucone (nie mówiąc o przypadkach, gdzie niektóre psy nie są nawet porzucone, ale wręcz ulica to miejsce, gdzie sie rodzą i mieszkają, i nigdy żadnego właściciela nie miały), to mogą to byc też takie, których pozbawiono opieki (właściwie to chyba standart polskich wsi i miasteczek)- pies wałęsa się po ulicach, wróci do domu jeść, później znowu idzie i nikt sie nim nie interesuje. Co gorsza pieski, które domu nie mają, zbijają się nieraz w duże grupy (np. 8, 9 psów) i latają po ulicach, zdarza się, że nawet i atakują ludzi. A przejść koło takiego stada z moim Vargiem lub Bingiem nie da rady , sama się nawet boję, bo już zdażało się, że się rzucały. Gmina oczywiście nic z tym nie robi; niby w zeszłym roku wyszedł nakaz, że każdy wałęsający się po ulicy pies będzie schwytany i brany do schorniska, ale cuż.... juz od jakiegos półtora roku widze te same psy, do których tylko dochodza nowe.... I cóż zrobić?

Nie przejmuj się ludxmi, którzy Cie krytykują- zrobiłaś SUPER EKSTRA DOBRZE biorąc do domu jeszcze jedno stworzenie, któremu musiało byc bardzo niedobrze... Teraz tylko musisz bardzo sie starać i dawać Sethowi duuuużo ciepła i miłości, aby piesek poczuł że ma dom i jest kochany!, a także zbey mu poukładać w głowie i pokazać, że nie musi już o nic walczyć. Nie wiem czy bym się kiedykolwiek zdecydowała na tak trudne zadanie, na pewno nie teraz, więc gratuluje jeszcze raz i trzymam kciuki, aby wszystko poszło dobrze....
Agnieszka jest offline   Reply With Quote
Old 18-09-2007, 14:46   #11
darunia-puma
Junior Member

darunia-puma's Avatar

Nie przejmuj się ludxmi, którzy Cie krytykują- zrobiłaś SUPER EKSTRA DOBRZE biorąc do domu jeszcze jedno stworzenie, któremu musiało byc bardzo niedobrze... Teraz tylko musisz bardzo sie starać i dawać Sethowi duuuużo ciepła i miłości, aby piesek poczuł że ma dom i jest kochany!, a także zbey mu poukładać w głowie i pokazać, że nie musi już o nic walczyć. Nie wiem czy bym się kiedykolwiek zdecydowała na tak trudne zadanie, na pewno nie teraz, więc gratuluje jeszcze raz i trzymam kciuki, aby wszystko poszło dobrze....
[/quote]

dowiadywałam sie o kastracji u nas w wałbrzychu koszt takiego zabiegu to okolo 200zl czy nie orientujecie sie czy istnieje jakas dotacja w sytuacji gdy ktos bierze psiaka ze schroniska?bede wdzieczna za pomoc
Old 18-09-2007, 16:54   #12
sssmok
Gorthan's WeReWoLf

sssmok's Avatar

Send a message via Skype™ to sssmok Send Message via Gadu Gadu to sssmok

Szczerze mowiac dziwi mnie to, ze psiak nie byl juz wykastrowany.
W wiekszosci schronisk nie mozna odebrac psa przez zabiegiem, a kastrowane sa wszystkie.

Forum to nie rzeczywistość...
A to, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
sssmok jest offline   Reply With Quote
Old 18-09-2007, 18:36   #13
darunia-puma
Junior Member

darunia-puma's Avatar

Quote:
Originally Posted by sssmok View Post
Szczerze mowiac dziwi mnie to, ze psiak nie byl juz wykastrowany.
W wiekszosci schronisk nie mozna odebrac psa przez zabiegiem, a kastrowane sa wszystkie.
no to teraz jestem w szoku nie wiedzialam ze psy sa oddawana po zabiegu a dla mnie na dzien dzisiejszy to dosc duza suma ale jak mus to mus!!!szkoda ze on niestety nie mial zabiegu
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules