|   |   | 
| 
 | |||||||
| Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... | 
|  | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  16-08-2011, 20:15 | #1 | 
| Plessowy wilczak Join Date: Mar 2009 Location: Pszczyna 
				 |  Chorzów 11.09 

Wybiera się ktoś?  Prócz Mistrali z Baldurem, którzy mają tak blisko, że wstyd nie jechać   
				__________________ OBERSCHLESIEN IST MEIN LIEBES HEIMATLAND | 
|   |   | 
|  16-08-2011, 22:24 | #2 | 
| Galicyjski Wilk Join Date: Oct 2004 Location: Kraków 
				 |   

ups , my...tylko muszę sprawszic do kiedy są zgłoszenia
		 | 
|   |   | 
|  17-08-2011, 01:20 | #3 | 
| Junior Member Join Date: Jan 2011 Location: Chorzów 
				 |   

Ja tym razem będę z oboma moimi psiskami   Baldur będzie biegał w młodzieży, a Tamlin w championach  Mam tylko nadzieję, że sędziowanie wilczaków i husky nie pokryje się w czasie   
				__________________ ''FLECTERE SI NEQUEO SUPEROS, ACHERONTA MOVEBO'' | 
|   |   | 
|  17-08-2011, 08:56 | #4 | 
| 'Wilk z baśni'  :) Join Date: Jan 2008 Location: Kraków / Żydów...i tak na zmianę:) 
				 |   

A nas tym razem w Chorzowie niet:/ Będzie za to w pośredniej Graba z Chantalką, tylko się coś Graba zalogować nie może dlatego sama nie napisała. Bawcie się dobrze  Trzymam kciuki za dobrą pogodę  ! 
				__________________  www.wilkzbasni.pl Kalaratri z Peronówki (Furia) & Clair De Lune Srdcerváč (Luna) & Bazyliszek Wilk z baśni | 
|   |   | 
|  17-08-2011, 09:21 | #5 | |
				 |   Quote: 
 No ale mam nadzieję, że te kciuki pomogą, bo drugiej wystawy w ulewie nie zniosę, ale na pewno przyjedziemy odpowiednio wcześnie   
				__________________ OBERSCHLESIEN IST MEIN LIEBES HEIMATLAND | |
|   |   | 
|  17-08-2011, 21:46 | #6 | 
| Spiderwolf Join Date: Oct 2010 Location: Jasienica 
				 |   

zgłoszenia są do 28.08 więć jak mi sie uda sucz zgłosić to do ...zobaczenia   | 
|   |   | 
|  17-08-2011, 22:03 | #7 | |
				 |   Quote: 
 Super, super, super  Proszę sprawdzać i się zapisywać  Mam dalej braki socjalne ;P   
				__________________ OBERSCHLESIEN IST MEIN LIEBES HEIMATLAND | |
|   |   | 
|  18-08-2011, 14:23 | #8 | |
| 'Wilk z baśni'  :) Join Date: Jan 2008 Location: Kraków / Żydów...i tak na zmianę:) 
				 |   Quote: 
  My też żałujemy... Chcąc nie chcąc (zdecydowanie nie chcąc) musimy trochę przystopować z wyjazdami w najbliższym czasie :/ Ale kciuki i tak będziemy trzymać  Aaaa.... no i pogodę Wam zamówiłam   
				__________________  www.wilkzbasni.pl Kalaratri z Peronówki (Furia) & Clair De Lune Srdcerváč (Luna) & Bazyliszek Wilk z baśni | |
|   |   | 
|  19-08-2011, 19:29 | #9 | |||
| Senior Member Join Date: Sep 2008 Location: Sosnowiec 
				 |   Quote: 
  - z telefonu się nie da   Quote: 
  Quote: 
   | |||
|   |   | 
|  22-08-2011, 20:13 | #10 | 
				 |   

Hejka  tak więc w zk kasę  zgarnęły przemiłe panie i nie pozostaje nam nic tylko pokować burą od auta i śmigać na spotkanie z Wami  Do zobaczenia ...... Pozdro Spiderka | 
|   |   | 
|  03-09-2011, 23:21 | #11 | 
				 |   

Jest już plan sędziowania i spis wystawców   RING 14 : sędzia Anna Pulikowska-Klimonda PSY : Klasa młodzieży 26. BALDUR Braterstwo Wilczaków SUKI : Klasa młodzieży 27. CZAKRAM Galicyjski Wilk Klasa pośrednia 28. CRYING PRINCESS CHANTAL Srdcervac Klasa otwarta 29. ASTARTE Lupus Ardor 
|   |   | 
|  11-09-2011, 13:50 | #12 | 
				 |   

No i my już jesteśmy w domu  Tak więc Czakram Galicyjski Wilk ocena doskonała z ładnym opisem:12mieś suka o ładnej głowie,prawidłowej proporcji ciało,bursztynowym oku ,prawidłowe kątowanie kończyn przednich i tylnich,dobra akcja kończyn w ruchu. Tym wg mnie ładnym opisem ukończyliśmy Młodzieżowy Championat Polski    .Reszta niech sie sama chwali....  Gratulacje dla wszystkich.Spiderka | 
|   |   | 
|  11-09-2011, 18:13 | #13 | 
				 |   

My dopiero teraz dotarliśmy do domu   Baldur pierwszy raz biegał w młodzieży, i wybiegał : ocena doskonała, lokata I, Zwycięzca Młodzieży, Najlepszy Junior w Rasie, BOB i ... IV BOG    Gratuluję wszystkim, szczególnie Czakram ukończenia championatu    
|   |   | 
|  11-09-2011, 18:59 | #14 | 
				 |   

Gratki wielkie - szczególnie za ukończony Mł.Ch  Dla mnie ringi "zbyt małe" hehe - jak nic muszę biegać w okularach słonecznych. Chantalka złotko, CWC, Zwycięzca  Zostałyśmy kibicować Baldurowi - brawooo   | 
|   |   | 
|  11-09-2011, 19:37 | #15 | 
				 |   

A jak nazywała się sędzina, która nas oceniała,  W karcie mam Pulikowska-Klimonda, a przecież oceniała jakaś na G...., bo była zmiana w ostatniej chwili. Co to była za kobieta w tym ringu i czemu podpis mam innej osoby   | 
|   |   | 
|  11-09-2011, 20:20 | #16 | 
				 |   

My właśnie też wróciliśmy do domu   Dziękujemy Madziu za super gościnę i przepraszamy za wredotę burą :P Co do wystawy to dostaliśmy komplement jakich mało a mianowicie to, że Aszczu jest za drobno koścista  I że przydało by jej się więcej masy  A sucz przytyta jak się patrzy  Natomiast jak wspomniałam Pani Sędzi, że Aszczu ćwiczy agility i DT to stwierdziła, że to taki typ użytkowy jest, ale i tak powinna być masywniejsza  Jedyne nad czym ubolewam, to to, że Aszczu dała plamę podczas wystawiania  Samemu biec nie chciała a w porównaniu ciągnęła do innych  Ale cóż, nie zawsze musi być różowo :P Niemniej jednak gratulacje dla wszystkich  Do zobaczenia znów! 
				__________________ OBERSCHLESIEN IST MEIN LIEBES HEIMATLAND | 
|   |   | 
|  11-09-2011, 20:27 | #17 | 
				 |   

Bardzo nam było miło, zapraszamy ... Aszczu wredna nie jest  .Napiszcie proszę opisy Mistrali i Graba  Miło było dzięki wielkie za spotkanie i do zobaczyska........ Spiderka | 
|   |   | 
|  11-09-2011, 20:36 | #18 | 
				 |   

u mnie w zasadzie standard  : 20-mies. suczka, głowa typ. dla rasy, zgryz nożycowy, prawidł. proporcje ciała, prawidł. kąt. kończyn przednich i tylnych, wydajny ruch. Podpisano Anna Pulikowska-Klimonda Moje pytanie czy to była ta sędzina? Bo jeżeli było wg tej rozpiski tj. zmiana sędziny na panią G......, to czy te karty ocen są ważne? | 
|   |   | 
|  11-09-2011, 20:56 | #19 | 
				 |   

I ja gratuluje wygranym i dziekuje za miłe spotkanie. Niestety musze wrzucić pare ale do ogródka...  chciałbym wiedzieć na jakiej podstawie są wybierani sędziowie do oceniania poszczególnych ras (to pytanie kieruje do działaczy związkowych i powaznych hodowców), bo coraz częściej odnosze wrażenie że sędziowie kompletnie nie mają pojęcia co oceniają (leniom nawet sie nie che wzorca przeczytać przed ocenianiem) i jak słysze ich wywody przy ocenie to normalnie nóż sie w kapsie otwiera. Niestety to była moja ostatnia wystawa, może jak u nas znajda się prawdziwi sędziowie od wilczaków a nie od onków i chartów to znów sie pojawie  a narazie to życze wszystkim powodzenia w loterii wystawowej. To pisałem ja Witek 
				__________________ OBERSCHLESIEN IST MEIN LIEBES HEIMATLAND Last edited by Witek; 11-09-2011 at 21:04. | 
|   |   | 
|  11-09-2011, 21:42 | #20 | 
| VIP Member |   

Witek, mamy coraz więcej nowych sędziów, a grupa I zawiera tez wilczaki. Bywa, że mniej wprawne oko nie dostrzeże tego, co powinno, przymknie się na to, co nie powinno. No, ale trening czyni mistrza, gdzieś muszą zdobywać doświadczenie. Z drugiej strony, czasem ci nowi sa bardziej otwarci niż starzy wyjadacze. Sędzia z warszawskiej jest typowym ONKarzem, pytanie (retoryczne) czy taki "stary wyga" jest w stanie wyjść poza swoją rasę. Do tego dochodzą osobiste upodobania, które nawet w ramach wzorca-wpływają na końcowe oceny i wybory. Dlatego każda wystawa to nowe emocje  Gratulacje, dla młodego młodzieńca przede wszystkim   | 
|   |   | 
|  | 
| 
 | 
 |