Thread: Nalez na DKK
View Single Post
Old 10-11-2009, 08:45   #50
yzengrin
Member

yzengrin's Avatar

Quote:
Originally Posted by Pavel View Post
Přečti si, prosím, ještě jednou, co jsem napsal. Není problém, pokud krmíš jen masem nebo jen granulemi, problém je, pokud se to střídá a u štěněte i pokud se to míchá do jedné dávky. Míchání masa a granulí dohromady zcela vyeliminuje vyváženost granulí a střídání granulí a masa nadměrně zatěžuje trávicí trakt psa (to Ti řekne každý veterinář). Nikdo nic pouze na stravu nesvaluje, to jsou jen zkušenosti. Na vlastní oči jsem viděl štěně, které bylo předávkováno bílkovinami (což se zjistilo jednoduše v laboratoři z krevního rozboru). Přestože se to poměrně včas zjistilo a krmení se upravilo, dodnes má pes pokřivené přední nohy.
Já preferuji sice přirozenou stravu, a také jí propaguji, nicméně neříkám, že pokud někdo krmí granulemi, že je to špatně. Navíc stravovací režim by měl být nastaven a konzultován především cs chovatelem psa, protože pokud jsou nějaké problémy, často jsou dědičně předávány a tak chovatel ví, co je nejlepší.
- Umím číst, neboj.
- Napsala jsem snad že to schazujete "pouze" na stravu? Psala jsem, že "nabývám dojmu, že jakmile má pes problém, a zjistí se, že je krmen masem+granulemi, svalí se to na špatné stravování..."
- "Já preferuji sice přirozenou stravu, a také jí propaguji, nicméně neříkám, že pokud někdo krmí granulemi, že je to špatně." ...o krmení jen granulemi jsem nepsala..pokud vím...mimo zmínku, že Sofě uplně nesedí samotné granule..ani jsem nikde nepsala, že bys tvrdil, že krmit jen granulemi je špatně..
- "Navíc stravovací režim by měl být nastaven a konzultován především cs chovatelem psa, protože pokud jsou nějaké problémy, často jsou dědičně předávány a tak chovatel ví, co je nejlepší. " Samozřejmě. S chovateli nejen matky jsem v kontaktu, vím jak je krmena matka a jak je krmen otec a radila a radím se s nimi nejen co se krmení týče
Jani
yzengrin jest offline   Reply With Quote