![]() |
![]() |
|
Off topic O wszystkim i o niczym - sposób na miłe spędzenie czasu... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
nie chce zapeszac ale Seth zaczyna sie pomalu przyzwyczajac do warunkow jakie panuja u nas w domu jeszcze wczoraj warczał i bardzo emocjonalnie reagował na moje tulenie suni a dzis nawet niezareagował na moje pieszczoty do niej sam podchodził i chcial by go tulic co bez okazywania swej agresji otrzymywał...malymi krokami w ten sposob cos osiagniemy...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]()
No to ja dodaje jeszcze zalegle fotki
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
love and terror
|
![]()
dokladnie
![]() niesamowite podobienstwo |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Nie wiem pewnie nie kłamiesz tylko ja mam takie głupie przeczucie że to jest ten sam pies trochę trudno spotkać dwa takie same kundelki.
![]() ![]() Skoro tak szybko się do ciebie przyzwyczaja to super Pies zabrany z schroniska oddaje miłość po stokroć i tego wam życzę |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Wiesz różni są ludzie i programy do obróbki zdjęć też no ale skoro tak mówisz to pewnie tak jest a jam miałam błędne przeczucie w życiu tak bywa że nie zawsze ma się racje
![]() Dobrze że się tylko nie gryzą i jakoś sobie w spokoju żyją będziesz miała super wesoło w domu i trochę więcej sprzątania ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
nie chce zapeszac ale Seth zaczyna sie pomalu przyzwyczajac do warunkow jakie panuja u nas w domu jeszcze wczoraj warczał i bardzo emocjonalnie reagował na moje tulenie suni a dzis nawet niezareagował na moje pieszczoty do niej sam podchodził i chcial by go tulic co bez okazywania swej agresji otrzymywał...malymi krokami w ten sposob cos osiagniemy...
Swietnie! to bardzo dobrze ze nie reagowal negatywnie. a jak przedstawia sie to teraz? gdy glaszczesz Shille to pomrukuje czy po prostu przychodzi i domaga sie takze pieszczenia? co do kastracji, o ktorej wspominalas, to spotykalam sie z roznymi efektami, czasem powodwalo to zmniejszenie agresji a czasem nie bylo roznicy. ja jestem zwolennikiem kastracji, wiec w takim przypadku jak twoj, to zdecydowanie poddalabym temu zabiegowi obojga ![]() Pozdrawiam! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Distinguished Member
|
![]()
Darunia, jeśli chodzi o ludzi, to w miasteczku gdzie mieszkamy sytuacja jest okropna- po ulicach wałęsa sie pełno bezdomnych psów, kundelków, ale zdarzają sie takze psy podobne do huskych, jakiś bernardyn itd.... jesli nie są to psy porzucone (nie mówiąc o przypadkach, gdzie niektóre psy nie są nawet porzucone, ale wręcz ulica to miejsce, gdzie sie rodzą i mieszkają, i nigdy żadnego właściciela nie miały), to mogą to byc też takie, których pozbawiono opieki (właściwie to chyba standart polskich wsi i miasteczek)- pies wałęsa się po ulicach, wróci do domu jeść, później znowu idzie i nikt sie nim nie interesuje. Co gorsza pieski, które domu nie mają, zbijają się nieraz w duże grupy (np. 8, 9 psów) i latają po ulicach, zdarza się, że nawet i atakują ludzi. A przejść koło takiego stada z moim Vargiem lub Bingiem nie da rady
![]() ![]() Nie przejmuj się ludxmi, którzy Cie krytykują- zrobiłaś SUPER EKSTRA DOBRZE biorąc do domu jeszcze jedno stworzenie, któremu musiało byc bardzo niedobrze... Teraz tylko musisz bardzo sie starać i dawać Sethowi duuuużo ciepła i miłości, aby piesek poczuł że ma dom i jest kochany!, a także zbey mu poukładać w głowie i pokazać, że nie musi już o nic walczyć. Nie wiem czy bym się kiedykolwiek zdecydowała na tak trudne zadanie, na pewno nie teraz, więc gratuluje jeszcze raz i trzymam kciuki, aby wszystko poszło dobrze.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Junior Member
|
![]()
Nie przejmuj się ludxmi, którzy Cie krytykują- zrobiłaś SUPER EKSTRA DOBRZE biorąc do domu jeszcze jedno stworzenie, któremu musiało byc bardzo niedobrze... Teraz tylko musisz bardzo sie starać i dawać Sethowi duuuużo ciepła i miłości, aby piesek poczuł że ma dom i jest kochany!, a także zbey mu poukładać w głowie i pokazać, że nie musi już o nic walczyć. Nie wiem czy bym się kiedykolwiek zdecydowała na tak trudne zadanie, na pewno nie teraz, więc gratuluje jeszcze raz i trzymam kciuki, aby wszystko poszło dobrze....
![]() [/quote] dowiadywałam sie o kastracji u nas w wałbrzychu koszt takiego zabiegu to okolo 200zl czy nie orientujecie sie czy istnieje jakas dotacja w sytuacji gdy ktos bierze psiaka ze schroniska?bede wdzieczna za pomoc |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]()
Szczerze mowiac dziwi mnie to, ze psiak nie byl juz wykastrowany.
W wiekszosci schronisk nie mozna odebrac psa przez zabiegiem, a kastrowane sa wszystkie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |