Ahoj,
já jsem dostal PP na Nancy až po půl roce a to jsem si pro ně ještě musel dojet do Brna k chovateli.
Po této zkušenosti jsem si vždy nechal všechny papíry k vrhu potvrdit od poradce chovu a PP jsem si zařizoval na plemenné knize sám. Majitelé mých štěňat v 90% případů dostali PP současně se štěnětem v jeho 5 týdnech (v těch zbylých 10% v 6. týdnu). Bohužel většina chovatelů není ochotna mírně připlatit za vyhotovení PP do druhého dne

.
Pokud vím, tak plemenná kniha vystavuje PP do max. 30 dnů od podání všech dokladů (za příplatek do 24 hodin). Tak to stojí i ve smlouvě s KCHČSV. To znamená, že pokud chovatel včas dodá všechny doklady poradci chovu a ten je odešle na plemennou knihu, tak by štěňata měla mít PP nejpozději ve věku 9-10 týdnů.
Pokud vím, tak tomu v mnoha případech ale není a nebylo. Chovatelé totiž v mnoha případech nedodají k přihlášce vrhu všechny potřebné doklady a co je ještě tragičtější, mnohdy poradce chovu "suší" neodeslanou přihlášku několik týdnů u sebe.
Plně chápu Jats, protože sám jsem majitel a choval. Je to stejné, jako by sis koupila nové auto a od prodejce nedostala několik měsíců technický průkaz. Majitelé by měli požadovat, aby termín dodání PP byl uveden v kupní smlouvě na štěně a v případě jeho nedodržení by chovatel platil penále. To bysme pak viděli, jak se všichni snaží

.