![]() |
![]() |
|
Sport & trénink Českoslovenští vlčáci jako pracovní psi - jak cvičit, jak učit nové prvky, informace o soutěžích a zkouškách a výcvikových seminářích... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Ahoj všichni, snažím se tady v Belgii bojovat s větrnými mlýny a zařídit možnost coursingu pro československé vlčáky. (Z nějakého důvodu jsou tu coursingy určené pouze úzkému okruhu plemen, ne všem jako u nás v ČR). Potřebovala bych, kdo máte nějaké fotky vašeho vlčáka na coursingu, nebo video, jestli mi je můžete poslat na e-mail. Nashromážděné fotky a videa bych potom ráda prezentovala belgickému největšímu coursingovému klubu. Už jsem s nimi v kontaktu, ale zatím mají stále pochyby, jestli ten vlčák teda jako poběží
![]() Mám jen pár svých fotek Ciry na coursingu a to je málo, v galeriích wolfdogu ve sportu není ani jedna fotka, u Hokyho jsem našla asi tři. To je dost málo. Pokud se podaří je přesvědčit aby to s vlčáky aspoň zkusili, pojedu jim předvést moje holky, tím se to zachrání a oni by nám pak (snad) umožnili uspořádat akci pro čévéčka v Belgii obecně. Email je mirkawolf (at) wolfdog.cz Díky všem, Mirka |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
teď si nejsem jistá, možná že Jakan od Úhoště má v galerii nějaké.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
tak bohužel, zkoušela jsem to přes databázi ch.st.- od Úhoště-Jakan, má tam napsáno 40fotek, ale vidět je jen pár.....Bez coursingu. Takže nemůžu sloužit.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Co třeba tyhle fotky
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Ahojky, já mám taky celkem dost fotek mé Giry z coursingu. Podívej se na http://giradakmatcs.ic.cz/Coursing%20Brno/ tam je několik fotek tak si vyber. Ještě mám cca 5 kde je vidět i střapeček. Tak ti je můžu poslat na email.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
![]()
Ahoj všichni,
moc děkujeme za pěknou reklamu ![]() ![]() Fotky najdeš na http://www.coursingbrno.cz/index.php...e&typ=coursing , naše jsou s vodoznakem Garfík. Z prvních coursingů naše fotky ještě nejsou označeny. Pokuď by nevyhovoval formát, můžeme se domluvit a zaslat v lepším rozlišení. Nějaké fotky máme i na našich stránkách a dokonce na nich najdeš i fotoreportáž o samotném coursingu http://bellis.box.cz/fotogalerie/ Lea, David a Bellis |
![]() |
![]() |
#10 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() Uzasne je jak si tam Bellis hlida ten pytel granuli, i kdyz je normalne nezere ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Junior Member
|
![]()
Nevíte někdo kde se dá trénovat coursing ,tady někde poblíž na severu čech ? Usana by to ohromě bavilo .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Guest
|
![]()
Na ně dva je vždycky krásný pohled a výborně se doplňují
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
#13 |
Member
|
![]()
Chtěla bych poděkovat všem, kteří mi poslali fotky nebo mi dali svolení použít fotografie ze svých webových stránek k propagaci coursingu pro vlčáky zde v Belgii. S vaší pomocí se zadařilo a v neděli 4.května běhali coursing první českoslovenští vlčáci
![]() Dostali jsme svolení přivézt psy ukázat na tréninkový coursing irských vlkodavů ![]() ![]() Budeme sice běhat opět s irskými vlkodavy, ale to nevadí. Není jich tolik a je to docela legrace je sledovat. ![]() Fotky z akce lze vidět zde |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Junior Member
|
![]()
Ahoj všem
![]() sice ještě nemám čsv, ale ráda bych se zeptala na něco ohledně coursingu co tak trochu souvisí i s povahou čsv. Pochopila jsem že tihle psi mají silný lovecký pud a tak by mě zajímalo, jak je to s coursingem, protože tam se právě toho lovení využívá, tak pokud má někdo psa co loví hodně, tak toto to může spíš podporovat, takže veškerá snaha potlačit lovení např. kočky, slepice, zajíce je pak k ničemu. Mám pravdu nebo se pletu? předem díky za vaše příspěvky ![]() Iva |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
![]()
Ivo, hodně se pleteš nebo spíše problém hodně zjednodušuješ. Coursing je sport a podle mých osobních zkušeností (byli jsme první ČsV v historii, kteří coursing běhali a kteří i získali titul mistrů ČR) je třeba k němu přistoupit jako ke každému jinému kynologickému sportu. Já jsem měl své psy naučeny, že vybíhají na můj povel. Naopak jsem je ovšem musel důsledně "cepovat" aby nevybíhali za zvěří. Lovecký pud nelze potlačit, jak se mnozí domnívají. Lze ho jen "přebít" poslušností. Na našem táboře v Žirovnici jsme zkoušeli se psy různých plemen, kteří mají TARTové zkoušky coursing běhat. Všichni bez výjimky měli velký zájem. A tak jsme vyzkoušeli je i v polovině trati přivolat (bez zastavení návnady). A představ si, že to fungovalo. A přdstav si, že příště pes běžel za návnadou stejně dychtivě a bez problémů, přestože předtím byl v polovině odvolán.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Junior Member
|
![]()
Spíše se asi pletu
![]() ![]() ![]() Iva |
![]() |
![]() |