|
|
|
|||||||
| Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#61 | |
|
VIP Member
|
Quote:
Co sie sprawdzilo - stara dobra metoda na "FUJ". Od malego uczymy szczeniaki, ze "FUJ" albo "NIE" ma blokowac dane zachowanie... Potem juz trzeba tylko obserwowac i z odpowiednim refleksem rzucac "FUUUUJ!"... ![]() ![]()
|
|
|
|
#62 | |
|
Call Me Sexy Srdcervac
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#63 | |
|
VIP Member
|
Quote:
|
|
|
|
#64 |
|
'Wilk z baśni' :)
|
A my się dołączymy do wątku zdjęciowo.
![]() Cekin generalnie jest zachwycony zainteresowaniem Furii. Czenna przeważnie też ...ale nie zawsze...
![]() www.wilkzbasni.pl Kalaratri z Peronówki (Furia) & Clair De Lune Srdcerváč (Luna) & Bazyliszek Wilk z baśni Last edited by Bajka; 12-12-2008 at 22:03. |
|
|
|
|
|
#65 |
|
Senior Member
|
Hej!
Bardzo Wam zazdroszczę, że macie koniki - tego marzenia, to już nie spełnię (no chyba, że wygratm w totka) Jakbym miała mieć ogierka to tylko ciemnego rasy (?) zimnokrwistej (chyba dobrze). ![]() Dla mnie najfajniej ogląda się galerię Cayo - to świetne zdjęcia - szczególnie pod względem ujęć. A ja jestem jednym z ludzi, którzy na ich widok śmieją się "do kompa" - fajnie macie! |
|
|
|
|
|
#66 |
|
|
Graba, nigdy nie wiadomo, nigdy nie wiadomo
Szczególnie,że tak na prawdę, utrzymanie konia u siebie (kupując siano,owies,słomę...) cenowo jest takie samo (albo i tańsze) jak utrzymanie wilczaka. Serio. Liczyliśmy. Bez kompromisów u żadnego zwierzaka.
|
|
|
#67 |
|
Senior Member
|
To ja się tez dołącze do sesji zdjęciowej.
Czambor styczność z końmi miał w wieku 3 miesięcy, ale się ich bał i reagował ucieczką na kazdy ruch. W wieku 7 miesięcy miał możliwość obcowania z kucami. Początkowo było badanie przeciwnika. ![]() Potem gonitwa , ataki i niezła zabawa. ![]() Jednak kuce są złośliwe i raczej mało co się boją więc przypuściły kontratak. Potem one goniły czambora, a on nie wiedzioał gdzie się schować.
|
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Call Me Sexy Srdcervac
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
Senior Member
|
Pociesze Cię - to zalezy ale czasami bardziej.
|
|
|
|
|
|
#70 |
|
Senior Member
|
Aga Wó. - z dnia na dzień się zmieniło.... - no to już wiem kto mi wygraną zgarnął sprzed nosa
![]() Mnie moja mała tyle nie kosztuje co koń.... mało demoluje, więc nie mam z tego powodu dodatkowych wydatków, a wszystkie wydatki na mc w sumie to 300 kilka zł., wiadomo jak dojdą wystawki, to się uzbiera więcej. A ja mieszkam w domu blisko drogi szybkiego ruchu, gdzie sąsiad sąsiadowi przez płot zagląda itd. nie mam hektarów rolnych tylko kawałek ziemi budowlanej. Więc moje marzenie pozostaje tylko marzeniem Grzesiek, ty Czambora do koników nie puszczaj, bo potem wygląda jakby robił nieco zwolniony skok w czasie... - hihi. |
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Junior Member
|
Quote:
A i jeszcze kowal - nie wchodzi w koszty bo sam nim hobbystycznie jstem Jest tylko taka mała różnica pomiedzy posiadaniem wilczaka a konia, wilczaka można zawsze "zapakować" do samochodu i wyjechać na weekend, a jak się ma konie u siebie to jest to już większy problem - no ale coś za coś
|
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
VIP Member
|
Piękne te konisie, to Wasze?
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
Senior Member
|
Ten po lewej to chyba przedstawiony na zdjęciu Cekin, a drugi mi się bardziej podoba
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
Junior Member
|
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
|
Pod moją nieobecność Wojtek już opowiedział o kosztach utrzymania
taki mały OT:Jefta, a ja się tak zastanawiam, tak tylko z ciekawości, bardzo wysokie te koszty.Co Was tak dużo wychodzi, skoro liczysz bez leczenia,trenera i pensjonatu? Grzesiek, ta srokata kucykowata koleżanka Czambora,to taka raczej wojownicza dziewczyna
![]() www.wilkzbasni.pl Kalaratri z Peronówki (Furia) & Clair De Lune Srdcerváč (Luna) & Bazyliszek Wilk z baśni Last edited by Bajka; 16-12-2008 at 13:07. |
|
|
|
|
|
#76 |
|
Junior Member
|
Muszę się pochwalić, że jest już coraz lepiej Barina przy koniach musiała wykonywać różne komendy i jakby załapała, że "nie wolno" przy nich to tak samo jak gdzieś indziej. Oby tak dalej
![]()
Last edited by Marcin L.; 29-12-2008 at 10:59. |
|
|
|
|
|
#77 | ||
|
Call Me Sexy Srdcervac
|
Quote:
Lalka ze mna czasem chodzi na spacerki przy koniu, ale z mlodym psem chyba nie zaryzykuje Quote:
pavo (witaminy) ca. 200 (hurt) corlafex (ochrona stawow) ca 200 zl absorbina (kosmetyki, wcierki) ca 200-300 zl (hurt z niemiec) horseweare (ubranka) ca. 1000-1500zl co roku (hurtem z irl) eskodron/veredus/eurostar itp (amortyzacja sprzetu codziennego uzytku) ca. 100-150 zl kowal - (200 zl latem 300 zimå co 6 tyg.) czyli 150-200 zl/m-ac inne (golenie, drobny sprzet, wymiana siodel, ...) ??? zl stajenny (trzeba dac zeby lagodniej podchodzil i nie tlukl) min. 100 zl nerwy jak trzeba wyjechac na weekend i komus zostawic- bezcenne |
||
|
|
|
|
|
#78 |
|
Licho nie śpi...
|
wizyty wetów + badania w ciągu ostatniego tygodnia 1.150
|
|
|
|
|
|
#79 |
|
Member
|
Cudne te wszystkie fotki aż dech zapiera ...
|
|
|
|
|
|
#80 |
|
Junior Member
|
Diachel Welkoscyrz (Luby) Last edited by Kejsa; 29-07-2012 at 22:36. |
|