![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Než jsem se jela s naší čertvým přírůstkem do rodiny (tenkrát nebyli Benovi ani 4 měsíce) podívat na první výstavu psů v mém životě - speciálka Jevišovice 2009 - nikde jsem nenašla jednodušše shrnuté a vysvětlené co tam vlastně uvidím a jak se v tom orientovat. Tak jsem se pokusila něco takového sepsat.
![]() http://www.benjaminbensrdcervac.wbs....sim-svete.html Je možné, že podobné souhrny pro greenhorny už někde na netu jsou, ale já je nenašla. A tak třeba budou nováčky ve světě psích výstav vypadat na své první okukovací výstavě poněkud méně zmateně a nechápavě než já. Třeba to nebude k ničemu, a třeba ano. Prosím o přečtení i staré mazáky - opravujte, doplňujte (tady na fóru - do tématu, soukromou zprávou, na stránky do vzkazů, nebo mailem) budu jen ráda - nechtěla bych šířit nějaké bludy, tím méně mezi začátečníky... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
![]()
Docela dobrý.
Akorát Klubová výstava se koná (může konat) 2x ročně. V případě KCHČSV je to jednou Česká pobočka a jednou Moravská pobočka. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
![]()
Mimochodem: http://cmku.cz/index2.php?stranka=rady_a_predpisy viz "Výstavní řád ČMKU"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
JJ z toho jsem čerpala - na konci mám zdroj. Jen mi to přišlo dobrý přepsat do nějaký i pro úplného laika srozumitelné podoby... Vytáhnout z toho jen to "důležitý" pro pochopení diváka a napsat to lidskou formou.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
![]()
Jo, to se ti povedlo. Já jen kvůli té klubovce..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() Ta druhá výstava - jak asi naznačuje můj předchozí text - je výstava SPECIÁLNÍ. Na té se zadává ttl. "Vítěz speciální výstavy". Pro někoho je to asi prašť jako uhoď, ale prostě "speciálka" je "speciálka" a "klubovka" je "klubovka"... ![]() Tedy abych to shrnula - KCHČSV ČR pořádá v současné době v 1 kalendářním roce 1 klubovou a 1 speciální výstavu - z nichž jednu pořádá pobočka česká a druhou moravská, přičemž v následujícím roce si pobočky prohodí typ pořádané výstavy. Se speciální výstavou je již tradičně spojen přebor československých vlčáků (tak podle toho si to třeba lépe zapamatujete, co je co ![]() Last edited by Helenasotis; 11-03-2010 at 14:02. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Opraveno. Děkuji za připomínky, klidně pište další. (Jsem ráda, že nejsem sama, kdo v tom má zmatek
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
![]()
V řádech ČMKU to teda vyznívá tak, že by ty výstavy mohly být celkem tři - jednou klubovka s tituly CAC, CAJC a Klubový vítěz, jednou klubovka s CAC, CAJC, ale bez Klubového vítěze a jednou speciální výstava...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
http://www.srdcervac.wbs.
|
![]()
Alčo, detailní posouzení každého psa se provádí před vyhlášením pořadí zvířat ve třídě (máš to opačně). Po Budějovicích budeš mít jasno
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
juj, to jsme v tom wordovým textu nějak přehlídli. No v tom co se děje v kruhu určitě, ale v tom kolik je klubovek za rok možných asi ne
![]() Last edited by Elsia&Benjamin; 11-03-2010 at 14:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
http://www.srdcervac.wbs.
|
![]()
Klubovka je v současné době jedna a speciálka taky. To bych tam nechala.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Junior Member
|
![]()
Ano, ty další klubové výstavy by už neměly nárok na zadávání ttl. CAC a CAJC, ale pořád by to mohly být Klubové výstavy (viz bezpočet Oblastních klubových výstav např. pro NO).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
![]()
To jsem pochopila. V tom případě je to, že se pořádá ročně jedna Klubovka a jedna SpeciálKlubovka omezením Klubu (z jeho vůle) - v tom jsem neměla jasno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Junior Member
|
![]()
ještě bych dodala, že v kruhu se konrolují pejskům kuličky
![]() |
![]() |
![]() |