View Single Post
Old 29-03-2009, 22:23   #4
Undertaker
Member

Já jsem taky začátečník, ale pro začátek je nejlepší přelouskat toto forum a knihu od J. Jedličky a p. Ing. Hartla. Tam se o československém vlčáku dozvíš poměrně dost. Aspoň tedy základ.
Ty konečky uší nevím, jestli by měly stát všem psům v tomto věku, ale většině 4měsíčních ČV co jsem viděl touto dobou už stály. To by spíš záleželo na tom, čím krmíš.
S očima je to u každého psa jiné. Některým se mění postupně, některým ze dne na den a některým zůstanou tmavší. Je tu na toto téma taky diskuze.

S výcvikem je vhodné začít píše se od tří měsíců, ale prakticky je nejlepší začít hned jak ho poprvé vezmeš ven. Zrovna přivolání je nejtěžší, ale nejdůležitější cvik. Zkoušet povel ke mně, když víš, že ti pes nemusí přijít je špatně. Musíš udělat všechno pro to, aby ti pejsek přišel Když vidím, že se mu nechce, pronesu něco v tom smyslu, že by si mohl pohnout a jdu na druhou stranu. V momentě kdy přiběhne, tak velká pochvala. Když pes přestane mít snahu chodit dobrovolně, je dobré pomoct si učením přivolání na stopovačce.

Štěně ČsV asi hlídat nebude nebo aspoň ten můj to nedělá. Já jsem popravdě rád, že ten můj s lidmi vychází tak dobře. Časem se to může změnit. Toto plemeno ale nepatří zrovna ke klasickým hlídačům, avšak už jsem viděl pár takových, kteří hlídali. Jejich výhodou je ale to, že kdo přijde a uvidí je, velmi si rozmyslí, jestli má jít za plot.
Undertaker jest offline   Reply With Quote