![]() |
![]() |
|
Sport i szkolenie Wilczaki jako psy użytkowe - jak je szkolić, jak uczyć kolejnych elementów, informacje o zawodach i seminariach... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
W dniu 3 czerwca przed wystawa w Kownie odbedze sie zawody o puchar "HARMONII", w tym samym czasu i w tym samym miejscu sa tez organizowane spotkanie griunendael i ich zawody o puchar "DAKOTA" (hodowla gronkow na LT).
na zawodach sedziuje sedzia LKD V.Bacevicius I kategoria (początkujące) (uczestnicy: całkiem zielone) Punktów 100. 60 punkt. za zadanie ogólnie. 30 punkt. za spec. Zadanie. 10 punkt. za ogólny wygląd 1. Pozostawienie psa i przewodnika w pozycji „waruj” na odległość. 10 punktów 2. Chodzenie przy nodze na smyczy. 10 punktów 3. Wykonywanie komend „siad”, „waruj”, „stój” obok przewodnika. 10 punktów 4. Przywołane do nogi z wolnej pozycji. 20 punktów 5. Przenoszenie psa na rękach. 10 punktów 6. spec. zadanie -tajemnica. II kategoria (pośrednio pouczone ) (uczestnicy: psy, które znają słowo „trening”) Punktów 100. 60 punkt. za zadanie ogólnie. 30 punkt. za spec. Zadanie. 10 punkt. za ogólny wygląd 1. Pozostawienie psa i przewodnika w pozycji „waruj” na odległość. 10 punktów 2. Chodzenie przy nodze na smyczy. 10 punktów 3. Wykonywanie komend „siad”, „waruj”, „stój” obok przewodnika. 10 punktów 4. Przywołane do nogi z wolnej pozycji. 20 punktów 5. Przenoszenie psa na rękach. 10 punktów 6. spec. zadanie -tajemnica. III kategoria (psie profesora) (uczestnicy: psy, które maja choć by jeden zdany egzamin) Punktów 100. 60 punkt. za zadanie ogólnie. 30 punkt. za spec. Zadanie. 10 punkt. za ogólny wygląd 1. Pozostawienie psa i przewodnika w pozycji „waruj” na odległość. 10 punktów 2. Chodzenie przy nodze bez smyczy. 10 punktów 3. Wykonywanie komend „siad”, „waruj”, „stój” przed przewodnikem. 10 punktów 4. Przywołane do nogi z wolnej pozycji. 20 punktów 5. Przenoszenie psa na rękach. 10 punktów 6. spec. zadanie -tajemnica. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Juz po zawodow...
wszystkie byli bardzo zadowoleny, bo mieli fajna zabawe z swoimi psami. WYNIKI psow bylo 14 (CSV 4, 1 ON, 1 mix-kundelek, 1 howavart, 7 griunendalow) I kategorja: DEVIL DELANO DAKOTA (BBG) I miejsce DARLING DALLAS DAKOTA (BBG) II miejsce WALDWICO GIRIOS DVASIA (CSV) III miejsce DREAMY DESTA DAKOTA (BBG) IV miejsce WAIDILA GIRIOS DVASIA (CSV) V miejsce WESPER GIRIOS DVASIA (CSV) VI miejsce II kategorja: KRISMA (MIX) I miejsce BEST WORKING DOG WALKIRIA Stella Polaris (H) II miejsce BONARDI Quendi Rivendell (BBG) III miejsce BANKIWA Quendi Rivendell (BBG) IV miejsce III kategorja: HARMONIA EDEN SEVERU (CSV) I miejsce BEST CSV MAGNUM de Rancho Jerez (BBG) II miejsce BEST BBG DORA (DS) III miejsce KORA is Misko tankmes (BBG) IV miejsce puchar "HARMONII" dostala...Harmonia ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Distinguished Member
|
![]()
Heh, gratulacje
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
VIP Member
|
![]()
GRATULACJE!!
![]() ![]() ![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
http://forum.owczarkibelgijskie.pl/v...?p=20764#20764 moje bedzie poznej ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#7 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
![]() ale kto by lepej wywiazal ten problem niz Peronowe (informatyki ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
My Krisma become very famous
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Distinguished Member
|
![]()
Wiecie co, strasznie podoba mi się, że ludzie od Wilczaków nieraz chcą się nauczyć języka pochodzenia rasy lub coś w tym stylu, mam tu na myśli, że np. ja - bradzo chce się uczyć czeskiego z powodu wiadomego
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Distinguished Member
|
![]()
Oj tak, jak pamietam, to w necie nie ma żadnego czeskiego słownika, a szukałam długo. Ale kupiłam sobie podręczny, choc też długo się szukało. Nie mówiąc już o jakiś książkach, czy coś
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|