08-06-2006, 14:25
|
|
VIP Member
|
Quote:
Originally Posted by 03/2005
{Właściciele wilczaków siwieją - Właściciele hybryd łysieją }
|
Quote:
Originally Posted by 09/2004
Odp:
Jest to typowe dla wilczaków. To właśnie bardzo dobry przykład inteligencji przystosowawczej, którą posiadają wilczaki )) ... Prędzej czy później znajdzie sposób na wyjście - jak nie górą, to dołem... a jak nie dołem to furtką... "
No to ladnie, wy piszecie ze nasze husky uciekaja a u wilczakow nazywa sie to inteligencja przystosowawcza! I jeszcze sie tym chwala...to sa dopiero prawdziwi fanatycy rasy!
A tak przy okazji to to jest chyba moja trzecia ukochana rasa (zaraz po border collie), choc uwazam ze maja wieksze zalety niz "inteligencja przystosowawcza"
|
Quote:
Originally Posted by 01/2006
Mialam okazję kilka razy uczestniczyć w pokazach PT organizowanych na wystawach i w przedszkolu. (...)W pokazach uczestniczyło przeważnie ok. 8-10 psów. Wszystkie bardzo przyjaźnie nastawione do ludzi i bez problemu znoszące badanie anatomii przez dzieci. Przekrój ras na pokazie był ogromny, występowały: goldeny, labrador, AST, rhodesian, bernardyn, ON, border, spaniel, czeski wilczak, owczarek szetlandzki. Taka różnorodność ras również bardzo fajnie wpływa na publiczność.
|
Quote:
Originally Posted by 05/2006
rasa przepiekna, kiedys na wystawie siedziala cala ekipa (jakies zagraniczniaki) obok nas wiec mialam mozliwosc dokladnego przygladniecia sie i stwierdzam ze sa rewelacyjne.
|
Quote:
Originally Posted by 06/2006
Tak, psy bardzo ładne i efektowne. Uroku dodaje im barwa włosa, przypominająca wilki.
Widzę też na wystawach, że są bardzo przyjacielskie, żywe, pełne temperamentu.
|
Quote:
Originally Posted by 05/2005
Na pewno z wilczakiem nie poszalejesz jezeli chodzi o psi sport typu szkolenie PT, IPO, i inne. Po prostu to są zwierzęta które trudno namówic jest do współpracy.
|
Quote:
Originally Posted by 05/2005
wilczak typ psa ktory nadaje sie i na stróża i na psa do towarzystwa(przynajmniej tak slyszalam) niektorzy tylko uwazaja ze wyglada jak zwykly kundel
|
Quote:
Originally Posted by 07/2005
Wilczaki to piekne i wspaniałe psy,w Pl jest b. ambitna hodowla z Peronówki / wpisz w wyszukiwarkę, na pewno znajdziesz/ - widywałem te psy na wystawach i wcale nie były bojaźliwe!
Do tego doskonale sobie radzą na kursach - posłuszenstwa, obedience itp.
Nie, nie mam żadnych powiązań z tą hodowlą
|
Quote:
Originally Posted by 07/2005
jak poczytasz troszke o tych psach i o tym jakie wymagania mają w wieku szczenięcym ,aby być normalnymi nie strachliwymi psami ,to chyba zgodzisz się że nie jest to łatwa rasa dla każdego ,chyba ze od maleńkiego szczeniaka będzie uczestniczył cały dzień w zajęciach socjalizacji .
Ja w Czechach widziałam kojcowe psy i bardziej przypominały zdziczałego wilka niż normalnego psa .
Owczarki Niemieckie tylko sporadycznie potrafią być niepewne i to zawsze z kojca,jak nie mają odpowiedniego, choć minimum kontaktu.
|
Quote:
Originally Posted by 02/2006
Ja bym wolała Wilczaka Saarlosa od Czechosłowackiego. Są chyba większe i bardziej posłuszne, z tego, co słyszalam
|
Quote:
Originally Posted by 02/2006
Chce ci powiedzieć że troszke się myliś bo właśnie Saarlosa może sprawiać więcej problemów obie rasy potrzebują starannej socjalizacji ale to włąśnie Saarlosa jest psem który całkowicie odbiegała od założeń.. troszke na ten temat napisałam ale mogą znaleźć się osobniki bojaźliwe strachliwe może nie potzrbują jakiegoś specjalnego szkolenia ale nie zawsze jest z nimi łatwiej potzrbuja większej grupy swoich pobratańców i długich spacerów hodowcy nie sprzedają ich komu popadnie nieżadko są to ludzie z ogromnymi wiejsko leśnymi pośiadłościami i myśle że niektórym się wydaje że sa mniej uciążliwe bo Czechosłowackie to już wogle psy do pracy można je szkolić w wielu dziedzinach np mondioring, bieg wytrzymałościowy, obedlaniec i pies tej rasy dobrze ułożony naprawde jest świetnym towarzyszem zresztą ja nie jestem znawcą i to wszystko co tu pisze może się troche rozminąć z prawdą ale jeśli się tak stanie a mnie na tym przyłąpiecie to pisać szybko
|
|
|
|