Quote:
Originally Posted by Marek
asi máme štěstí, ale když máme problém tak se mi snaží má chovatelka pomoci a řešit to. Zeptám se možná hloupě, ti neporadí chovatel??
|
Marku - neznáš mne, nepřijde ti trapné mne takto hodnotit? Jako chovatel jsem byla ten, kdo Mellorn výsledek volal než se ho sama dozvěděla a okamžitě jsem ho s ní řešila. Děkuji Karlovi i Mellorn za zastání - protože jedna věc kterou se opravdu snažím, je být tu pro má štěňata kdykoli.
------------------------
Arwen prodělala po půl roce věku geneticky nedědičnou invaginaci střev, která byla lékaři odhalena velmi pozdě a fenka málem uhynula.
Nakonec se ji s komplikacemi podařilo zachránit, ale Arwen už nerostla, měla nadále zhoršený příjem potravy a trvalo dlouho, než se trochu dala dohromady.
Vzhledem k tomu raději uvádím na pravou míru plný stav věci - protože bez znalostí prvotní příčiny se blbě radí i těm, kteří se pomoct snaží.
------------------------
Nevím - nejsem lékař - nakolik se stav Arwen z věku kdy měla růst a namísto toho těžce stonala, projevil a ještě projeví. Každopádně přeji Arwen i Mellorn co nejvíce štěstí v tom, aby DKK byla komplikací, kterou nikdy nepocítí, a také tou poslední, která je potkala. Znám psy, kteří při dodržení dobré fyzické kondice nikdy neměli potíže ani s DKK E - a doufám že to bude platit i pro Arwen.
Všechna ostatní štěňata jsou zdravá a bez potíží, RTG bratrů A(0/0), C(0/2), DLK 0-0, jejich výšky 69 - 71,5cm, RTG polosourozenců 4x A(0/0).
O to víc jsme ten výsledek nečekali.