Quote:
|
Originally Posted by Ghost
Kotců je spousta, viděl jsem dokonce kotce i ze systémového pletiva ( www.pilecky.cz).
|
V Každém případě bych zamítl jakýkoliv kotec z pletiva. A když už pletivo tak husté s oky maximálně tak 2x2 cm. Proč ? Znám mnoho psů, kteří si kousáním pletiva buďto zlomili nebo obrousili zuby.
Mám na kotcích mříže z pozinkovaných trubek a musím říci, že i ti největší "kousači" si do nich kousnout zkusili jen jednou

.
Quote:
|
My se taky chystáme na stavbu kotce, plánujeme udělat ho z pozinkovaných prutů osazených do L profilů (jednotlivé stěny pak smontujeme k sobě, aby byly rozebíratelné).
|
Podobně jsou dělány i kotce, které mám.
Quote:
|
Prý není vhodné dělat kotec z něčeho, co má příčné pruty (KARI sítě, pletiva,...), protože pak se o ně pes dost často opírá a staví na zadní. Dokáže tak stát dost dlouho a asi to na jeho klouby nebude zrovna to pravé ořechové
Máte s tím někdo zkušenosti?
|
Já tedy nevím ... Vždycky budeš mít přece nějaké příčné vyztužení (leda bys použil tuhé lešenářské trubky

). Myslím, že mezi kynology je rozšířeno hodně legend ohledně DKK. Moji psi žijí s námi i v domě a tak od malička musí denně minimálně jednou po schodech do prvního patra a zpět (navíc mají volně přístupné schodiště do domu - 5 schodů - po kterých bez problémů přes den běhají), na cvičáku s nimi od malička skáču přes překážky (chodím na cvičák 1x týdně) a o vstupní branku na pozemek se velice často opírají (nebo štěňata o gauč, na který si s oblibou lehá jejich máma). Nemám ve svém chovu problémy s DKK. Myslím, že pes, který má zdravé klouby, může klidně od malička 2x denně vyběhnout po schodech, 1x týdně skočit překážky a když cítí potřebu, tak si stoupnout na zadní a jeho klouby to nepostihne.