Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Wzorzec & bonitacje

Wzorzec & bonitacje Jak powinien wyglądać typowy wilczak, ile waży CzW, ile ma w kłębie, informacje o przeglądach hodowlanych ....

Thread Tools Display Modes
Old 20-03-2010, 07:59   #17
GRABA
Senior Member

GRABA's Avatar

Quote:
Originally Posted by Puchatek View Post
Margo, "wrzuć na luz".
Padło pytanie i ja tylko w ten sposób mogłam podać jakiś rozmiar: pies na zdjęciu stoi w ten sposób, że nie mam punktu odniesienia /choćby gwoździa/ na psiarni.
A w ogóle, to jest mi "ganc", czy jest duży, mały, średni, większy, mniejszy, z uszkiem bardziej czy w kropeczki...
Co do gabarytów, to patrząc na pierwsze zdjęcia i ostatnie widać, że ciałka nabrał.../mamusia go dobrze karmiła/. Oj...będzie jeszcze z niego "sex-machine"
Car miał być do uratowania, a nie do debatowania nad tym czy jest prawidłowy czy nie

Quote:
Originally Posted by Gaga View Post
p.s. poprawcie mnie, jeśli się mylę, ale czy wilczaki nie należą do ras "ŚREDNICH" (podobnie jak ONy) ?
Chyba nie skoro we wzorcu napisane "POWYŻEJ ŚREDNIEGO WZROSTU", ale co do ONA, to masz rację napisane "Owczarek niemiecki jest psem średniej wielkości, o wydłużonej sylwetce,"

Swoją drogą, to jakoś nie widzę żeby ludzie mieli jakieś urazy z powodu wzrostu ich wilczaków, tylko zawsze Margo musi coś napisać....

http://darwilka.blogspot.com/

Last edited by GRABA; 20-03-2010 at 08:23.
GRABA jest offline   Reply With Quote

Posting Rules