Quote:
Originally Posted by Pavel
Quote:
Originally Posted by Romano
Ale buď v klidu. u spousty zkoušek Ti bez štěkání a aportu (pokud nemá) proleze....
|
No tak to bych netvrdil. Štěkání na povel je velice důležitý cvik, který není samoúčelný. S dobře zvládnutým štěkáním na povel je jednodušší např. nácvik revíru. Podle mých zkušeností se naučí štěkat každé čévéčko ale chce to někdy až neskutečnou trpělivost a důslednost. A jak píše Mirka, především najít něco, na co pes štěkáním reaguje (a každý na něco reaguje).
Hodně trpělivosti 
|
A ježíš! Další kdo slovíčkaří!

Já jsem řekl, že u spousty zkoušek proleze, neřekl jsem, že to není důležité. Když tedy slovíčkaříte pane Hanuško, tak tedy fajn!
U ZOP, ZPU1, ZZO, ZM, ZPS1, ZPS2, SPT1,2,3, BH, IPO FH v pohodě proleze i bez štěkání na povel! Pokud zmákne aspoň náznak aportu a nebude mít rozhodčího, který u aportu bude prudit, tak proleze v pohodě....Mám takový pocit, že i ZVV1 to jde, ale tím si již nejsem tak jistý..... Mně to opravdu přijde jako zpousta zkoušek! Kdyby je se svým čvčkem dokázal, tak je to u mně King!
Jinak souhlasím - štěkání je pro toho, kdo chce se psem skládat zkoušky VELMI důležitý cvik, bez kterého se u těžších zkoušek neobejde...