![]() |
![]() |
|
Kluby CzW i prawo Kluby CzW w Polsce i za granicą, informacje na temat grupy inicjatywnej Klubu Czechosłowackiego Wilczaka, przepisy dotyczące rasy... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#141 |
Head like a hole
|
![]()
"Wcale nie, bo on był wcześniej odwrócony ogonem a to Ty/Wy (Oni, GTW itp.)
wcześniej go odwróciliście a jak go tylko odwróciłem z powrotem..." Ja nie wiem, ale jak uważacie, ze wdawanie sie w dyskusje z chłopcem, który siedzi w domu i sie nudzi (oczywiście oficjalnie nie ma na nic czasu) to polecam stronę podyskutujzdebilem.com Bedzie równie merytorycznie i wcale nikt nie bedzie starał się sie pisać postów w duch "mam racje moj post ma być ostatni" ![]() Można jeszcze wejść na stronę wszyscyprzeciwkonam.com (co by nie pisać dwóch postów w dwóch tematach) i tam tez podyskutować o tym jak to GTW i inne tego typu ciemne organizacje naginają czasoprzestrzeń celem zgnębienia wszystkich prawych i światłych teg świata. (a przecież wiadomo, ze nikt im nie bedzie wmawiał, ze "czarne jest czarne a białe jest białe). Oczywisty PLONK dla zainteresowanych.
![]() |
![]() |
#142 | |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]() Quote:
A kot kotem pozostanie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Head like a hole
|
![]() Quote:
"Debil nie wie że jest debil, a mądry to wie Pozorne, pozorne zaprzeczenie to jest Niezgłębione są pokłady ludzkiej niekumacji Większość ma rację w takiej sytuacji " K.S.
![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
VIP Member
|
![]()
A ja mam na koniec propozycję, żeby Grzegorz założył sobie klub. Jak zmotywuje wszystkich znajomych to na opłacenie martwych dusz nawet specjalnie nie zbankrutuje. Musi tylko pamiętać aby nie ustalać zbyt wysokiej składki rocznej.
Naprawdę NIC nie stoi na przeszkodzie - 50 zeta dla kazdego "studenta" za podpis i parcie na szkło znajdzie ujście. I będzie to "pierwszy w Polsce" klub, rezzta się będzie na nim uczyć i wszyscy będa szczęśliwi. Zwłaszcza jeśli to maniakalne wkładanie kija w mrowisko da się przekuć na cokolwiek konstruktywnego. P.s. cała ta heca, kręcona przez Grzegorza przypomina wyskok Włochów, którzy postanowili zostać gwarantem rasy. Oni- bo mają najwięcej czw, a Grzegorz, bo ma czw ![]()
![]() Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować. チェイタン。 Last edited by Gaga; 13-10-2009 at 19:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Wilczasty : Foto
|
![]()
Dobre dobre zaczyna mi się ten kanał podobać , leprze od Mody na Sukces
![]()
![]() |
#146 |
Senior Member
|
![]()
No ja się przez Was i refleksyjnie i relaksacyjnie zajaram na śmierć!!!!!!!
Laila się co chwilę budzi, bo brechtam się w głos ![]() Szanowni moi! Nie pytam podpisującego się "Wilczakrew",skąd Jego miłość do wilczaków,czy jest posiadaczem takowego czy nie,czy należy do ZKwP czy nie. Bo po cholerę?! Skoro jest chętny do mozolnej charówy,to super. Zamiast wytykać Mu szkolne błędy,wesprzyjmy Go!Nie kopie się leżącego,choć czasem to takie przyjemne ![]() 1 postulat:aby równolegle swoje propozycje dała nam do wglądu Margo,by mogła powstać równoległa propozycja projektu. Wybacz,Sz.P.Margo-nie znamy się,ale wiele dobrego słyszałam o Waszej pasji i miłości do wilczaków. Oraz o doświadczeniu i wiedzy merytorycznej. Wilczakrew! W weekend biorę się za czytanie i na pewno dam Ci moje komentarze. Jeśli coś mnie rozbawi,postaram się być delikatna ![]() Oj,Wilczakoluby!Znowu wojna o pyry? Dobrze,że nasze wilczaki tego nie czytają,bo jak nic nalałyby nam w kapcie nocną porą za takie dbanie o ich interesy... Secki & Ssmoku-pysznie i z humorem ![]() Czas na...fajeczkę! Pa |
![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Senior Member
|
![]()
Refleksja
Piszę w przestrzeń i nie oczekuję odpowiedzi. Zdaję sobie sprawę,że ilu ludzi,tyle poglądów,sympatii i animozji. Wydawało mi się,że forum pasjonatów /psów,króliczków,znaczków etc/, to "miejsce", w którym łączą sie ludzie w miłości dla swojej pasji. Że można przemilczeć prywatne animozje,wznieść się ponad przyziemność. Nie wiem kim jesteście.Ale sam fakt kochania wilczaka oznacza,że jesteście specyficzną /in plus/ grupą "psiarzy".Idea powstania Klubu jest świetnym pomysłem i ważnym dla CzW w Polsce.Smutno mi widząc,że nawet w tak ważnej sprawie nie uda się połączyć sił... My,nowi,nie wiemy o co Wam poszło.Zapewne to coś ważnego. Ale,jak w takim razie znaleźć wyjście?Grupy ze sobą sympatyzujące założą swoje fora?Albo wielu z nas,nowych,zdystansuje się do forum i pozostaną tylko obserwatorami. Ja raczej nie nadaję się do tego forum-mimo czwartego krzyża na karku nadal jestem połączeniem pasji i idealistycznego podejścia do świata. Myślałam,że z takimi ludźmi jak Wy będzie super.Ale cóż,całe życie się uczę a i tak umrę głupia... Przepraszam Wilczakrew-nie przeczytam Twoich propozycji ani propozycji kogokolwiek innego.Już mi się nie chce. |
![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Ardal Conall
|
![]() Quote:
Czy ktoś Cię do tego zmusza? Serio, uwierz w swoje wyżej zacytowane słowa i daj spokój. Pokaż, że nie rzucasz słów na wiatr i naprawdę Ci się już nei chce.
![]() |
![]() |
#149 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() "Madry glupiemu ustepuje... i dlatego ten swiat tak wyglada" i jeszcze bardziej prawdziwe: "Dlugo powtarzane klamstwo staje sie prawda".... Nie dziw sie prosze, ze ludziom puszczaja nerwy.... Co bys powiedziala przy okazji jakiegos spokania, ze nowo poznana osoba dziwi sie, ze Twoj pies jest w doskonalej formie, bo od "pani XXX slyszala, ze jestes wrednym rozmnazaczem, masz lewe mioty, suke trzymasz w chlewiku, karmisz sruta, a do weterynarza idziesz, jak pies jest umierajacy". ![]() ![]() BZDURY? Jasne. Ale opowiesci nie takiego kalibru juz slyszalam.... I niestety jedynie forum daje mozliwosc ich sprostowania... Zarzucasz, ze nie chcemy wspolpracowac przy klubie. Przeczytaj temat - dobra wola byla... do czasu, gdy okazalo sie, ze wedlug Grzeska PRAWO do dzialania maja jedynie osoby wyznaczone.... Wiem, ze powinnam mu byc dozgonnie wdzieczna, ze zaprosil do stolu takiego rozmnazacza jak ja (slowa Grzesia). Powinnam mu byc wdzieczna do konca zycia... Ale... chyba nie jestem.... ![]() Doceniam to, co Grzesiek CHCIAL zrobic. Ale "jestem na NIE" jesli chodzi JAK chcial to zoribc... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() Któryś z hodowców z centralnej Polski przekonał go, że psy są Margo są małe, tak strachliwe, że nie da się ich szkolić, ostrzegał, że kiedy właściciel nie robi psu championatu, to jest ciągany po sądach... ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#151 |
VIP Member
|
![]()
Fakt, jednakże temat klubu, moim zdaniem wlecze się z innych powodów. Do dziś dnia nie rozpoczęła się dyskusja na temat co należałoby w takim klubie robić. Za to ciągnie się dyskusja na tematy poboczne. To, co najistotniejsze leży odłogiem. Nawoływania typu "no weźcie się zbierzcie i coś zróbcie bo ja jestem chętny/a" albo "jesteście beznadziejni i nam się odechciewa" nic konstruktywnego do istoty sprawy nie wnoszą. To jest właśnie bezsensowne bicie piany.
Dlaczego nie powstała dyskusja chociazby na temat badań genetycznych? Wszyscy doskonale wiedzą jakie badania powinno się robic w obrębie rasy? Wszystkie markery są doskonale znane, skatalogowane? To tylko pierwszy z brzegu przykład. Margo pisała niejednokrotnie : klub to harówa. I to prawda. Jeśli ma to być klub z prawdziwego zdarzenia a nie ładny szyldzik do spotkań przy piwku to musi rozpocząć się działanie a działanie musi wynikać ze świadomości problemów/spraw, którymi trzeba się zająć. Moim zdaniem ta świadomość jeszcze nie istnieje w takiej skali aby rozpoczęła się dyskusja na tzw. nurtujące tematy. Innymi słowy- nie powstała prawdziwa POTRZEBA stworzenia klubu. To jest trochę tak, że fajnie byłoby mieć ale właściwie to nie wiadomo dlaczego. Czy to źle? Chyba czas pokaże. |
![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
K-Lee Family
|
![]()
Puchatek nie przejmuj się
![]() Nie tylko Ty nie rozumiesz co tu się dzieje i po co... Ale jest tu cała masa wartościowych, sympatycznych ludzi, z którymi uwielbiam się spotykać i rozmawiać. Dlatego warto zostać, ale wcale nie trzeba się wtrącać. Wystarczy oddzielić ziarno od plew i rozkoszować się smakiem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Senior Member
|
![]()
Szanowny Panie Kamoszka!
Kajam się i posypuję głowę popiołem!!! ![]() Piszę do Pana,bo po przeanalizowaniu wszystkich "za i przeciw" oraz korespondencji, doszłam do wniosków następujących: 1.forum ma swoich przywódców,którzy nie lubią wichrzycieli i chcących mieć niezależne zdanie na forum-hierarchia ustalona-nie tyka się świętości! 2.na forum jest wielu ludzi po prostu fajnych,ciekawych i wartościowych; 3.forum to pokłady informacji dla szarych,prostych posiadaczy CzW,takich jak ja. W związku z powyższym/pkt.2 i 3/,niestety,będę uczestnikiem wolfdog-a, ale nie będę Panu i Pana poplecznikom wchodzić w drogę. Na wystawach czy spotkaniach -trzymamy się od siebie z dala.Bo,gdzie mi-nowicjuszowi, stawać w jednym rzędzie z Panem-starym hodowcą-"wyjadaczem". Tak,dotarło do mnie:jam stóp niegodna Panu całować,bom zielona jak szczypiorek na wiosnę /teraz szara i zwiędła,bo jesień/. Chcę na koniec ogromnie Panu podziękować ![]() na demokrację!!! Boże chroń króla! ![]() Z wyrazami -wielce uniżony Puchatek P.S.1-Piękne ma Pan motto,p.Kamoszka-takie życiowe i pasujące do innych ssaków; P.S.2-Przepraszam M.P.-nie dotrzymałam słowa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Junior Member
|
![]()
A może, zamiast się tak nawzajem okładać, wrócić do tematu Spotkanie Grupy Inicjatywnej - wznowienie (tym razem demokratyczne lub go zamknąć. Do tego jak widać temat nie jest potrzebny, bo jaki by nie otworzyć to mamy to samo.
Pozdrawiam wszystkich |
![]() |
![]() |
![]() |
#155 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Mnie sam klub nie obchodzi, bo i tak nie zamierzam się do niego zapisywać, ale mam alergię na fuszerkę i tzw. "działania pozorne" w jakiejkolwiek dziedzinie.... Klub to praca, praca i jeszcze raz praca, do tego negocjacje, szukanie wartości i porozumienia ponad podziałami, przestrzeganie zasad fair play,... Można się różnić, ale próbować znaleźć obszar, który jest ważny dla wszystkich hodowców (np badanie psów w kierunku HD czy metody szkolenia psów) i od tego zacząć, a potem ewentualnie sprawdzać czy istnieją jakieś inne wspólne pola do dyskusji. Każdy z hodowców (potencjalnych hodowców) i właścicieli ma do zaoferowania coś, w czym jest dobry i co mógłby wnieść do klubu jako wartość i podzielić się tym z innymi; może to być doświadczenie w szkoleniu psów, kontakty z hodowcami w innych krajach; znajomość prawa, kontakty w PZK, itp. tylko wszyscy musieliby to uznać za wartość i otworzyć się na inne racje, inne argumenty, inne standardy... To jest trudna praca dla mądrego, tolerancyjnego, życzliwego człowieka. To wielkie zadanie dla ludzi, którym na klubie zależy, którzy mają czas, entuzjazm, serce i którzy są pozytywnie nastawieni do świata... którzy potrafią przyznać, że czegoś nie wiedzą, umieją pytać i słuchać!!! Natomiast jeśli za tak delikatną "koronkową robotę" zabiera się ktoś pozbawiony talentu koncyliacyjnego, kto nie potrafi jasno przedstawiać swoich racji, prowokuje i obraża na sieci potencjalnych członków klubu przed jego powstaniem, to o czym my tu w ogóle mówimy... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
|
![]() Quote:
Ten temat zaczyna przypominać zdartą płytę i nic konstruktywnego nie wnosi , poza nowymi waśniami.
![]() |
![]() |
#157 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
z całym szacunkiem dla Ciebie i Twojej chęci pomocy ale Ty już raz pomogłeś w sprawie klubu.... W myśl słów Marka Aureliusza "Boże, ochroń mnie od przyjaciół bo od nieprzyjaciół ochronię się sam" Pozdrawiam Anka |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#158 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Ja nie pomagałem nikomu w sprawie Klubu. Nie wiem skąd to przyszło Ci do głowy. Ja zaczołem zakładać Klub przy pomocy wielu osób. Nawet nie przestałem tego robić. Dalej przy pomocy tych i innych osób chcemy założyć Klub. Dalej zbieramy deklaracje , rozważamy pewne kwestie i fakt, ze nie piszę o tym na forum nie świadczy, ze pomysł umarł. Spotkanie największych hodowli się nie udało, bo to one miały tworzyć trzon Klubu, ale to jest przyszłość i nic nie jest jeszcze stracone. Wszytko jest jak najbardziej na swej drodze i będzie nam bardzo miło jeśli Ty też będziesz chciała zadbać o wspólne dobro rasy w przyszłości. Drzwi są dla wszystkich otwarte i nikomu nie powiem NIE tylko dlatego, że ma inny pogląd niż ja, wręcz przeciwnie bo aby była równowaga to musi być i przeciwwaga. ww.kcsv.pl P.S. Palpatine jeśli się nie zgadzasz to możesz być tylko Trollem tak jak ja . ![]() Last edited by wilczakrew; 12-11-2009 at 22:39. Reason: Palpatine |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#159 | |
|
![]() Quote:
Członkami Klubu mogą być jedynie członkowie Związku Kynologicznego w Polsce, którzy zadeklarowali swoją wolę członkostwa i mają opłaconą składkę zgodnie z obowiązującymi zasadami statutowymi. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#160 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Po pierwsze pies leży obok mnie więc nie jest wirtualny, ale to nie ma znaczenia. Po drugie kto powiedział, ze takim członkiem nie mogę zostać. Po trzecie kto powiedział, ze muszę nim być chcąc zakładać klub. Osoba zakładająca klub nie musi być jego członkiem tego nie ma w regulaminie. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|