View Single Post
Old 14-02-2008, 21:28   #17
Romana Hajasova
Junior Member

Romana Hajasova's Avatar

Send a message via ICQ to Romana Hajasova Send a message via AIM to Romana Hajasova

Já mám dva psi čsv,k tomu staršímu jsme pořídili štěně.Už jako malej byl jako drak,kousal Usana kam ho to jen napadlo a kupodivu si vše nechal líbit a dokonce si ho bránil ,jakoby byl jeho matka.To mu zůstalo až do teď ,ale fakt je ,že jsem měla jasno kdo bude na posledním žebříčku.
Ten mladší měl větší právo na všechno ,už od štěněte.Když dorostl zhruba do stejné velikosti ,tak Usan si začal dělat větší nároky a začal ho utlačovat ,tak jsem mu musela znovu ukázat kde chci ,aby bylo jeho místo a ten mladší mi v tom pomáhal a pomáha dodnes.
Nikdy nedošlo k žádné rvačce.Ale nyní je ten mladší pes dvakrát tak větší a rvou se jen o kosti .Jednou se servali tak ,že ten mladší natrhnul Usanovi ucho a od té doby se neodváží mu nějakou tu kost vzít a už vůbec ne ,kolem něj projít.Servou se jen lehce pokud se Usan ocitne nechtěně v jeho blízkosti,tak se po útoku brání a pak zdrhne. Taky to zkoušel na mě ,ale já si svou pozici udržela pouhým velmi silným výkřikem a postavením se proti němu,v tom se zarazil ,couvl a bylo jasno.
Jinak se vůbec nervou ,při vítání je to taky zajímavé,Usan se drží stranou ,protože ví ,že by ho Ami zahnal do boudy .
Takže si držíme pozici alfa (já) něco jako beta (Ami) a omega (Usan).
Nevím jak by to fungovalo mezi čsv a jiným plemenem stejně rvavími povahami ? Možná,když se už od malinka udělá jasno kdo kde bude ,tak by to mohlo fungovat jako u nás???
Romana Hajasova jest offline   Reply With Quote