|
Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, .... |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
22-04-2009, 15:55 | #1 |
Plessowy wilczak
|
Klatka: jaka i gdzie...?
To w takim razie mam jeszcze jedno pytanie Chcemy kupić dla naszej małek klatkę. Tylko nie wiem gdzie ją umieścić. Bo mała śpi w trzech miejscach. Za dnia albo pod biurkiem, albo pod fotelem (w zależności od tego gdzie może mieć nas lepiej na oku). A w nocy śpi na swoim legowisku w sypialni, która jest w ciągu dnia zamykana ze względu na to, że nasze łóżko to obecnie materac na ziemi i nie chcemy żeby po kryjomu tam właziła. Więc gdzie Waszym zdaniem byłoby najlepsze miejsce na klatkę?
I jakiej wielkości klatka byłaby odpowiednia? |
22-04-2009, 16:16 | #2 |
Distinguished Member
|
Na forum hodowli "z Peronówki" jest cały wątek o klatkach
|
22-04-2009, 16:20 | #3 |
K-Lee Family
|
Klatka tzw Dog5 Na razie będzie dla małej ogromna ale docelowo dobra. A klatce powinniście umieścić w miejscu cichym, spokojnym, be przeciągów i nie tam gdzie się wiecznie przechodzi. U nas była w sypialni. Możecie postawić ją tam gdzie legowisko, a legowisko włożyć do klatki, może tak mała szybciej zaakceptuje klatkę
K-lee od 2 dni już nie jest zamykana w klatce i jest pełen spokój, żadnego szaleństwa i zniszczeń, a klatka wylądowała w przedpokoju, żeby miała blisko swoje miejsce ukochane. Miejsce przechodnie, ale i tak już w niej laska nie śpi, a teraz ma za zadanie stróżować w domu, bo w piątek na naszym osiedlu było 6 włamań... w tym do naszych znajomych - tylko od nich nie nie ukradli, bo... wystraszył ich pies ... spaniel... |
22-04-2009, 16:24 | #4 |
Plessowy wilczak
|
Wiem, wiem, czytałam o przyzwyczajaniu do klatki, ale nie byłam pewna znaczenia słowa "legowisko" (czy to miejsce do spania w nocy czy za dnia) Numer 5 to jaki jest mniej więcej metraż? Bo na allegro piszą wymiarami.... |
22-04-2009, 17:30 | #5 | |
Member
|
Quote:
wysokość 81cm szerokość 71cm długość 106cm
22-04-2009, 17:35 | #6 |
K-Lee Family
|
Jak na allegro np. wpiszesz dog 5, to wyskoczą między innymi klatki
|
22-04-2009, 17:48 | #7 |
złośliwy krasnolud
|
Ciri ma trzy legowiska
Jedno w klatce, drugie koło naszego łóżka i trzecie koło biurka z kompem. Klatkę mamy dog5 i z tego co mówili nasi sąsiedzi Ciri szybko załapała konieczność pozostawania i szła spać. Klatkę kupowaliśmy na allegro, tylko najpierw zadzwoń czy faktycznie mają, bo my się nacieliśmy ze na allegro była, a sprzedawca ściemniał że w sumie to musi w hurtowni zobaczyć.
22-04-2009, 19:37 | #8 |
Senior Member
|
Czambor też ma kilka miejsc gdzie najbardziej lubi leżeć. Jedno to oczywiście jego materac w sypialni, drugie to kuchnia bo przecież nie można przeoczyć jak ktoś w niej baraszkuje, trzecie to oczywiście obok komputera, no i standard pod ławą choć już niezbyt sie tam miesci więc zawsze przy wstawaniu jest niespodzianka bo zapomina . Tak jest w domu natomiast w zakladzie ma oczywiście swoje legowisko i tam zazwyczaj lezy zimą, a latem obok mnie przy komputerze. Najchętniej jednak odpowiada mu jak lezy w drzwiach i nikt nie moze wejsć czy wyjsć, a klienci przez niego skakaja. On oczywiście ma to gdzieś i wcale nie reaguje. Tam lezeć pozwalam mu najmniej i tylko w godzinach spokojniejszych bo za duze wprowadza zamieszanie. Oczywiście latem lubi lezeć sobie przed sklepem bo ma podgląd na wszystko co się dzieje. Jednak zazwyczaj wędruje po sklepie czy mieszkaniu za mną. Na temat klatki się nie wypowiem bo większosć wie jaki mam do tego stosunek. Do wędrowania będziesz się musiała przyzwyczaić bo wilczak nawet jak mocno śpi to i tak wie kiedy i gdzie masz zamiar isć i robi to samo.
|
|
|