|
Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach.... |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
26-01-2011, 03:04 | #1 |
VIP Member
|
"U"nikalni z Peronowki
Dlaczego "U"nikalni? Bo miot "D" z Peronowki - w tym Draco (ojciec Belke) to jedyne w tej rasie psy nalezace do linii przepieknego Atosa z Belešova.
Mama Belke jest rownie ciekawa... Nie, nie z powodu Hasso, bo ja nie jestem zwolennikiem bajeczek o "uzytkowej linii", bo "w n-tej generacji mamy psa z IPO3".... Jest ciekawa, bo pochodzi z jedynego miotu Daga z Tematínskych kopcov ("mafia" chciala go jeszcze uzyc, ale niestety sie nie udalo). A Dag to jedyny hodowlany pies z jedynego miotu Bekky Kollarov dvor )(szkoda, bo byla to na serio piekna suka). Jesli jeszcze dodam, ze ojcem Daga jest "Tamburowy" Aron Vlci udolie to chyba juz bedzie jasne, skad u braci "B" taki wyglad.... OK, dosyc tych "pieknych", "jedynych" i "pierwszych". Krotko mowiac - nieczesto zdarza sie tak, ze swietnemu eksterierowi towarzyszyl az tak ciekawy rodowod... "U"nikalni pewnie niedlugo przestana byc unikalni Bo wiem, ze nie tylo my mamy na nich oko... I co sie dziwic... Belke mam "na obserwacji" od momentu kiedy sie urodzil... ...przez czas dorastania... ...by wreszcie moc powiedziec "ma sie jednak to oko"...
26-01-2011, 03:07 | #2 |
VIP Member
|
26-01-2011, 03:11 | #3 |
VIP Member
|
Juvart ogolnie nie przepada za obcymi "mezczyznami", ale z Belke wyjatkowo szybko sie dogadali... i juz po chwili Belke oprowadzal ja po swoich wlosciach...
26-01-2011, 03:15 | #4 |
VIP Member
|
A efektem podrozy do Turyngii (do ktorej nawiasem mowiac jeszcze wroce, bo to przepiekne miejsce na ktorego zwiedzanie niestety nie bylo czasu) jest cala banda malych Belkow (+ jeden damski rodzynek, czyli Uvall)...
Last edited by z Peronówki; 26-01-2011 at 03:26. |
26-01-2011, 03:22 | #5 |
VIP Member
|
Prawnuczka Urmahlullu adoptowala Merry Bell, ale reszta bandytow zostala przy mamie...
Energie male maja typowo Belkowa - wszedzie ich pelno. Cale szczescie, ze po mamie odziedziczyly dobre wychowanie i choc noce sa (jeszcze) spokojne...
Last edited by z Peronówki; 26-01-2011 at 03:27. |
26-01-2011, 03:25 | #6 |
VIP Member
|
..Komu w droge...