Quote:

| 

Originally Posted by joke

W Łodzi w zeszłym roku Semik wpisała, że Aja ma za jasne oczy i jest zbyt drobna -zwątpiłam, czy zapoznała się zw wzorcem rasy?. 

| 

Hmmmmm.....ja bym sie tym opisem nie przejmowala, bo.....w calej swojej karierze wystawowej Jolka tylko JEDEN JEDYNY raz dostala ocene "bardzo dobra". Zgadnij od kogo.... 

Quote:

| 

Originally Posted by joke

Chyba nie będziemy na wystawie, szkoda kasy na jej ocenę. 

| 

Wiesz, ja tez zaluje, ze nie bedzie Czecha, ale z drugiej strony rosnie nam liczba CzW w Polsce i bardzo wazne jest, aby tez polscy sedziowie trzymali sie wzorca rasy. Kazdy moze miec swoje preferencje - jeden moze proferewoac psy troche wieksze, drugi mniejsze, jeden ciemniejsze, drugi jasniejsze, ale preferowanie ciemnego oka, limfatycznej glowy i zwalistej budowa ciala jest juz 
wbrew wzorcowi i nie jest nazywane "inna preferencja", ale "nieznajomoscia wzorca" i "nieprawidlowym sedziowaniem". 
W Warszawie bedzie spora stawka - bedzie wiec szansa na poobserwowanie sedziowania przy relatywnie duze ilosci CzW. Bedzie tez mozliwosc zerkniecia do kart ocen i ew. napietnowania, jesli ponownie pojawia sie takie "perelki".... 

Ale zdaje sobie sprawe dlaczego nie chcecie byc oceniani...nie Wy jedni rezygnujecie....