![]() |
![]() |
|
Sport & trénink Českoslovenští vlčáci jako pracovní psi - jak cvičit, jak učit nové prvky, informace o soutěžích a zkouškách a výcvikových seminářích... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
naja
|
![]()
Ahoj do fora, máme dnes 3 měsíční narozeniny, tak se chci podělit o radosti z naší vlčice, umí poslechnout na povel ke mně a sedni, to udělá už skoro pokaždé napoprvé, občas i štěkne, ale jen při hře, co se týká odebrání kosti nebo misky, tak s tím problém není, od chvíle kdy ji máme doma jsme ji krmili i z ruky, tak ví, že ji nic nevezmeme, naopak čeká, že něco přibude. Syn s ní teď začne chodit na cvičák. Není to brzy? Zatím se nám nedaří zcela venčení, občas přijde z venku a máme to na linu, také zdárně demoluje byt a věci kolem sebe, jak čtu na foru je to u nich normální, dělá naschvál věci, které nesmí a kouká co my na to, prostě to zkouší a prostě je úžasná. Jak vaše vlčátka, máte stejné draky?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Ahoj, sedni, ke mě apod. mi ještě nedávno přišli lepší..teď už má evidentně lepší zájmy než mě a já ji zatím nedokážu zaujmout natolik aby mě upřednostnila. Pro štěkání jsem využila hned na začátku situací, kdy štěkala že něco chtěla-např. když jsem něco dělala v kuchyni s jídlem apod...ale stejně jako ostatní povely, to teď dost polevuje, tak to doháníme. Naopak s vrčením u kosti apod (nikdy ne u misky), byl problém zpočátku..teď už ne. Venčení jde, ale naschvál je naschvál..zatím nic zásadního nezničila (pročůranou postel nepočítám:-)..okousaná židle, sežrané kolečko od topení, okousané spodní žaluzie..toť vše..??!!
Cvičák navštěvujeme od 3měs. - bylo mi řečeno, že u normálního psa by to bylo v těch4-6měsících, ale u nich je to lépe takhle dřív, páč se na ně musí pomalu a hodně hrou a už teď se může lecos pokazit. Zatím jsem naprosto spokojená a neschopná jsem spíš já, než Sofi. Tak asi tak:-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
tak my určitě stejného DRAKA máme!!!!! Naše Xara slavila 10 měsíců a kdybych tu měla vyjmenovat všechny zničené věci, stránka by nestačila. A to ji máme na zahradě a ne v bytě, neumím si ani představit, jak by to doma vypadalo ![]() Tak např: okousaný zahradní nábytek, vyškubané 4 hlavy několikaleté tatínkovi vinné révy a také všechny menší maminčiny okrasné keříčky, rozkousané 2 venkovní teploměry a jeden vodní, plůtek z rákosu na cimpr campr, zničených pár květináčů, na malé kousíčky naporcovaná zahradní hadice, z konve na kytky máme cedník, pořád někde vykopaná nějaká ta díra, roškubaný psí pelíšek, tucet plyšáků, nějaká ta slepice ![]() ![]() Už asi ve 4 měsících se Xara naučila házet na terasu přede dveře různé nářadí a vše co dělalo rambál, a to za účelem upoutání naší pozornosti ![]() Ted už vyvede něco jen OBČAS a konečně dostává rozum. Přivolání nebo štěkání na povel pro ni není problém, na vycházky chodíme téměř pořád na volno, odvolám ji, i když vidí psa či zvěř, jen se mi ještě sem tam rozběhne za zajícem a se všemi psy zatím vychází bez problémů. Ale nejde tyhle nesmírně vyčůraný, chytrý a neustále něco devastující potvory prostě nemilovat ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Jano, pokud se vám podaří najít v okolí Pardubic cvičák, kde by znali ČV a uměli s nimi pracovat, určitě bych se k vám přidal. Ten můj prcek zatím neměl moc co zničit, ale je schopnej hodinku šlapat jak hodinky a potom přijde hluchota a např. pes je přednější, takže už jsme začli se stopovačkou.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() My chodíme do Velkého Borku u Mělníka (cca 40min svižnější chůze)...a zatím spokojenost.Jezdí sem i z větší dálky (Praha apod.) a např. i Kamila s Ohnivákem-občas..tak to asi o něčem vypovídat bude. Kdyžtak napiš na mail nebo tady PM ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Okolo Pardubic, nedoporučuji vyhlášený cvičák nemošice, jsou to sporťáci a když jsem chtěla přijít řekli že na čsv nemají chuť ani čas. Doporučuji cvičit u Pardubic u pana Štěpánka ve Spojile. na netu najdete jeho stránky, cvičák je super vybavený, osvětlený,cvičí se často, a navíc měl sám čsv. Kdysi jsem se s ním bavila a byl rád za každé cvičící čsv.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
http://www.arqeva.cz/
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |