View Single Post
Old 01-10-2004, 19:44   #6
Pavel
Moderator

Pavel's Avatar

Send a message via Skype™ to Pavel

Quote:
Originally Posted by SARKA
ze pry na Morave prodavaji pejska (poslala me i fotky)a ze po ni jako po Italce zadaji 800euro a po jeji zname v Cechach 300euro.Takze si pejska koupi pres znamou v Cechach.
Přesně takový případ jsem měl na mysli. Chovatel, který se nechá takovým postupem "zmást" se potom diví, když zjistí, že člověk, kterému psa prodal, je pouze prostředník a že štěně jde do zahraničí.
Zájemci ze zahraničí jsou mnohdy znechuceni a nechápou, proč je jiná cena štěněte pro tuzemce a jiná pro export. Je nutné vědět, že 10.000 Kč, za které prodávám štěně tuzemci, je pro něj prakticky stejná hodnota, jako pro např. němce 800 EUR. Prodávat do západní Evropy, kde je cenová a životní úroveň o dost výše, za 300 EUR je prakticky totéž, jako v ČR prodávat štěňata za 3.000 Kč.
Navíc já osobně zájemce, kteří se první ptají na cenu, zpravidla okamžitě odkazuji na někoho jiného. O takové zájemce nemám zájem já.

Quote:
Originally Posted by alexa
Ohledně exportního průkazu původu - samozřejmě máš pravdu, Šárko - žádá o něj chovatel na ČMKU, je vydán už s předepsanou adresou nového majitele v zahraničí,
Nechtěl bych se hádat, ale myslím, že pokud je v PP napsán už nový majitel (např. tuzemský prostředník), potom už o exportní PP nežádá chovatel ale tento majitel. Ale nevím to na 100% a teď (pátek 19:45) už bohužel na ČMKU nikdo není, abych se mohl zeptat .

Quote:
Originally Posted by SARKA
Poradila jsem ,ze by bylo korektni dohodnout se na cene s chovatelem.
Naprosto souhlasím. Vždyť majitel a chovatel by měli být, v zájmu psa a především chovu, ve velmi dobrých a pravidelných vztazích.

Quote:
Originally Posted by alexa
Omlouvám se za mylmou informaci o cenách štěňat ČSV v Itálii - teda ale 500 EUR se mi zdá fakt trošku málo, vzhledem ke kupní síle.
Ani mně se nezdá cena. Ale zase nesmíme zapomenout, že dnes je již Itálie "zaplavena" čévéčky a tak možná jejich množství a nabídka přesahuje poptávku.
S cenou v ČR to ovšem nemá nic společného. My jsme navíc zemí původu a dosud i (spolu se SR) genetickou základnou plemene. Zkuste si srovnat ceny jiných plemen, kolik stojí u nás a kolik v zemi původu. Myslím, že budete hodně překvapeni, jac jsme my a slováci "žabaři" a jak levně štěňata prodáváme.
Pavel jest offline   Reply With Quote