Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > ČSV v nouzi

ČSV v nouzi ČSV hledající nový domov: psi s průkazem původu, ale také psi, co jako vlčáci vypadají, kteří na své nové pány čekají v útulcích...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-09-2009, 15:55   #1
Raya
Junior Member

Raya's Avatar

Default Raya a Shivaree

Dobrý den.
Opravdu se stydím, že musím psát do této rubriky, ale celková životní situace mne nutí sehnat nové páníčky pro mé dvě holky.
Jsou to:
Raya z Litavské kotliny - 3 roky DKK 0/2
Shivaree z Litavské kotliny - 2 roky

Jsou skvěle socializované, žily v bytě v Praze. Bohužel ale díky jedné sousedce se nikdy nenaučily zůstat doma samy. Bez našeho vědomí na ně chodila přes dveře mluvit a klepat.
Právě z důvodu ztráty bydlení již nejsem schopen zajistit jim potřebné zázemí a nemohu si je nadále nechat.
Mohou přijít do kotce, snadno by si na to zvykly.
Pokud by to bylo jen trochu možné, chtěl bych aby zůstaly spolu. Pokud by to tak bylo, snadno by si zvykly na nové páníčky.
Jsou ve skvělém zdravotním i psychickém stavu, krmeny Hills a pravidelně kontrolovány, odčervovány a očkovány.
Milují výlety do přírody, plavání a jakékoli blbnutí. Jsou nekonfliktní, na lidi neútočí a psům se pouze brání. Samy nikdy nenapadnou.
Jakékoli další informace rád sdělím po telefonu: 608081981, nebo emailem: [email protected]
Fotky našich psů naleznete na:
http://mali-lira.rajce.idnes.cz/Smecka_ceskoslovenskych_vlcic_a_Jack_Russel_terier a/

Sice mne situace nutí se jich vzdát, ale nehodlám je svěřit komukoli. Záleží mi, do jakých rukou přijdou. Jsou jako moje děti.

S pozdravem Martin Rataj
Attached Images
File Type: jpg 100_5248.jpg (96.4 KB, 32 views)
File Type: jpg 100_5238.jpg (80.5 KB, 31 views)
File Type: jpg 100_5217.jpg (85.0 KB, 34 views)
Raya jest offline   Reply With Quote
Old 22-09-2009, 21:39   #2
Edenseveru
Junior Member

Ahoj,
mluvil jsi s Václavem - on by si je k sobě zpět nevzal?
Přeci jen jsou to i jeho "děti" ....
Edenseveru jest offline   Reply With Quote
Old 23-09-2009, 08:16   #3
Raya
Junior Member

Raya's Avatar

Ano. Na Vaška jsem se obrátil jako na prvního.
On sám má ale 4 psy a nemůže si vzít k sobě další dva.
Přesto mi slíbil, že se po něčem poptá.
Právě včera jsem se byl podívat v Příbrami na jedno místo, kde by mohly být a přes noc by hlídali navolno.
Bohužel to místo nebylo dostatečně zabezpečené. Místama byly díry v plotě tak velké, že bych se protáhl i já a hned v sousedství byla rušná silnice.
Old 23-09-2009, 08:24   #4
Raya
Junior Member

Raya's Avatar

Uvažuji ještě o jedné možnosti.
Pokud by v Praze měl někdo objekt, zabezpečený proti jejich útěku a shání hlídání, umístil bych je tam a chodil se o ně starat sám. Zůstaly by moje a přitom by dotyčný měl zabezpečené hlídání. Kotec bych sehnal na vlastní náklady a účtoval bych si jen krmení, což je asi 2000,- měsíčně.
Myslím, že by to pro někoho mohla být zajímavá nabídka.
Nenašel by se někdo?
Old 24-09-2009, 12:58   #5
jerabekj
Junior Member

jerabekj's Avatar

Send a message via ICQ to jerabekj Send a message via MSN to jerabekj Send a message via Skype™ to jerabekj

Quote:
Originally Posted by HidalgoAlhaja View Post
Uvažuji ještě o jedné možnosti.
Pokud by v Praze měl někdo objekt, zabezpečený proti jejich útěku a shání hlídání, umístil bych je tam a chodil se o ně starat sám. Zůstaly by moje a přitom by dotyčný měl zabezpečené hlídání. Kotec bych sehnal na vlastní náklady a účtoval bych si jen krmení, což je asi 2000,- měsíčně.
Myslím, že by to pro někoho mohla být zajímavá nabídka.
Nenašel by se někdo?
Zdravím,
každopádně držim holkám palce ať už to dopadne jakkoliv, nicméně pokud jste s bydlením nepřišel i o práci a jste ochotný se o ně nadále starat, zkusil bych najít ještě jiné řešení.
1) Poptal bych se po cvičákách, kde mají dostatek kotců a věřím, že pokud byste vysvětlil situaci, snad by Vám někde pomohli. Větší množství zděných kotců je například na cvičišti v Praze 11 - Hájích, u Milíčovského lesa.
2) Zkusil bych najít podnájem v Domu se zahradou (samozřejmě, ne každý Vás bude chtít i s čubinama, ale snad by se někdo našel).
3) Krátkodobě by se dal využít i hotel pro psy (třeba v Nehvizdech), ale je to nákladné (pár let zpět cca 200,- na den).

Přes to všechno věřím, že v tomto věku si ještě holky můžou zvyknout ... tudíž bych zkusil sehnat podnájem bez vybavení (pokud samy ničí věci). Pokud vyjou, je to horší. Tady bych zkusil "štěkací obojky". Pokud vim, je to na elektriku a funguje to snad podobně jako klasickej elektrickej obojek, akorát to reaguje na štěkání a snad by to zabralo i na vytí. Má to několik stupňů účinku a osobně znám pani, která měla štěkavou čubu a během chvíle ji takto odnaučila.

Rozhodně držim palce a doufám že zvládnete zůstat spolu!

Honza
jerabekj jest offline   Reply With Quote
Old 24-09-2009, 13:29   #6
Mackie
Junior Member

Mackie's Avatar

ja som to pochopila tak, ze by dal k niekomu psov, aby strazili, a este si za to bude uctovat stravu pre nich tych 2000
obavam sa, ze takto to nepojde, vsade budu chciet "najomne" za psov, nie ze by oni este platili
Mackie jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules