Thread: žárlivost
View Single Post
Old 28-01-2009, 22:37   #16
CDaniela
http://www.srdcervac.wbs.

CDaniela's Avatar

Quote:
Originally Posted by Tisethor View Post
Je mi jasné, že je to sice velmi roztomilé, ale taky že je to špatně. Jenže co je přijatelná forma domluvy, když vůbec neposlouchá nebo spíš nevnímá neboť je naprosto pohlcen svojí žárlivostí v ten moment.
Na druhou stranu, když si Sofinka brala z jeho krmení, tak neceknul ani slovo. Za to Sofinka se hrozně moc zlobila, i když dlabala z jeho. Jenže jak je to odnaučit? Tím, že jim dáme 220V? Nebo že je vytaháme za kožíšek a řekneme fuj? Spíš by mě zajímala rada, jak na ně. Když něco udělají špatně, jak jim vysvětlit, že se to nesmí.
Třeba nechápu ani to, proč když má žrádlo v mističce, tak nevrčí. Člověk mu do toho hrabe, nabere si a nic. Naproti tomu, když má žvýkací kost, tak je najednou jak proměněný - vrčí a zahlíží. Což si dovolit taky nesmí. Jenže co mám v té chvíli udělat? Říct fuj a vzít mu kost? Protože ono to nezabírá. Někdy si vás ani nevšimne a je jak zlatej. Přitom si ho hladíme jak po těle, tak i po čumáku a nic. Pak nevím co se stane, ale začne vrčet a není to zrovna moc milé. Řeknu fuj a přestane. Ale vím, že když za chvíli příjdu, bude se situace opakovat. Takže co teď?

PS: Zdravíme Sofinku a Akkonka a blahopřejeme k čůrání.
Nejsem sice váš chovatel který by měl radit, ale když už jsem se do debaty vložila ... Žárlivost u psů jsem nikdy nemusela řešit, možná proto že jich mám víc než potřebuju a oni jsou na rozložení mé pozornosti zvyklí. Kdyby ale k něčemu podobnému došlo a některý z mých psů se dožadoval pomocí zubů a vrčení pozornosti asi bych rázně zakročila. Mám ale psy velké a u štěněte budeš muset volit jemu přijetelnou formu napomenutí. Chyť ho za kožich a důrazně mu takové chování zakaž. Je celkem jedno co mu řekneš, protože pes stejně vnímá spíš intonaci než slova. Snaž se jeho pozornost přesměrovat na sebe, případně na něco zábavnějšího než je druhý pes. Některé věci se po netu těžko popisují ale důležité je si uvědomit, že takhle se chovat nesmí.
K tomu krmení: Já dávám psům žrádlo v klidu. Starým volně a mladým v kotcích, aby měli na jídlo klid a nikdo je neobtěžoval, to samé platí i pro lidské členy naší smečky. Když psi žerou nikdo k nim nechodí. Proč taky? Není důvod. Když chci psu odebrat kost, jakože to zbytečně také neprovozuju, zavolám ho k sobě a vyměním za něco lákavějšího. Pokud půjdeš ty směrem k jeho pelechu na kterém hoduje s úmyslem vzít mu dobrotu. bude vrčet. Dělá to většina samců.

CDaniela jest offline   Reply With Quote