View Single Post
Old 09-06-2005, 10:51   #9
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

Quote:
Originally Posted by joke
W Łodzi w zeszłym roku Semik wpisała, że Aja ma za jasne oczy i jest zbyt drobna -zwątpiłam, czy zapoznała się zw wzorcem rasy?.
Hmmmmm.....ja bym sie tym opisem nie przejmowala, bo.....w calej swojej karierze wystawowej Jolka tylko JEDEN JEDYNY raz dostala ocene "bardzo dobra". Zgadnij od kogo....

Quote:
Originally Posted by joke
Chyba nie będziemy na wystawie, szkoda kasy na jej ocenę.
Wiesz, ja tez zaluje, ze nie bedzie Czecha, ale z drugiej strony rosnie nam liczba CzW w Polsce i bardzo wazne jest, aby tez polscy sedziowie trzymali sie wzorca rasy. Kazdy moze miec swoje preferencje - jeden moze proferewoac psy troche wieksze, drugi mniejsze, jeden ciemniejsze, drugi jasniejsze, ale preferowanie ciemnego oka, limfatycznej glowy i zwalistej budowa ciala jest juz wbrew wzorcowi i nie jest nazywane "inna preferencja", ale "nieznajomoscia wzorca" i "nieprawidlowym sedziowaniem".
W Warszawie bedzie spora stawka - bedzie wiec szansa na poobserwowanie sedziowania przy relatywnie duze ilosci CzW. Bedzie tez mozliwosc zerkniecia do kart ocen i ew. napietnowania, jesli ponownie pojawia sie takie "perelki"....

Ale zdaje sobie sprawe dlaczego nie chcecie byc oceniani...nie Wy jedni rezygnujecie....

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Reply With Quote