|
|
#2 |
|
Moderator
|
Ahoj,
já jsem dostal PP na Nancy až po půl roce a to jsem si pro ně ještě musel dojet do Brna k chovateli. Po této zkušenosti jsem si vždy nechal všechny papíry k vrhu potvrdit od poradce chovu a PP jsem si zařizoval na plemenné knize sám. Majitelé mých štěňat v 90% případů dostali PP současně se štěnětem v jeho 5 týdnech (v těch zbylých 10% v 6. týdnu). Bohužel většina chovatelů není ochotna mírně připlatit za vyhotovení PP do druhého dne Pokud vím, tak plemenná kniha vystavuje PP do max. 30 dnů od podání všech dokladů (za příplatek do 24 hodin). Tak to stojí i ve smlouvě s KCHČSV. To znamená, že pokud chovatel včas dodá všechny doklady poradci chovu a ten je odešle na plemennou knihu, tak by štěňata měla mít PP nejpozději ve věku 9-10 týdnů. Pokud vím, tak tomu v mnoha případech ale není a nebylo. Chovatelé totiž v mnoha případech nedodají k přihlášce vrhu všechny potřebné doklady a co je ještě tragičtější, mnohdy poradce chovu "suší" neodeslanou přihlášku několik týdnů u sebe. Plně chápu Jats, protože sám jsem majitel a choval. Je to stejné, jako by sis koupila nové auto a od prodejce nedostala několik měsíců technický průkaz. Majitelé by měli požadovat, aby termín dodání PP byl uveden v kupní smlouvě na štěně a v případě jeho nedodržení by chovatel platil penále. To bysme pak viděli, jak se všichni snaží Last edited by Pavel; 13-06-2007 at 12:11. |
|
|
|
|
|