Thread: PP
View Single Post
Old 13-06-2007, 17:26   #5
Pavel
Moderator

Pavel's Avatar

Send a message via Skype™ to Pavel

Quote:
Originally Posted by alexa View Post
dříve se mi stalo, že u jednoho letního vrhu narozeného na začátku června - na ČKS byly zrovna dovolené a nějak se jim to tam prý nahromadilo - jsem po několika urgencích dostal PP až v říjnu). Za co by chovatel v tomto případě měl být trestán nějakou penalizací, když vina není na jeho straně?
O tom není řeč. V takovém případě by měl chovatel, potažmo Klub, požadovat náhradu po ČKS, protože je to zjevné nedodržení smlouvy. Jinak plemenná kniha není jedna a Klub si může vybrat, se kterou uzavře smlouvu. Pokud tedy jsou u jedné problémy, nic nebrání tomu, přejít ke druhé. Dříve také nebylo normálně možné u ČKS vystavování PP do 24 hodin. Až když to zavedla jedna z plemenných knih ČMKU a byla tendence některých klubů z ČKS k ní přejít, ČKS tuto možnost hned zavedlo. Mně jako majitele štěněte nezajímají problémy mezi chovatelem, poradcem chovu a plemennou knihou. Kupuji si štěně s PP a tedy chci papíry mít. Donedávna to nebyl až takový problém. Ale v poslední době jsou na výstavách vypisovány třídy štěňat od myslím 3 měsíců a tak je pochopitelné, že majitelé chtějí mít PP včas.
A Karle, k Tvé poznámce o zbytečnosti vystavování PP do 24 hodin - myslím si, že je to hodně důležité. Myslím, že to, že předáš majitelům štěňata současně s PP, svědčí o nadstandardní solidnosti chovatele (tím se nechci sám chlubit, solidní nejsem ani zdaleka ) a jistě potěší nové majitele. Když prodáváš štěně za nemalý peníz (a chceš ho také hned a ne za 3 měsíce), měl bys poskytnout i plné služby. To je moje filosofie.
Pavel jest offline   Reply With Quote