![]() |
![]() |
|
Adopcje Psy szukające nowego domu: rasowe wilczaki, ale i "wilczakopodobne" psy z polskich schronisk.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
W tyskim schronisku od 2007r. na dom czeka przewspaniała i bardzo mądra suczka DOLI
Wydaje mi się że z wyglądu przypomina czeskiego wilczka, jednak ja nie znam się na tej rasie więc sami oceńcie. Obecnie sunia ma ok. 5-u lat i został wysterylizowana, zaszczepiona i zachipowana. Wszyscy wolontariusze nie potrafią się nadziwić, dlaczego tak wspaniały i mądry pies jest tak długo w schronisku. Doli jest wyjątkowo inteligentnym psem, szybko się uczy, chętnie słucha komend. Uwielbia spacery na których nigdy się nie męczy. Niestety w schronisku przypada jej tylko jeden spacer w tygodniu. Resztę życia spędza za kratkami. Doli jest bardzo łagodnym psem, można ją podnosić, tarmosić za ucho i nigdy nie będzie miała nic przeciwko temu. Czasami jednak potrafi pokazać charakter i obszczeka np. psa z boksu obok, jednak z kolegami z jednej celi, żyje w całkowitej symbiozie. Jeżeli tylko ktoś zechce ją przygarną to na pewno zyska wspaniałą i wierną przyjaciółkę. Doli może być wyjątkowym towarzyszem podczas górskich wędrówek, lub spaceru po lesie. Jestem przekonana, że świetnie nadawałaby się na agility. Doli to naprawdę wspaniały psiak, który już wystarczająco długo siedzi w schronisku. Gdyby jakimś cudem znalazł się ktoś, kto zechciał by ją przygarnąć to proszę o telefon: 601-294-064 ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tags |
schronisko, suczka, wilczak |
|
|