![]() |
![]() |
|
Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Zdravim vsetkych,
chcel by som sa spytat ake mate skusenosti s CsV, ak ste ho zobrali uz ako dospeleho psa od niekoho kto mu bol: a) dobrym panom koho respektoval ale musel sa ho vzdat Je vobec mozne vzbudit u neho nanovo doveru ? b) ake su skusenosti v opacnom pripade ak mal pes nevhodneho pana Ak bol tyrany myslim, ze to by este slo, ale ak mu pan prilis dovoloval alebo ho vobec neviedol, je mozne napr. 2 rocneho psa aby zapadol do novej rodiny ako do svorky? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() B) Pokud pes je stary do dvou let, ziskani u neho uplne duvery zabere cca 3 mesice za podminky, ze se mu budete denne intenzivne venovat. Nad 2 roky je pes skutecne uz dospely, ziskani duvery trva mnohem dele a prvni tydny s nim je treba byt velmi opatrny, aby nedoslo k "urazu" noveho majitele. Se zapadnutim do rodiny je to slozitejsi, ze zacatku bych osobne asi neriskoval aby se clenove rodiny vubec priblizovali k psu. Sam jsem ze zacatku k novym psum chodil plne navleceny, jeden z nich dokonce musel tyden prijmat potravu pres nahubek, byl natolik agresivni, ze jsem mu nemohl ani ten nahubek sundat... Ovsem az se prekona toto kriticke obdobi jsou to pro mne mazlicci. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Member
|
![]()
No aj dobry pan je smrtelny... A zranitelny... Nie vzdy ten kto sa vzda psa tak robi dobrovolne. Dobry pan, ak nedokaze zabezpecit svojmu psovi vhodne podmienky, by sa mal snazit najst pre neho novy domov, kde by tie podmienky mal, nie?
Quote:
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Vzít si dospelého psa ,není zase tak velký problém.
Jen musíš počítat s tím,že pes se bude muset chvíli učit žít s tebou a ty s ním - některé věci neodtraníš,některé na půl - bude to takový kompromis. Ale 100% tě pes bude milovat,jako by byl tvůj od mala!!!!! Moji Julii jsem brala ve 2 letech a má 5 zkoušek a je to super fena. Takto mám i 2 kluky,tam muselo být trpělivosti více(hlavně když hárají feny doma),ale i tak jsou bezvadný!! Lucie |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Vzali jsme si tříletého ČsV z útulku, asi neměl moc dobré zkušenosti s lidmi. Z útulku nám dávali (podle jejich vyjádření) zlého psa. V té době jsme vůbec netušili, že existuje toto nádherné plemeno a zkušenosti se psy jsme neměli žádné. Dnes je Endymu 11 let. Je to úžasný pes, zdravý, sebevědomý, naše soužití je bezproblémové, má svého vůdce smečky (manžela), kterému je bezmezně oddaný. Vůbec nebyl žádný problém, že to nebylo štěně. Chtělo to mnoho lásky, trpělivosti , času a učení se.
Olga |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|