Quote:
Originally Posted by Helena
Jak je vidět, někomu prostě není dáno diskutovat věcně, slušně, na určité úrovni a hlavně k tématu.

|
Odpověď hodná vedoucí RR KCHČSV. a ĹĄmíraka....btw kdy skončí cenzura na klubových stránkách ??????
Já bych přisadila k zastřihávání ocasu (kterýmžto délku ocasu de facto těžko zkrátite

) na zastřihávání chlupu na břiĹĄe (myĹĄleno břicho jakožto spodní část psa nikolivě anatomicky).
Položme si čistě teoretickou otázku. Který pes je i pro laika "hezčí" ?? Ten nevykoupaný od boudy (ať má kvalitní srst nebo ne

, což je v poslední době u ČSV narustající problém - nekvalitní srst !!!!) Výstavy jsou propagace a o kráse, ať se to komukoliv líbí nebo ne. Výstavu může vyhrát u rozhodčího, který plemeni rozumí pes "od boudy", ale těžko zaboduje v závěrečných soutěžích. Rozhodčí pro ČSV toleruje nedostatky v předvedení, ocení exteriér, ale rozhodčí , který ani nečetl standard ČSV těžko...
Ostříhaný ocas mi opravdu nevadí :0), když si někdo myslí, že díky tomu získá CACíka nebo BOBíka

a jen pro to na ty výstavky chodí...tak atˇsi chodí. NaĹĄtěstí už je k získání šampiona ČR požadována i všestranná zkouška, takže těch "vychozených" šampionů nevalné kvality už je méně. No, i když šampion PL a SR není problém, ale pak je třída šampionů poněkud pěstí na oko....viz. SV KCHČSV Jevišovice 2004.
PS: Omlovám se za osobní inevektivy lidem, kteří neznají hloubku věci, těm ostatním jsem opět hnula žlučí. A tak to ma byt.