|
Mimo téma O všem a o ničem - aneb jak příjemně strávit volný čas... |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
11-02-2010, 23:02 | #1 |
Junior Member
|
Akce "Vlčí Hujer" aneb sběr ekologické využitelného čsv odpadu.
Přátelé a krajani. Blíží se jaro a s ním i pro některé z nás/zvláště ty co uléhají s vlky/období věru těžké zkoušky nervů a sehnutých zad- línání zimní srsti. Tedy vězte, že nemusí vždy končit jen v popelnicích. Protože velká část vlčákářů má jisté ekologické cítění, možná vás zaujme jedna z možností na druhotné využití.
|
12-02-2010, 09:51 | #2 |
Senior Member
|
Tak piš dál .... myslíš sbírat srst na svetr?
|
12-02-2010, 13:19 | #3 |
Moderator
|
Adriane, jsi vtipný spisovatel, ale je vidět, že nejsem sám, kdo to nepochopil zcela jednoznačně
|
12-02-2010, 14:22 | #4 |
Junior Member
|
A jo to bylo tou pozdní hodinou. Myslel jsem, že se to tam nedostalo. Nešly mi tam hodit fotky. No tak dál:
Se skupinou historických psovodů Haljaruna jsme, nedbaje "dobrých rad" mistrů tkalců/beztak šlo jen o předsudky/, vyzkoušely možnost výroby plsti z chlupů čsv a zde je první výsledek. Kopii indiánské brašny-parfleše, jsme nazvaly ŠARGOVÁK na počest majitele vyčesaných chlupů jichž pytel jeho stíni coby vzpomínkový artefakt uchovávaly. Na rozdíl od ovčí vlny je filc z vlčáčích chlupů o poznání méně soudržný a hladký, ale přesto může dobře posloužit stejným způsobem. Třeba rukavice z čsv. Na plsť o rozměru 40x30x1,5cm je potřeba docela naditá igelitka chlupů. Těm kteří by měly zájem o zpracování chlupů nabízíme technologii. A pro ty kteří by chtěly přispět materiálem k dalším experimentům, vyhlašujeme sběrovou soutěž "VLČÍ HUJER" o nejaktivnějšího sběrače chlupů ČSV. K předávání materiálu sběrovému referentovi a vyhodnocení/samozřejmě s patřičným oceněním/ hodláme zneužít jarní bonitaci České pobočky KCHČSV. Last edited by Adrian; 12-02-2010 at 14:25. |
12-02-2010, 15:18 | #5 |
Senior Member
|
No, nechci tě zklamat, ale v dubnu budou psi ještě hezky huňatí. Aspoň naši tedy budou línat až od května.......
|
12-02-2010, 15:34 | #6 |
Junior Member
|
Platí po celý rok. Můžeme šmelit s chlupy i v květnu. Někteří to odhazují nonstop a třeba Andrlovic vlci snad až někdy v červenci. Ale to je pak materiál. Drží daleko víc pohromadě a padá v celých kusech jako z velblouda. I když od nich mám jen menší množství/hřebelcuj vlka/, na pokusy. Taky jsme zkoušely spřádat, ale moc to nešlo, takže svetr asi ne.
|
12-02-2010, 18:29 | #7 |
Member
|
|
12-02-2010, 18:39 | #8 |
Junior Member
|
To bude mit na to Adrian urcite nejkou super moderni nanotechnologii.
Ale je to zajimavy napad, obcas jsem premyslel o tom sbirat ji nechati si z ni udelat spacak, mohl by docela hrat. Byl by zrejme idealni pro alergiiy jako terapie. Lada |
|
|