Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Chov

Chov Informace o chovu, výběru, odchovech....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-02-2011, 13:30   #1
Drummer
Junior Member

Drummer's Avatar

Send a message via ICQ to Drummer Send a message via Skype™ to Drummer
Default Ohodnocení - bez varlete

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat jestli je možné na klubové výstavě nebo na nějaké akci předvést svého psa aby byl ohodnocen jako na výstavě. Chtěla bych vědět jak by dopadl. Jelikož nemáme varle tak počítám že na výstavě by nás z kruhu rovnou vyšoupli.
Drummer jest offline   Reply With Quote
Old 09-02-2011, 13:39   #2
Pavel
Moderator

Pavel's Avatar

Send a message via Skype™ to Pavel

Já jsem měl podobný problém a prostě jsem se dohodl na německé klubové výstavě, kterou posuzovat Ing. Štefík. Samozřejmě jsem nedostal oficiální písemný posudek, ale Ing. Štefík (s asistentkou Soňou Bognárovou) mi psa nechal normálně předvést mimo ostatní třídy, a slovně ho posoudil. U rozumného rozhodčího a rozumného organizátora výstavy by to šlo určitě domluvit.
Pavel jest offline   Reply With Quote
Old 09-02-2011, 13:49   #3
wolfin
Moderator

wolfin's Avatar

Send a message via ICQ to wolfin Send a message via Skype™ to wolfin

mozna ist na svod- pes bude mit hodnocene ze neni perspektivny no opisat jeho budou a to jeste velmi dobre to urobi.
Old 09-02-2011, 13:57   #4
Hanka
Senior Member

Hanka's Avatar

Send a message via ICQ to Hanka Send a message via Skype™ to Hanka

Přijďte na svod i bonitaci. Nejpodrobnější posudek i se změřěnými tělesnými mírami, budete mít z bonitace. Ale na to máte spoustu času. Na klubové výstavě- určitě by nebyl problém, kdybyste se s pořadateli domluvila dopředu, aby vám rozhodčí na pejska taky kouknul.
Hanka jest offline   Reply With Quote
Old 09-02-2011, 14:11   #5
Drummer
Junior Member

Drummer's Avatar

Send a message via ICQ to Drummer Send a message via Skype™ to Drummer

Děkuji Vám za komenty. Chtěla bych to alespoň zkusit. A bonitace mi byla doporučena i z toho důvodu ať klub ví i o psech , kteří nebudou chovní. Já jsem smířená s nemožností chovu a výstav, ale nic to nemění na tom, že je to pořád nej pes co jsem si mohla přát.
Drummer jest offline   Reply With Quote
Old 10-02-2011, 14:34   #6
alexa
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Drummer View Post
Děkuji Vám za komenty. Chtěla bych to alespoň zkusit. A bonitace mi byla doporučena i z toho důvodu ať klub ví i o psech , kteří nebudou chovní. Já jsem smířená s nemožností chovu a výstav, ale nic to nemění na tom, že je to pořád nej pes co jsem si mohla přát.
Tak to je správný přístup - prostě občas si někdo toho černého Petra vytáhne... a když jde jen o tohle a ne o závažnější zdravotní problémy, které by psovi ztrpčovaly život, čert to vem. Jediné co Vás čeká je tak někdy mezi prvním a druhým rokem chirurgické odstranění nesestouplého varlete, ve vyšším věku by pak mohlo začít dělat ostudu (může to skončit i zhoubným bujením, kdyby se nevyndalo).

Na výstavy pořádané klubem - po předchozí domluvě je možno pejska ohodnotit neoficiálně zvlášť, mimo třídy. Na svodu a bonitaci bude taky podrobně posouzen, jen s tím že dostane výslednou známku P14 nechovný. Jinak se samozřejmě můžete účastnit všech akcí, zkoušek, táborů... bez omezení.

Váš pes Vás bude mít úplně stejně rád, ať má jedno varle nebo obě, takže je dobře že to takto berete a že je pro Vás stejně ten nejlepší na světě. Přesně takhle to totiž má být. Na chovného psa připadají průměrně 3 krytí za život (někteří kryjí víckrát, někteří méněkrát, stane se že i po chovném psovi třeba nejsou žádná štěňata), takže ani v tomto ohledu zase o tolik nepřijde. Navíc psi netrpí komplexy, tak jako lidé, tyhle věci jsou jim ukradené, ke spokojenému životu potřebují něco jiného - hlavně lásku "svých" lidí.

Karel S.
alexa jest offline   Reply With Quote
Old 11-02-2011, 11:05   #7
Stela
Junior Member

Send a message via ICQ to Stela

Quote:
Originally Posted by Drummer View Post

Ahojky, je opravdu vidět, že jsi inteligenní ženská :-) Být chovatelem tvého štěňátka jsem šťastná, že jsi jeho majitelem, máš k tomu skvělý přístup a tak to má být - ono chovný se pěkně řekne, ale je tu spousta faktorů, které také nemusí vyjít - DKK, zuby, srtst ... Takže vážně jsi mě potěšila tímto příspěvkem.
Stela jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules