|
Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach.... |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
25-02-2013, 08:26 | #1 |
Junior Member
|
TOP10 reproduktorów i suk hodowlanych CzW
Podobnie jak w sąsiednim wątku (z TOP Listą najlepszych hodowli krajowych i zagranicznych CsV) także i tutaj prosiłbym Was o wyszczególnienie przynajmniej po 3-5 wybitnych (Waszym subiektywnym zdaniem, które wcale nie musi pokrywać się z wyróżnieniami sędziowskimi, skoro nie każdy zaraz (multi)champion musi koniecznie przypaść Nam do indywidualnego gustu, a często wprost przeciwnie podobają się Nam psy jakoś specjalnie wystawowo nieutytułowane) przedstawicieli rasy CzW obu płci (oddzielnie dla psów i suczek z jednoczesnym stopniowaniem ich od pozycji pierwszej do maksymalnie dziesiątej), dzieląc ich przy tym na wilczaki zamieszkujące Polskę i te z poza jej granic (oczywiście bardzo mile widziane jest uzasadnienie takiego, a nie innego wyboru, choć bynajmniej niekonieczne)
Last edited by Wilczy Duch; 25-02-2013 at 08:29. |
25-02-2013, 12:06 | #2 | |
Senior Member
|
Komentarz, nie "off"....
Quote:
"prosiłbym Was" -jak widzę jest "las rąk" wyrywających się by udzielić Ci odpowiedzi... Z uwagą będę śledzić wątki... /Wydawało mi się, że obiektywną "wybitność" -lub jej brak- przyznają bezstronni oceniający zwykle po śmierci ocenianego.../ |
|
25-02-2013, 12:24 | #3 |
Senior Member
|
Ja tez
25-02-2013, 12:35 | #4 |
Distinguished Member
|
Ira.s., o ile pamiętam kiedyś już na tym forum "działałeś" bardzo aktywnie w temacie koloru wilczaków i wywołałeś burzę.
http://www.wolfdog.org/forum/showthr...t=12324&page=5 Na koniec napisałeś, że najlepszych informacji udzielił ci pewien "hodowca" które Ci na priva napisał jak to z tym kolorem wilczaków jest. Myślę, że ów "hodowca" udzieli Ci równie dobrych informacji na temat najlepszych hodowli. |
25-02-2013, 13:06 | #5 |
Senior Member
|
Rona, jak szuka tu informacji to niech szuka, lepiej tu niz gdzies indziej Jednak mam nadzieje ze ira.s ma swiadomosc ze raczej nikt nie wskaze mu najlepszego repa i najlepszej hodowli.
25-02-2013, 13:54 | #6 |
Member
|
ira.s - trochę kontrowersyjny temat, dużo wymagasz od społeczności wolfdoga
Gdybyś spytał o ulubionych przedstawicieli rasy to może ktoś przyznałby się do swoich osobistych, nic nie znaczących miłostek... ale "TOP 10 reproduktorów..." to zbyt duża... 'odpowiedzialność'. Nie wiem, czy ktokolwiek odważy się brać udział w takim 'projekcie' - zbyt wiele nieporozumień i niepotrzebnych nikomu kłótni może z tego wyniknąć po prostu |
25-02-2013, 15:28 | #7 |
Moderator
|
a gdzie regulamin jak ma sie wybierac? jaka punktacje i za co? za ilosc? za jakosc? DD i tak jasne ze mafii sa najlepsze od innej mafii DD a tych sa lepsze od 3
|
25-02-2013, 16:39 | #8 |
Senior Member
|
|
25-02-2013, 17:52 | #9 |
Junior Member
|
Zaręczam, że niezamierzoną... ot, po prostu inaczej od tutejszego ogółu odczytałem wzorzec umaszczeniowy rasy (wg mnie "szarak" jest z nim zgodny) i przez myśl mi nawet nie przeszło, że akurat te TOP'owe wątki wzbudzą tutaj podobnie niezdrowe emocje - to może w tym miejscu dodam, że aby nie było żadnego konfliktu interesu w tym całym typowaniu, stąd prosiłbym pominąć z tego względu swoje własne hodowle i psy z nich, co by nikt nie chwalił zupełnie bezobiektywnie swojego (a jak i to nie będzie wystarczającym pocieszeniem, to prosiłbym przynajmniej odnieść się do zagranicznego podwórka, jeśli krajowe z jakichkolwiek powodów Wam nie leży)
Last edited by Wilczy Duch; 25-02-2013 at 17:58. |
25-02-2013, 19:33 | #10 | |
Senior Member
|
Więcej światła!!!!!!
Quote:
Może zasięgnij języka w interesujących Cię tematach na małych, "rodzinnych" forach orbitujących w około WD -tam na pewno nie będzie niezdrowych emocji i z klasą "salonu" otrzymasz satysfakcjonujące odpowiedzi. A najlepiej będzie, jak wspomniała Rona, jeśli uzupełni Twoją wiedzę "hodowca" ->spec< od sierściowego wzorca... |
|
25-02-2013, 19:49 | #11 |
Senior Member
|
TOPowe watki nie wzbudzaja niezdrowych emocji, po prostu wiemy ze raczej nikt nic nie napisze i tyle
26-02-2013, 13:49 | #12 | |
Tmave Zlo
|
Quote:
A gdzie jest "rżnięcie idioty"? Łagodniejesz z wiekiem, nie poznaję, nie poznaję.....
06-03-2013, 22:03 | #13 |
K-Lee Family
|
http://czw.pl/historia-rasy/
Tu masz w uproszczeniu podział na 5 linii z których pochodzą nasze wilczaki. Ale pula genetyczna jest tak mała, że te obecne to już mieszanka wszystkiego, bo nie da się w tak młodej rasie hodować tylko na inbreedzie. |
06-03-2013, 22:22 | #14 | |
Junior Member
|
Quote:
|
|
|
|